Отидете към основна версия

3 731 49

НАТО трупа бойни кораби в Средиземно море

  • нато-
  • кораби-
  • сирия

В района има американски подводници и бойни кораби

Снимка: Shutterstock

НАТО трупа сили в Средиземно море, съобщи Интерфакс

Германската фрегата „Олденбург“ премина през Гибралтарския проток и влезе в Средиземно море. Корабът вече се е насочил на изток.

Германските власти вече обмислят вариант за участие във военна акция срещу Сирия. Това може да стане при употреба на химическо оръжие от страна на сирийските правителствени сили.

В момента в източните части на Средиземно море се намират три кораба на военноморските сили на САЩ. Те са оборудвани с ракети „Томахоук“. В същото време в региона има поне три американски подводници.

Според експерти в момента силите на американския флот разполагат с поне 204 ракети. Корабите са в готовност да реагират при провокативни действия в Идлиб. Там правителствените сили все още не са се решили на офанзива, въпреки че са обградили региона.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия и Иран явно ще водят битката за Идлиб

    В Идлиб предстои кървава битка. САЩ този път не са принудени да водят войната срещу джихадистите, както беше в Афганистан. Тази работа явно ще свършат ...
    17.09.2018
    2 864
    12
  • НАТО няма да отстъпи пред Русия

    НАТО няма никакво намерение да отстъпва пред Русия, а напротив - ще запази силното си, но справедливо отношение спрямо Москва по въпроса за членството ...
    16.09.2018
    3 170
    37