Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2022 22:56 8 598 10

След бруталната агресия на военния престъпник и кремълски сатрап срещу Украйна: 4 са възможните сценарии

  • николай слатински-
  • 4 възможни сценария-
  • украйна-
  • русия

Част от единия е сбъдване на детската мечта на Бжежински - разпадане на Руската федерация на три части

След бруталната агресия на военния престъпник и кремълски сатрап срещу Украйна: 4 са възможните сценарии - 1
Снимка: UNIAN
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Международните агенции отново понижиха с 5 или 6 степени рейтинга на Русия и обявиха за неизбежен нейният дефолт.

Русия отново обяви за успешно настъплението в Украйна и смята за неизбежна военната победа.

Още новини от Украйна

...

Два паралелни свята. Два надпреварващи се процеса!

Единият е финансово-икономически крах на Русия. Другият е военно-политически крах на Украйна.

Първият е абсолютно сигурен. Вторият е относително вероятен.

От първия възстановяването ще трае десетилетия, ако изобщо днес може да се прогнозира дали то е възможно. От втория с усилието на целия свят Украйна ще излезе въпреки всичко жива и здрава, жизнена и възстановяваща се.

...

Алтернативите на днешната изключително тревожна и безкрайно опасна ситуация след бруталната агресия на военния престъпник и кремълски сатрап срещу Украйна са (поне) 4:

1. Превземане на Киев. Задгранично правителство на Украйна. Инсталиране на продажно, слабо, поддържано от Путин, признато от Русия, Беларус, т.нар. ДНР и ЛНР, Сирия, Еритрея и най-важното - от Северна Корея, марионетно правителство, на което украинците ще направят така, че земята ще пари под краката им, а накрая, един ден членовете му ще бъдат избесени по нюрнбергски. Пълна изолация на Русия и продължителна, тежка агония на нейната държавност.

2. Затягане на войната в Украйна цял месец или тримесечие, трескаво търсене от Путин на излизане от войната със съхраняване на лицето. Известни компромиси от Украйна с отлагане на членството в НАТО с пет години и отношение към Крим на Украйна като на Запада към окупираната Прибалтика през годините на Студената война. Компенсиращо това отлагане на членството в НАТО и това отношение към Крим бързо, почти незабавно приемане на Украйна в ЕС.

3. Отстраняване политически (а възможно и физически) на Путин от сили вътре в Русия и мъчително завръщане на нормалността в политическата, икономическата, финансовата и социалната сфери.

4. Превръщане на Украйна във втора Полша през 1939 г. и избухване на Европейска война. Путин хвърля света в хаос и анархия. Огромни страдания на стотици милиони хора. Кръв, тежък труд, сълзи и пот за все по-сплотяваща се и мъчително, но уверено изправяща се на крака Европа.

Сбъдване на детската мечта на Бжежински - разпадане на Руската федерация на три части:

Една културна, цивилизована, развита, демократична европейска република, депутинизирана, с нов нюрнбергски процес за Путин (ако вече не виси някъде с главата надолу като Мусолини), Лавров и компания военни престъпници;

Втора културна, цивилизована, развита, демократична република в тихоокеанския регион;

Световен сибирски конкордат със стратегически суровини, които са в недрата на Сибир, но принадлежат на цялото човечество, както океанските и на океанското дъно стратегически суровини.

Радикална трансформация на света до 2050 г. като единно цяло и единно притежание на всички изчерпаеми и трудно възстановими стратегически суровини.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 139 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладна кокошка просо сънува

    155 65 Отговор
    Иска му се на "експерта". Пропуснал е най вероятния сценарий, Русия си връща Украинската област и спира газта на Европа. Европа изпада в хаос и мизерия и се разпада, както и НАТО. САЩ остават сам самички срещу Русия, Китай, и Индия.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Адолф Путин

    53 79 Отговор
    Вариантът с обесването на Фюрера е най-добър за света.
  • 5 Адолф Путин

    53 76 Отговор

    До коментар #1 от "Гладна кокошка просо сънува":

    Ти си гладната кокошка.Русия ще се разпадне като СССР, и той изглеждаше вечен.
  • 6 Смешник

    75 33 Отговор
    Ти си един анализатор ,мама миа.Путин ме е с твоя акъл със сигурно.Я си представи следната картинка,но трябва акъл за това , Крим остава руски от Днепър включително става Новорусия(призната или не все тая ,щом Китай и Русия ще наливат пари) голяма част на Полша ,малка на Румъния които тичат лиги и за наказание около Киев самостоятелна държава която ще умре от глад защото запада първи ще я изостави камо ли да има глава на дига глас отвъд да има правителство да мъти водата.Много си елементарен и с това че Русия я пак разпад и глад и мизерия,това не е 1990 нито е Елцин ,и под земята на Русия ври от богатства без които запада и света не могат.И накрая слатински обзалагам се с теб ,аз си късам пагоните на полковник ,ти си късаш дипломата и повече не се появяваш по никакви преси и телевизии че до края на годината всички президенти на големите държави на запада ще стъпят поне веднъж на преговори директни с Путин и ще хленчат кой за петрол и по ниски цени ,кой за уран кой за жито и царевица.И моля те по леко със злобата че ще вземе да ти даде нещо.
  • 7 Кресна

    74 26 Отговор
    С голям зор прочетох написаното и стигнах до един извод.Слатински,ти си по добър от Станислав Лем,спор няма ,дори той не би съчинил такава фантастика.
  • 8 ХиХоХи

    56 24 Отговор
    И вариант пети, сбъдва се мечтата на СиЗиПи, долара да стане на тапети
  • 9 111

    59 18 Отговор
    Защо ли професор Васил Проданов не мисли като теб ,а Слатински.По съм склонен да вярвам на него отколкото на такива като теб.Само с пропаганда не става ,а и нали си чул че вчера че държавите от Брикс и Саудитска Арабия са отказали на САЩ да увеличат производството на петрол и нали осъзнаваш какво означава това ,до края на годината бензина ще го зареждаме между 4 и 7 лв .Та коя икономика казваш няма да издържи,защото Русия има 30 годишен договор със Китай за газ ,сключи договори с Индия и Пакистан за износ на жито и царевица и каза че за Европа не оставало ,отделно с Южна Корея една от страните които са васали на САЩ за газ .Май сметките ти са наистина от някой разказ на коментара на Кресна както ти казва от Станислав Лем.
  • 10 радон керанов

    21 16 Отговор
    Расте броят на руските трупове в Украйна - факт! И превземането на Киев няма да спре растежа на труповете. Предстои дълга, жестока и много кървава партизанска война, в която ще загинат десетки хиляди руснаци. В Украйна ще влиза огромен поток модерни западни оръжия, тъй като границите с Полша , Румъния и Прибалтика не могат да се затворят. Украинците ще разполагат с по-добри оръжия от руснаците и бъдещето за путлеристите е повече от мрачно. Лошо време за Путлеристан! Срещу себе си ще имат поне 10 милиона побеснели от ярост казаци, чиято единствена мисъл ще бъде "Убий руснака"! Съзнава ли това дребният психопат от Кремъл?
    Да не говорим за икономика и финанси, които русия скоро няма да има!