Отидете към основна версия

2 293 9

Германска провинция готви затваряне като аварийна спирачка срещу коронавируса

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • саар

Седемдневната заболеваемост за цял Саар е 144,4 случая на 100 000 души население

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Цялата германска провинция Саар ще бъде поставена от четвъртък под карантина съгласно разпоредбите на влязъл в сила миналата седмица и силно дебатиран нов федерален закон, придобил известност в Германия с названието "аварийна спирачка", предаде ДПА.

Повечето окръзи на малката западна германска провинция бяха затворени почти веднага след като беше приет новият закон. В тях бе въведен вечерен час, ограничения за пазаруването и строги ограничения за контактите.

Последен окръг Саарпфалц отчете нарастване на заболеваемостта до равнище, което автоматично задейства "аварийната спирачка".

Случаят със Саар се следеше внимателно в Германия, тъй като по-рано този месец провинцията постави началото на нов модел за справяне с коронавируса, обясни БТА. Той включваше постепенно отваряне на обществения живот, но съпроводено с налагането на повече задължения за изследване за вируса с бързи тестове.

Въпреки всичко седемдневната заболеваемост отново нарасна и към момента всеки един окръг на провинцията е с над 100 заразени на 100 000 души население. Щом даден окръг остане с подобна заболеваемост в продължение на три поредни дни, тогава автоматично се задейства новият федерален закон и се налага локдаун.

Седемдневната заболеваемост за цял Саар е 144,4 случая на 100 000 души население.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини