10 Юли, 2019 11:42 2 536 23

Ердоган почете жертвите в Сребреница

  • сребреница-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • жертви-
  • геноцид

Ердоган се помоли за жертвите

Ердоган почете жертвите в Сребреница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът Реджеп Тайип Ердоган почете хилядите жертви на геноцида в Сребреница, включително и 33 новоидентифицирани жертви, пише турското издание Daily Sabah.

На втория ден от двудневното си посещение в столицата на Босна и Херцеговина Сараево, Ердоган присъства на шествие, за да отбележи хилядите невинни жертви на геноцида. Останките на 33 жертви на геноцид в Сребреница бяха поставени на камион, натоварен с цветя в босненския град Високо във вторник сутринта по последния им път. Жертвите ще бъдат погребани в село Поточари, северозападно от Сребреница, в четвъртък, на 24-ата годишнина от геноцида.

Камионът с останките на жертвите пристигна в сградата на Президентския съвет в столицата Сараево. Ердоган заедно с босненски официални лица и представители на обществеността се молиха за жертвите и сложиха цветя на камиона. Местните жители на Сараево проявиха голям интерес към президента и първата дама Емине Ердоган, които отделиха време да разговарят с тях и да си направят снимки.

Докато камионът минаваше по улиците на столицата Сараево, можеха да се видят хиляди хора, включително жени и деца. Мнозина обсипаха камиона с цветя и вдигнаха ръце в молитва. Всяка година на 11 юли наскоро идентифицираните жертви на геноцида при който бяха убити над 8000 души, са погребвани на мемориално гробище в Поточари, Източна Босна. Хиляди посетители от различни страни присъстват на поклонението и погребенията, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ел рапон

    6 9 Отговор
    Е баш той няма да ги почете!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Руснак

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Вот вы тут нас русских мразите и в НАТО против нас вступили, а скоро Эрдоган велит у вас памятники Ататюрку везде поставить.

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Руснак

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Тебя заставят надеть женскую одежду и ты будешь танцевать кючек, вихляя гъзом.
  • 6 999

    17 13 Отговор
    То това не е лошо,ама кога ще почете жертвите на геноцида срещу арменците в собствената му държава или 40 000 кюрди,избити от 80-те години на миналия век до сега.КОГА?
  • 7 Руснак

    1 2 Отговор
    Оо, Атанасова появилась.. моё почтение!
  • 8 Три танкиста

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Руснак":

    Тъй,тъй...на мястото на Альошката и на паметника на СА ще са май най-подходящите места.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Три танкиста

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Руснак":

    За кой Баязид говориш, за оня,дето са го ползвали за столче ,докато жените муса го е раздавали топлес сервитьрки ли ..за него ли говориш...може ,може....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кой68

    22 0 Отговор
    В Сребреница имаше ли представители на държавите чийто сини каски гледаха безучастно случващото се и не направиха опит да спрат това избиване на невинни хора?Това не е ли лицемерие от страна на тия държави като в същото време ни поучават и учат как да живеем.
  • 13 Бат Ивчо

    18 13 Отговор
    А кога ше почете българския геноцид, където са избити 100 000 души? Кога ше почете разорението на тракийските българи, където са избити 50 000 души? Кога ше почете арменския геноцид, където са убити 1 500 000 невинни арменци? Кога ше почете другия арменски геноцид, където са избити 250 000 арменци? Кога ше почете гръцкия геноцид, където са изтребени 1 000 000 души, а заедно с другите престъпления срещу гърците стават 2 500 000 човека? Кога ше почете геноцида срещу асирийците, където османските войници убиват 750 000 души? Кога ше почете геноцида срещу гърците в Кипър, където са убити 6 000 души? А геноцида срещу кюрдите, който продължава и до днес и са убити повече от 50 000 кюрди? Мразя кюрдите, но все пак. И тия неща не представляват и половината от жертвите на терористичната организация, която през времето е позната, като осман бей, османли и тюркийе? Колко още народ ще избият? На протестите на площад Таксим убиха дори и няколко от техните. Така са правели и Великобритания, Франция, Германия, Испания, дошли са други сили и вижте ги сега колко са послушни.

    Коментиран от #14, #17, #18, #21

  • 14 Ама никой не ти пречи на теб

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "Бат Ивчо":

    Да попиташ каквито си искаш "геноциди"
  • 15 Справедлив

    8 4 Отговор
    Когато писах тук преди дни за турската стратегия наречена Отомански Пояс някои от пишещите ме оплюха-ето ви доказателството-факт! Стратегическият замисьл е-Велика Албания ,която е силно ислямизирана и без никакви наченки на светска дьржава,включваща в себе си Косово,част от Македония и нашите южни области-и този пояс под прякото командване от Турция.Всичко започна да се осьществява сьс разбиването на Югославия и сьздаването на Косово като независим анклав.САЩ услужливо помогнаха на Турция в тази турска стратегия-като се надяваха Турция да остане лоялна кьм Б.Дом в противопоставянето им с Русия-да бьде американското острие в Б.Изток срещу руските интереси.Но Ердоган се оказа неуправляем-получи основата за Отомански Пояс и вече не е нужно да скача пред американските стратези.От цялата тази лицемерна гео-политическа игра между Турция и САЩ най-губещите сме ние-християните на Балканите.Просто САЩ като наши"сьюзници" ни жертваха в името на амбициите на Ердоган за да му угодят.Това е накратко ситуацията-всичко друго е подробности.
  • 16 НАГЛОТО

    3 6 Отговор
    ИБРИЧЕ НЯМА СПИРКА !
  • 17 Зоро

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "Бат Ивчо":

    А кой ще почете 40млн. убити от Сталин,20 млн. убити от Хитлер, и т н.
  • 18 Хасан

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "Бат Ивчо":

    Малееее..според тебе турците са избили половин свят...интересно щом са убили толкива много хора защо все пак има арменци,гърци,кюрди,българи,асирийци и др..защото виж англичанина какво направи в Австралия и Америките

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Хахаха..абе ,Охлювец, изтрезне ли...кога пак успя да се налюскаш пак бе, серсемин...я надуй гайдата за индианците и за негрите...мухахаха.
  • 20 Виж кой говори

    8 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ердоган почете жертвите в Сребреница...........Да отиде и да го направи в Кипър. Турската армия уби там 5000 жени и деца и изнасилва два пъти повече. 50 години по-късно все още липсват 1000 души и все още се откриват масови гробове ....
  • 21 Ismail Arif 10.07.2019.

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "Бат Ивчо":

    За сведение на християните. След втората световна война до сега неверниците християни са избили 20 000 000.м.мюсюлмани в различните краища на света и още продължават.Ирак.Сирия и др.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ...

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ismail Arif 10.07.2019.":

    Ислямоnumek, a вие, "правоверниците", стигнахте от мека до Ирак и Сирия КАК? Без да пролеете капка човешка, пардон, "невернuчеcka" кръв ли? He на нас тия, мърш0 недоkлаmeна...