Отидете към основна версия

1 304 39

Русия обвини адвоката с двойно руско и германско гражданство в държавна измяна

  • русия-
  • адвокат-
  • двойно гражданство-
  • руско гражданство-
  • германско гражданство-
  • държавна измяна

Мойжес се присъединява към нарастващия списък от чужди граждани и двойни граждани, задържани в Русия, които са се оказали въвлечени в кризата в отношенията между Москва и Запада по време на конфликта в Украйна

Снимка: БГНЕС

Русия обвини адвоката с двойно руско и германско гражданство Герман Мойжес в държавна измяна, съобщи във вторник държавната информационна агенция ТАСС, цитирана от "Ройтерс", цитирано от News.bg.

ТАСС съобщи, че Мойжес е помогнал на руснаци да получат европейски разрешения за пребиваване. Той е задържан в предварителен арест в московския затвор Лефортово, след като е бил преместен от център за задържане в Санкт Петербург, каза агенцията.

ТАСС не уточни кога ще започне процесът срещу него, а "Ройтерс" не успя да се свърже веднага с адвоката му.

Мойжес се присъединява към нарастващия списък от чужди граждани и двойни граждани, задържани в Русия, които са се оказали въвлечени в кризата в отношенията между Москва и Запада по време на конфликта в Украйна.

По-рано "Ройтерс" съобщи, че Мойжес, който е отгледан частично в Германия, но се е върнал в Русия като възрастен, е бил арестуван в Санкт Петербург в края на май.

Германското външно министерство потвърди ареста на Мойжес в изявление за "Ройтерс" през юни и каза, че посолството му в Москва е в контакт със семейството му.

Служител на германското външно министерство каза по това време, че Москва в продължение на две години е отказвала на Германия консулски достъп до своите затворници, но каза, че Берлин остава "силно ангажиран с консулския достъп в този и други случаи".

Обвиненията в държавна измяна могат да носят доживотни присъди в Русия, където оправдателните присъди за тежки престъпления са рядкост.

Мойжес е работил като адвокат и управляващ партньор за Avers Group Germany, базирана в Кьолн консултантска компания, според уебсайта на компанията.

Уебсайтът казва, че фирмата предоставя бизнес подкрепа и услуги за управление на имоти и също така помага на богати граждани на постсъветски страни, включително Русия, да получат разрешение за пребиваване в Германия.

Не е ясно дали арестът на Мойжес е свързан с професионалната му работа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания