Last news in Fakti

24 Юли, 2018 09:24 2 802 13

В Сребреница не е извършван геноцид

  • сребреница-
  • дебат-
  • милорад додик

Президентът на Република Сръбска иска преразглеждане на събитията

Повторно отваряне на дебата за клането в Сребреница поиска президентът на автономната Република Сръбска Милорад Додик, съобщи ТАСС.

Според негови критици, Додик използва темата, за да спечели гласовете на твърдолинейните босненски сърби. Изборите в региона ще се проведат на 7-ми октомври.

Додик вече стартира процедура, настояваща парламентът да отмени доклад от 2004 г., в който се твърди, че в периода югославските войни босненските сърби са убили около 8000 души.

Президентът винаги е отхвърлял решението на военните трибунали, които определят случилото се в Сребреница като геноцид. Според него е имало престъпление, но броят на жертвите е бил преувеличен.

Специално заседание на парламентарна комисия за доклада вече е назначено за 14-ти август. Додик твърди, че докладът е бил манипулиран, за да навреди на сърбите.

Преди това оцелелите от Сребреница изпратиха до германските власти списък със сърби, за които се смята, че са участвали в събитията от 1995 г. Много от сърбите избягаха именно в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    10 14 Отговор
    Еми, Асад как "използва" хим.оръжие. Същото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Русняцити воюваха,воюваха с тез чалми на времето, а ся решиха да им праят тръба. Заповядай ефенди, синьо пламаче, до краката съм ти го донесъл !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Айде

    5 13 Отговор
    Когато по време на война саботираш и убиваш местното население в държавата в която живееш няма как правителството да го толерира. Така е с арменците които са живеели в османска империя и са палели градовете и убивали войниците и. Всичко си има граници и както казват хората да бе мирно седяло не би чудо видяло. Не са искали мир и са получили тояга както и с АСАЛА арменската мафия която убива над 60 турски ДИПЛОМАТИ.И въпреки обещанията на запада не спират убийствата и турското разузнаване ги елиминира с 3 ма човека.А и американски историци са доказали че едни и същи хора са убити по 6 пъти на различни места е те са били като котките имат десетки живота за да биват убити по толкова и пак да се бият.

    Коментиран от #12

  • 7 турчин

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    На такива като тебе много добре знаем от какъв език разбирате,каквото повикало такова се обадило долен нацист.
  • 8 Мунчо

    11 2 Отговор
    Клането в Сребреница е извършено по същия начин, както и това в Киев, когато снайперисти, наети от Сащ, убиваха масово цивилни, за да предизвикат събитията.
  • 9 Хасан

    5 9 Отговор
    Тия снимки в лагерите на смъртта,масовите гробове,изнасилените жени и деца ,масовите разстрели ..все художествена измислица ли са??
  • 10 Шулц

    7 4 Отговор
    Всеки трезвомислещ знае че където се появят мюсюлмани там се разразява конфликт,в ислямските страни християните поне не са конфликтни

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Шулц":

    Първата и втората световна война я почнаха мюсюлмани нали...афганистански войниции нападнаха Русия или обратното?.'Ирак нападна Сащ или обратното ?.'Кадафи нападна Франция или обратното?
  • 12 Подуенска мома

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Айде":

    Леле! Четеш историята както дявола евангелието , то и ние сме убили някой и друг турчин и излиза че сме си заслужили всички зверства и безчинства по време на робството и Априлското въстание!!!
  • 13 чалма тв

    3 3 Отговор
    Османска империя,турция - специалисти по тотално заличаване на цели народи, има документи, които доказват зверства на тези главорези.Като гледам коментари на някои представители на този етнос, все е същия манталитета им.