Отидете към основна версия

2 589 23

Ердоган почете жертвите в Сребреница

  • сребреница-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • жертви-
  • геноцид

Ердоган се помоли за жертвите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът Реджеп Тайип Ердоган почете хилядите жертви на геноцида в Сребреница, включително и 33 новоидентифицирани жертви, пише турското издание Daily Sabah.

На втория ден от двудневното си посещение в столицата на Босна и Херцеговина Сараево, Ердоган присъства на шествие, за да отбележи хилядите невинни жертви на геноцида. Останките на 33 жертви на геноцид в Сребреница бяха поставени на камион, натоварен с цветя в босненския град Високо във вторник сутринта по последния им път. Жертвите ще бъдат погребани в село Поточари, северозападно от Сребреница, в четвъртък, на 24-ата годишнина от геноцида.

Камионът с останките на жертвите пристигна в сградата на Президентския съвет в столицата Сараево. Ердоган заедно с босненски официални лица и представители на обществеността се молиха за жертвите и сложиха цветя на камиона. Местните жители на Сараево проявиха голям интерес към президента и първата дама Емине Ердоган, които отделиха време да разговарят с тях и да си направят снимки.

Докато камионът минаваше по улиците на столицата Сараево, можеха да се видят хиляди хора, включително жени и деца. Мнозина обсипаха камиона с цветя и вдигнаха ръце в молитва. Всяка година на 11 юли наскоро идентифицираните жертви на геноцида при който бяха убити над 8000 души, са погребвани на мемориално гробище в Поточари, Източна Босна. Хиляди посетители от различни страни присъстват на поклонението и погребенията, предаде "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини