Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2022 17:43 12 129 8

Доклад на ФСБ: Руската инвазия в Украйна ще е тотален провал

  • инвазия-
  • русия-
  • доклад-
  • анализ-
  • украйна-
  • война-
  • фсб-
  • федерална служба за сигурност-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • руска армия

Службата-наследник на КГБ твърди, че е "невъзможно" Русия да изпълни задачата си

Доклад на ФСБ: Руската инвазия в Украйна ще е тотален провал - 1
Снимка: UNIAN

Руската инвазия в Украйна ще бъде тотален провал и може да доведе до „истински международен конфликт“ през следващите месеци. Това се казва в документ на Федерална служба за сигурност на Руската федерация, до който се добра The Times.

Българският разследващ журналист Христо Грозев потвърди автентичността на документа и написа в Туитър, че е показал доклада на двама служители на ФСБ, които заявиха, че „няма съмнение, че е написано от колега“. Документът от 2000 думи е публикуван от Владимир Осечкин, руски правозащитник, който управлява антикорупционния уебсайт Gulagu.net.

Още новини от Украйна

В доклада, за който се смята, че е написан от анализатор във ФСБ, се казва, че службата за сигурност не е била предупредена за инвазията в Украйна и е неподготвена да се справи с последиците от осакатяващите санкции. „Не знам кой е измислил „украинския блицкриг“. „Денацификация“ и „демилитаризация“ не са аналитични категории, тъй като нямат ясно дефинирани параметри, по които може да се определи степента на изпълнение или неизпълнение на задачата“, се казва в доклада.

Агентът казва, че „просто е невъзможно“ Русия „да изпълни задачата сега“, добавяйки: „Русия няма изход. Няма варианти за възможна победа, само поражение. Дори украинският президент Володимир Зеленски да бъде убит, Русия ще има малки шансове да окупира Украйна. Дори при минимална съпротива от страна на украинците ще ни трябват над 500 000 души”, посочва още той в секретния доклад. В анализа се казва още, че чеченският лидер Рамзан Кадиров е „полудял”, след като неговият отряд, изпратен да убие Зеленски, е бил унищожен от украинските сили. Никой в ​​Кремъл не знае истинската цифра на руските жертви, защото „загубихме контакт с основните дивизии“, но вече около 10 000 войници са загинали от началото на боевете на 24 февруари, посочва още ФСБ. Русия е признала само смъртта на 498 свои войници в Украйна. В доклада се казва, че Русия има „краен срок до юни“ да завърши войната, „защото до юни няма да ни остане икономика“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 145 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много се говори

    233 102 Отговор
    за фейк новини.Е те тая е баш фейк новина.Казано по нашенски-чиста лъжа!
  • 2 уви ФАКТ

    23 114 Отговор
    Прозорец който дава Вашингтон на Източна Европа и СССР да станат капиталисти и богати елити е до 2020г. Но Путин и КПСС-КГБ елитът не разбира, не иска да проумее, че ИГРАТА СВЪРШИ. И не може да очакваш победа със същите средства и примирение... Врагъът иска да те изяде, а те - "нека бъдем приятели!, нека си останем милиардери в аристократична държава!" .... Не вадят доказателствата, че няма Глодомор и руско-Катинско клане, че има педофилия и корупция на САЩ и ЕС. Да спрат петрол, газ, метали, и други, за 5 години към НАТО-вски държави. Икономическа и транспортна блокада на Източна Европа и Гърция... И край на неолиберализмът и спиране краденето от руският народ, защото ниски цени на енергията е крадене от народът за да има евтина енергията за олигарсите - да са конкурентни на международните пазари - да богатеят, и чрез ниски заплати - с енергия само за 20% от руснаците.. Фасулско е и да имат фиксирана валута, Куба има. Селското стопанство дори не е стигнало Русия в СССР. не унищожиха корабите на домусчиев - зареждащи Украйна и Сирия с "утилизирано" оръжие. подаряваха енергия на Украйна и ги признаваха.. ...... Всеволод Кочетов "Какво искаш?"
    той е публикуван в края на 1969 г. Почти точно двадесет години след пророческото му предсказване съветският живот се разпада. Не, той не прогнозира срива, но показа, че мощни сили работят за него и ако успеят, сривът е възможен.
    Съдбата на това произведение е любопитна и поучителна.
  • 3 Писателче

    152 41 Отговор
    До господин Денис Джамбазов.
    В предишната ви статия написах че много едностранно отразявате новините и че журналистиката трябва да бъде по скоро обективна а не да насочва мнението на хората в една посока.
    Странно защо коментара ми беше изтрит,. при положение че виждам пълни простотии и цинизми които не се трият.
    Оставам с впечатление че факти е смешна медия про американски ориентирана.
    Господин. Джамбазов на седмици пишенхвалебствени слова как украинската армия е смазала едва ли не руската..
    Статии от сорта" вижте какво се случи вна руската армия в Бровари." и. т. н. Не ви отиват
    С клип чета от телефони и you tube

    Коментиран от #8

  • 4 бай даню

    65 15 Отговор
    момче ти с главния си мозък защо не другаруваш
  • 5 уви ФАКТ

    6 31 Отговор
    Прозорец който дава Вашингтон на Източна Европа и СССР да станат капиталисти и богати елити е до 2020г. Но Путин и КПСС-КГБ елитът не разбира, не иска да проумее, че ИГРАТА СВЪРШИ. И не може да очакваш победа със същите средства и примирение... Врагъът иска да те изяде, а те - "нека бъдем приятели!, нека си останем милиардери в аристократична държава!" .... Не вадят доказателствата, че няма Глодомор и руско-Катинско клане, че има педофилия и корупция на САЩ и ЕС. Да спрат петрол, газ, метали, и други, за 5 години към НАТО-вски държави. Икономическа и транспортна блокада на Източна Европа и Гърция... Нека не-суверенните страни от НАТО да имат само посолството на САЩ.. И край на неолиберализмът и спиране краденето от руският народ, защото ниски цени на енергията е крадене от народът за да има евтина енергията за олигарсите - да са конкурентни на международните пазари - да богатеят, и чрез ниски заплати - с енергия само за 20% от руснаците.. Фасулско е и да имат фиксирана валута, Куба има. Селското стопанство дори не е стигнало Русия в СССР. не унищожиха корабите на домусчиев - зареждащи Украйна и Сирия с "утилизирано" оръжие. подаряваха енергия на Украйна и ги признаваха.. ...... Всеволод Кочетов "Какво искаш?"
    той е публикуван в края на 1969 г. Почти точно двадесет години след пророческото му предсказване съветският живот се разпада. Не, той не прогнозира срива, но показа, че мощни сили работят за него и ако успеят, сривът е възможен.
    Съдбата на това прои
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедото

    15 0 Отговор
    Този доклад изглежда достоверен и правдив. Русия се правеше на велика докато не се сблъска с украйнската действителност. Ако украйнската армия имаше достатъчно модерни и съвременни оръжия да използва срещу руската армия, то тя щеше да победи и разгроми руснаците, които имат предимство във въоръженията. Въпреки това шанса на Русия да спечели тази унищожителна и кръвопролитна война срещу независима Украйна е нулев, защото украйнците се бият срещу агресора за свободата си, семействата си, децата си и родината си.
  • 8 Адолф Путин

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Писателче":

    Путиноидите, които не искат да видят истината, са много жалки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания