Отидете към основна версия

4 791 14

НЛО профуча край самолет

  • ирландия-
  • нло-
  • самолет

В Ирландия разследват случай от 9-ти ноември

Снимка: Shutterstock

Властите в Ирландия разследват доклад за появили се ярки светлини и НЛО над югозападното крайбрежие на страната, съобщи Би Би Си.

Сигналът е от ранните часове на 9-ти ноември. Тогава пилот на British Airways се е свързал с авиодиспечерите на летище „Шанън“. Той е попитал дали в района се провеждат военния учения, след като забелязал изключително бързо движещ се летящ обект.

Ръководителят на полета отговорил, че военни маневри не се провеждат. Самолетът летял от канадския град Монреал до летище „Хийтроу“.

Неговият пилот забелязал ярка светлина. Обектът дошъл от лявата страна на самолета, преди бързо да се издигне на север. Според пилота обектът в никакъв случай не е търсил сблъсък.

Според пилот на „Върджин“ обектът може да е бил метеорит или друг обект, насочващ се към земната атмосфера. Той заявява, че има множество ярки обекти, следващи една и съща траектория.

Според очевидци скоростта на движение на обекта е била два пъти по-висока от скоростта на звука. Ирландските власти обявиха, че вече са започнали разследване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: