Отидете към основна версия

12 148 8

Доклад на ФСБ: Руската инвазия в Украйна ще е тотален провал

  • инвазия-
  • русия-
  • доклад-
  • анализ-
  • украйна-
  • война-
  • фсб-
  • федерална служба за сигурност-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • руска армия

Службата-наследник на КГБ твърди, че е "невъзможно" Русия да изпълни задачата си

Снимка: UNIAN

Руската инвазия в Украйна ще бъде тотален провал и може да доведе до „истински международен конфликт“ през следващите месеци. Това се казва в документ на Федерална служба за сигурност на Руската федерация, до който се добра The Times.

Българският разследващ журналист Христо Грозев потвърди автентичността на документа и написа в Туитър, че е показал доклада на двама служители на ФСБ, които заявиха, че „няма съмнение, че е написано от колега“. Документът от 2000 думи е публикуван от Владимир Осечкин, руски правозащитник, който управлява антикорупционния уебсайт Gulagu.net.

В доклада, за който се смята, че е написан от анализатор във ФСБ, се казва, че службата за сигурност не е била предупредена за инвазията в Украйна и е неподготвена да се справи с последиците от осакатяващите санкции. „Не знам кой е измислил „украинския блицкриг“. „Денацификация“ и „демилитаризация“ не са аналитични категории, тъй като нямат ясно дефинирани параметри, по които може да се определи степента на изпълнение или неизпълнение на задачата“, се казва в доклада.

Агентът казва, че „просто е невъзможно“ Русия „да изпълни задачата сега“, добавяйки: „Русия няма изход. Няма варианти за възможна победа, само поражение. Дори украинският президент Володимир Зеленски да бъде убит, Русия ще има малки шансове да окупира Украйна. Дори при минимална съпротива от страна на украинците ще ни трябват над 500 000 души”, посочва още той в секретния доклад. В анализа се казва още, че чеченският лидер Рамзан Кадиров е „полудял”, след като неговият отряд, изпратен да убие Зеленски, е бил унищожен от украинските сили. Никой в ​​Кремъл не знае истинската цифра на руските жертви, защото „загубихме контакт с основните дивизии“, но вече около 10 000 войници са загинали от началото на боевете на 24 февруари, посочва още ФСБ. Русия е признала само смъртта на 498 свои войници в Украйна. В доклада се казва, че Русия има „краен срок до юни“ да завърши войната, „защото до юни няма да ни остане икономика“.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 145 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания