Отидете към основна версия

5 865 21

Планът на САЩ за унищожаване на СССР

  • сащ-
  • план-
  • сср

Излязоха планове за масово унищожение на СССР и Китай

През 60-те години на миналия век САЩ са разработвали планове за тоталното унищожаване на СССР и Китай, съобщи РИА Новости.

Информацията е публикувана в организацията за нестопанска цел „Архив за национална сигурност“. Там е публикувана информация от документи план, изработен през 1964 г.

В него се казва, че трябва да бъдат унищожени 70% от промишления потенциал на СССР.

В плана е допусната и възможността за масово изтребление на местното население. Предвидена е била смъртта на 71% от жителите на съветските градове. Според някои военни това е било главен критерии в разгрома на Съветския съюз.

Информацията е взета и от строго секретни документи, регламентиращи използването на ядрено оръжие.

Изброени са възможни цели за атакуване в СССР, Китай и Източен Берлин. Като основна цел се посочва унищожаване на съветските бомбардировачи, преди те да могат да излетят от базите си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Лавров обвини САЩ в шантаж

    Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Съединените щати и няколко техни съюзници се отказват от диалога в дипломацията, като използват вместо ...
    04.09.2018
    2 224
    9
  • Русия ще отговори на САЩ - Септември 2018

    Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че не вижда подобряване на отношенията със САЩ в близко бъдеще, съобщи РИА Новости. Лавров заяви, че и ...
    03.09.2018
    9 943
    35