Last news in Fakti

21 Март, 2021 10:17 3 771 7

Гърция поема глътка въздух

  • гърция-
  • пандемия-
  • фризьорски салон-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • облекчаване

Археологическите музеи и фризьорските салони отварят врати от понеделник

Гърция поема глътка въздух - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От утре Гърция премахва част от ограниченията, въведени срещу разпространението на вируса. Тази стъпка е част от плана за постепенно отваряне на крехката гръцка икономика, въпреки продължаващия натиск над болниците, предаде БНТ.

Археологическите музеи на открито и фризьорските салони в Гърция отварят врати от понеделник. Вечерният час през почивните дни в цялата страна ще започва с два часа по-късно - в 21:00 часа. "Разбираме и взимаме под внимание умората, която тази ситуация причинява. Когато времето позволява, целта е да използваме откритите места, които както знаем, са по-малко опасни в сравнение със затворените", коментира Никос Хардалиас, заместник-министър по гражданска защита.

От края на месеца в аптеките ще има безплатни бързи тестове за коронавирус. В страната с 11 милионно население до момента са направени милион и 400 хиляди ваксинации. Според изчисленията Гърция ще е направила още над 300 хиляди ваксинации до края на март и всички на възраст над 60 години ще бъдат ваксинирани до май. В същото време здравната система продължава да е под натиск. Засега в Гърция остават затворени заведенията, магазините и търговските обекти. Позволено е спортуване само в паркове в близост до дома.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка

    12 0 Отговор
    Тук затворено, тук отворено, ефект няма.
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    Преди няколко дни в Полша един "доктор", голям противник на анти-ваксерите, умираше си да осмива, дори се спукваше да защитава Бил Гейтс (незнайно защо) ... същия реши да се ваксинира публично, докато продължаваше да се присмива и по време на самата ваксинация ... а познайте, какво му се случи от първия път? ... правилно ... по "официални данни" хвалипръцкото Витолд Рогиевич получи инфаркт ... е, да, всички знаем реално, от какво умря "доктора" ...
  • 3 Фании

    1 5 Отговор
    Хората имат ваксини
    Бойко пак обърка поръчката с Астрата за пореден път .Румънците над 2 200 000 ваксинирани ние 300 хиляди
  • 4 QR Виза

    8 1 Отговор
    Мярката с голямата "благословия" отворените музеи "кърти" направо !? За кого са отворени за туристите, които ги няма или за гърците, които не стъпват там !? Ама, колкото да се каже, че нещо са отворили! Добре поне, че позволиха на гъркините да идат да се поизрусят, че яко го закъсаха милите! Гръцкият безмислен садизъм над населението продължава, но пък ги почерпиха по един безплатен тест да вдигнат пак общата бройка заразени и да ги заключат до октомври, когато пак, ще ги пуснат на музей ?
  • 5 Гърция се унищожава планомерно!

    8 1 Отговор
    Гърция беше първата ударена за унищожение държава от еврейско-хазарския олигархат управляващ ЕС, изключително мразена заради носител на всички общоевропейски ценности! Унищожението на Европа - генетически /претопяване с неевропейски раси/ и икономически , а сега вече и с биологична война - смъртоносни вируси, смъртоносни ваксини - продължават с пълни темпове и до няколко години ще се проявят вече видимо осезаемо последствията на тази политика!

    Коментиран от #7

  • 6 Вн от ес

    2 0 Отговор
    Вън от ес
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гърция се унищожава планомерно!":

    Още навремето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане. Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, дори и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансо-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал. ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ ГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ, а за нас БЪЛГАРИТЕ, не и пука и при първа възможност ще ни зачеркне от картата.