Last news in Fakti

10 Юни, 2020 11:50 1 368 0

Молбите за убежище в ЕС рязко намаляха по време на пандемията

  • емигранти-
  • ес-
  • пандемия-
  • коронавирус

Спадът е до най-ниското си равнище от над десетилетие след затварянето на границите за възпиране на епидемията от новия коронавирус

Молбите за убежище в ЕС рязко намаляха по време на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Молбите за убежище в Европа през април паднаха до най-ниското си равнище от над десетилетие след затварянето на граници за възпиране на епидемията от новия коронавирус, показват данни на ЕС, цитирани от Ройтерс.

Броят на молбите за убежище е спаднал до 8730 през април. Това е спад от 86 процента спрямо 61 421 през февруари, сочат данни на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището.

През март ЕС затвори външните си граници, а много от 27-те му страни членки спряха да приемат молби за убежище, предава БТА.

Данните на европейската служба показват и 44 процента спад в молбите за убежище от февруари до март, когато държавите започнаха да въвеждат мерки за изолация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА