Отидете към основна версия

1 955 5

Коми: Не разбирам защо няма обвинение срещу Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джеймс коми

Според него има причини за съмнения за възпрепятстване на правосъдието

Снимка: БГНЕС/EPA

Липсата на обвинение срещу президента на САЩ Доналд Тръмп е смущаваща. Това заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми, цитиран от NBC.

Той коментира излезлият доклад от разследването за руска намеса на специалния прокурор Робърт Мълър. Според доклада няма доказателства за пряка връзка между Тръмп и Русия или за негови действия за възпрепятстване на работата на разследващите.

„Това, което не разбирам е какво се случва с правния състав, който отговаря за възпрепятстване на правосъдието. Аз имам силна вярва в Робърт Мълър, но не разбирам защо не е решил тези въпроси. Прокурорът трябва да се увери, че политиците не взимат повлияни от вън решения.

Добре е, че на специалния прокурор му беше позволено да завърши работата си и да стигне до заключение, което е важно за страната'', заяви Коми.

Той подчерта, че наистина руснаците са организирали масирана намеса в президентските избори. Коми беше освободен от поста си от Тръмп, след като двамата имаха спорове около начина на разследване на подозренията за руска намеса в изборите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини