Отидете към основна версия

2 440 8

"Дракон"-ът полетя в Космоса (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • спейс екс-
  • космос-
  • кейп канаверал-
  • наса

Ракетата "Фалкон 9" с товарния кораб "Дракон" беше изстреляна от Кейп Канаверал

Снимки: БТА/АР

Американската компания "Спейс Екс" изстреля ракета "Фалкон 9" с космическия кораб "Дракон", който ще достави товари за екипажа на Международната космическа станция (МКС), предаде Fox News. Ракетата-носител стартира от Кейп Канаверал.

Изстрелването се състоя в определеното за целта време, отбелязаха от компанията. То бе планирано за миналия вторник, но беше отложено. Тогава от НАСА поясниха, че "Спейс Екс" поискала допълнително време за проверка на оборудването.

"Дракон" ще достави на МКС над два тона товари, включително хранителни продукти и материали за извършване на научни експерименти. Това е 13-ата мисия за доставка на храни и материали на МКС с помощта на "Дракон". Очаква се корабът да се скачи с МКС този месец и след това да се върне на Земята.

"Спейс Екс" използва за старта първата степен на "Фалкон 9", която успешно беше приземена дистанционно при предишно изстрелване.

Сега първата степен на ракетата извърши управлявано спускане върху платформа във Флорида, поясниха от "Спейс Екс".

"Първата степен на "Фалкон 9", която бе използвана за втори път, се приземи върху платформа", потвърди представител на компанията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини