Отидете към основна версия

4 303 90

Израел отново въведе задължението за носене на маски

  • маски-
  • израел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ограничения

Това се случва заради две нови огнища на коронавируса

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел отново въведе задължението за носене на предпазни маски в някои райони след появата на две нови огнища на коронавируса в училища, съобщи Ройтерс, като се позовава на здравното министерство, предаде БТА.

Маските отново са задължителни на закрито и открито в град Бинямина южно от Хайфа и в Модиин-Макабим-Реут. Решението е взето пет дни след като Израел отмени изискването за носене на маски вследствие на намаляване на броя на заразените в страната. Но в училище в Бинямина 45 ученици са дали положителни проби, а десетина случаи на коронавирус били регистрирани в Модиин, разположен между Тел Авив и Ерусалим.

Новите случаи на коронавирус в училищата са свързани с хора, завърнали се от чужбина и с по-заразния вариант делта на вируса, според медийни съобщения. Преди две седмици Израел започна да ваксинира срещу COVID-19 тийнейджъри на възраст от 12 до 15 години. Страната с девет милионно население започна ваксинационната си кампания през декември. Оттогава близо 5,5 милиона души получиха първата си доза от ваксината, а над 5,1 милиона са напълно ваксинирани.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.

Свързани новини