Отидете към основна версия

3 794 7

Гърция поема глътка въздух

  • гърция-
  • пандемия-
  • фризьорски салон-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • облекчаване

Археологическите музеи и фризьорските салони отварят врати от понеделник

Снимка: БГНЕС/ EPA

От утре Гърция премахва част от ограниченията, въведени срещу разпространението на вируса. Тази стъпка е част от плана за постепенно отваряне на крехката гръцка икономика, въпреки продължаващия натиск над болниците, предаде БНТ.

Археологическите музеи на открито и фризьорските салони в Гърция отварят врати от понеделник. Вечерният час през почивните дни в цялата страна ще започва с два часа по-късно - в 21:00 часа. "Разбираме и взимаме под внимание умората, която тази ситуация причинява. Когато времето позволява, целта е да използваме откритите места, които както знаем, са по-малко опасни в сравнение със затворените", коментира Никос Хардалиас, заместник-министър по гражданска защита.

От края на месеца в аптеките ще има безплатни бързи тестове за коронавирус. В страната с 11 милионно население до момента са направени милион и 400 хиляди ваксинации. Според изчисленията Гърция ще е направила още над 300 хиляди ваксинации до края на март и всички на възраст над 60 години ще бъдат ваксинирани до май. В същото време здравната система продължава да е под натиск. Засега в Гърция остават затворени заведенията, магазините и търговските обекти. Позволено е спортуване само в паркове в близост до дома.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини