Отидете към основна версия

1 743 8

Разхлабването на Covid-мерките не е увеличило случаите в Дания

  • дания-
  • копенхаген-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина

За последните 3 седмици свързаните с коронавируса жертви са между нула и четири на ден

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Дания - първата страна извън Азия, която облекчи карантинните мерки, обяви днес, че разпространението на Covid-19 не се е увеличило с влизането в сила на втория етап от разхлабването на ограниченията миналия месец, предаде Ройтерс.

Страната разреши ресторанти, кафенета и молове да възобновят работа през май с втората фаза. През април бяха отворени забавачки, училища, фризьорски салони, както и дребният бизнес.

„Нивото на заразяване в обществото все още е много ниско“, съобщиха здравните власти и допълниха, че броят на потвърдените нови инфекции продължава да намалява, въпреки че се правят повече тестове.

За последните 3 седмици свързаните с коронавируса жертви са между нула и 4 на ден, след пика от 22 смъртни случая на 31 март. Хоспитализациите са намалели до под 100 от началото на юни.  

В понеделник правителството увеличи лимита за събиране на хора на публични места от 10 на 50 души и отвори фитнесите и басейните. Още облекчаване на ограниченията за събиранията се предвиждат през юли и август.

Общо в Дания от Covid-19 са починали 593 души. 

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини