20 Юни, 2021 12:38 4 284 90

Израел отново въведе задължението за носене на маски

  • маски-
  • израел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ограничения

Това се случва заради две нови огнища на коронавируса

Израел отново въведе задължението за носене на маски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел отново въведе задължението за носене на предпазни маски в някои райони след появата на две нови огнища на коронавируса в училища, съобщи Ройтерс, като се позовава на здравното министерство, предаде БТА.

Маските отново са задължителни на закрито и открито в град Бинямина южно от Хайфа и в Модиин-Макабим-Реут. Решението е взето пет дни след като Израел отмени изискването за носене на маски вследствие на намаляване на броя на заразените в страната. Но в училище в Бинямина 45 ученици са дали положителни проби, а десетина случаи на коронавирус били регистрирани в Модиин, разположен между Тел Авив и Ерусалим.

Новите случаи на коронавирус в училищата са свързани с хора, завърнали се от чужбина и с по-заразния вариант делта на вируса, според медийни съобщения. Преди две седмици Израел започна да ваксинира срещу COVID-19 тийнейджъри на възраст от 12 до 15 години. Страната с девет милионно население започна ваксинационната си кампания през декември. Оттогава близо 5,5 милиона души получиха първата си доза от ваксината, а над 5,1 милиона са напълно ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    103 5 Отговор
    Що бе?Нали всички се ваксинираха?

    Коментиран от #2, #7, #9, #57

  • 2 русенец

    81 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Явно не са се ваксинирали с правилната ваксина, а може би няма никаква полза от ваксините. Следващите месеци ще е интересно.:)
  • 3 Нека ваксинираните да четат

    72 3 Отговор
    Скоро почва кампания за 3-4-5-6 доза
  • 4 Звездо

    12 42 Отговор
    ако си навън прибери се веднага сложи си маска носи си я дори в къщи ръкопляска и на лекарите това са нашите герои които за минутка не спряха да се борят с жестоката болест болестта на века най-голямата болест последните няколко милиона години ваксинирай се ако не си се ваксинирал отиди още сега не излизай от къщи не общувай с хора не е времето сега най-хубаво е че вече имаме оръжие и това са ваксините слушайте СЗО за всичко те знам най-добре как да се справят в такива ситуации не се вижда и с приятели не излизай от вкъщи при излизане носи маска или противогаз ваксинирай се носи маска дори вкъщи не е време да се виждаме не е време за разходки време е за ваксинация ваксинира се спаси живот нека се отървем от covid-19 най-коварната болест от милиони години

    Коментиран от #8, #76

  • 5 pbdan

    11 7 Отговор
    Малкият вика - Какво правиш с мама!
  • 6 Д-р Хаус

    44 5 Отговор
    Сега чичко Бил Гейтс ще им предложи да купят "нова" ваксина и пак се почва с ваксинирането под дулото на автомата. Там така са свикнали, всичко да правят с оръжие

    Коментиран от #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Д-р Хаус

    29 8 Отговор

    До коментар #4 от "Звездо":

    В твоя случай традиционната медицина вече не може да помогне. Но няма страшно, има изградени специализирани заведения, които могат да поемат лечението ти - в Раднево, Курилово и др. подобни

    Коментиран от #10

  • 9 Ваксиниран1403

    7 48 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А да обърна внимание,че случаите са възникнали в училища. В статията и пише, че само от две седмици се ваксинират деца от 12 до 15. Извода е че се заразяват не ваксинираните хора и е редно всички да се ваксинират максимално бързо включително и децата.

    Коментиран от #27, #77

  • 10 Звездо

    7 18 Отговор

    До коментар #8 от "Д-р Хаус":

    Не Пиши такива работи там са тия дето не вярват дето вярват че ще ги чипират и подобни глупости сложи си маска не се виждаи с никой изкарай всичките ти близки и роднини и ги заведи да се ваксинират слушайте СЗО те знаят най-добре как да реагират такива ситуации Бил Гейтс Е много добър човек той ви мисли доброто желая му здравето на скалите дълголетието на орлите и парите на банките не мисли носи маска или противогаз в къщи ваксинирай се ваксинира и близките ти и ръкопляскайте на лекарите

    Коментиран от #35

  • 11 Ваксиниране на децата

    32 1 Отговор
    Най тежки последствия след време ще има за тези деца.

    Коментиран от #12

  • 12 Ваксиниран1403

    5 45 Отговор

    До коментар #11 от "Ваксиниране на децата":

    Никакви тежки последствия няма да има за никого ваксиниран. Нито сега нито в бъдеще. Това са антиваксърски теории не почиващи на нищо освен безпочвени манипулации и спекулации.

    Коментиран от #62

  • 13 Звездо

    7 17 Отговор
    Носете си маските не се виждайте с никой не излизай до вкъщи носете маски или противогаз ръкопляскайте на лекарите и задължително се ВАКСИНИРАИТЕ срещу най-голямата чума за последните милиард години covid 19

    Коментиран от #16

  • 14 файзър в зенека

    44 1 Отговор
    И ко стана сега с ваксинираните шилета? Хем се ваксинираха, че да "заживели нормално", хем ще носят маски, а от утре и ще ги заключат пак в оборите.
  • 15 Никога няма

    25 2 Отговор
    Да се ваксинирам .Не ме е страх от вируса никто пак от смьрта.

    Коментиран от #17

  • 16 Киро Шпека

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Звездо":

    Ей, облъчения!
    Я ела да те ваксинирам с кожения ваксинатор. Ще ти прасна две "игли" на един път.
  • 17 Ваксиниран1403

    2 19 Отговор

    До коментар #15 от "Никога няма":

    Кое е научното основание на базата на което да се прави каквото и да е предположение за дълготрайно въздействие на една ваксина? Ако някои се притеснява от последствия след много години от ваксинацията защо не се притеснява от аналогични дълготрайни ефекти от преболедуването? И за едното няма доказателства и за другото няма, защото толкова време не е минало. Дори за здравословни проблеми продължаващи по 6 месеца след преболедуване на някои хора има доказателства, за такива при ваксинация няма никакви. Да, но ваксината е страшна, а заболяването не е. Хайде някои антиваксър да се опита да изясни логиката на тези твърдения, че да взема да повярвам.

    Коментиран от #20, #29, #58

  • 18 Рад

    28 2 Отговор
    За какво тогава ваксаха цялата държава? Какви оправдания "свързани с хора завърнали се от чужбина" тези у~ци нали са ваксани, а роднините и приятелите от чужбината, пък и от едно у~ще? Яка пропаганда за ваксините, ама истината излиза рано или късно.
  • 19 Пепо

    18 1 Отговор
    Ко? Не! Ми нали всички бяха убоцкани...
  • 20 Вие се ваксинирайте

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    Колкото си искате.

    Коментиран от #22

  • 21 lolz

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Хаус":

    Еми да, той тоз боклук още миналата година каза, че положението щяло да се оправи чак след второ поколение вавксини. Знаят, че тия ваксини са пунта мара и си изпълняват другите цели покрай уж пандемия от ковид.
  • 22 Ваксиниран1403

    1 21 Отговор

    До коментар #20 от "Вие се ваксинирайте":

    Аз съм се ваксинирал и ще се ваксинирам на веки 6 месеца без грам съмнение или колебание. Въпроса е в това повече хора да разберат, че в това няма абсолютно нищо страшно и да не са наивници които да се подават на наивни и безумни теории и спекулации. Инак веки е свободен да предпочита да боледува всяка година по веднъж от корона вирус, защото не се страхувал нито от него нито от смъртта, но едва ли това е доброто решение за разумните хора при положение че съществува алтернатива и тя е ваксинация.

    Коментиран от #28

  • 23 Ваксинацията

    3 2 Отговор
    е като манна небесна
  • 24 Ковидарите

    6 1 Отговор
    Щом там са върнали наморниците скоро техния човек Мицотака, ще сложи по две и на гърците !
  • 25 yordan

    4 2 Отговор
    ВОДЕТЕ ГИ НА БАНЯ В АУШ....ИЦ ТАЯ СГАН
  • 26 Оная с Косата

    7 1 Отговор
    С погребалните делим фифти/фифти, осигурих им бачкане за десетилетия напред. Това ще е вторият сектор с нулева безработица след фармацевтичния. Хряс с косата! Хряс! Хряс!
  • 27 Гост

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран1403":

    Много вЕрваш на пропаганда, мозък? Ако имаш деца, в което силно се съмнявам, си ги боцкай и стереализирай с квито искаш боцове, но не казвай ние какво да правим с нашите....

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 lolz

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    Защото се видя, че за повечето хора ковид е безопасен, а жертвите са почти само хора, които или са на преклонна вързаст, или със сериозни заболявания - хора, хора, които биха се усложнили от всяко респираторно заболяване, не само от ковид - тоест това, което е ставало до 2020. При липса на гаранции от производителите, въпросът ти е безпредметен - изборът е твой по кой път ще тръгнеш, но желанието на властите да те убеждават в непроверени неща е крайно подозрителен, при едва 0.05% смъртност в световен мащаб и то за година и половина, и норма за отчитане положителен тест, а не придружаващите заболявания и напреднала възраст. При средна пордължителност на живота у нас 75 години, след това нали не очакваш да живееш вечно и знаеш, че все от нещо ще се мре? Или и ти чак през 2020 разбра, че на тая планета се умира, като остарееш и се разболееш сериозно? :)

    Коментиран от #32

  • 30 Народа

    8 1 Отговор
    Лека полека измамата лъсва
  • 31 Ваксиниран1403

    2 16 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Дали аз вярвам на пропаганда или ти?
    Аз вярвам на доказателства и факти, а ти на социални мрежи. На никого не казвам какво да прави, а единствено да мисли самостоятелно, а не да се доверява на всяка глупост която се тиражира в най-достоверния клюкарник след пазара социалната мрежа.
  • 32 Ваксиниран1403

    2 12 Отговор

    До коментар #29 от "lolz":

    Някои не го карат толкова леко дори и да не са на възраст и заболявания. Има и млади и здрави хора които си заминаха вече. Това, че не се търкалят трупове по улиците не значи, че няма проблем и всичко е както е било и по рано.
    Само официално регистрираните жертви у нас наближават 18 хиляди. Ако се сравни смъртността от всичко през измитата година спрямо тази от предходните години се вижда че само за изминалата година има 20 хиляди. повече починали при 8 хиляди официално регистрирани починали с ковид. Тоест скрита смъртност е била 2.5 по-голяма от официалната. Тоест ако се направи обоснованото предположение, че това съотношение се е запазило и в началото на тази година излиза че жертвите са 2.5 Х 18 = 45. Тоест от началото на епидемията освен нормално умиращите хора са умрели и още едни 45 хиляди човека. Това е населението на един град като Казанлък за теб може жертването на един град да не значи нищо, но това са хора животи съдби които значат много за други хора. За теб може щом не са умрели милиони да няма проблем, но за радост много други хора не мислят като теб.

    Коментиран от #33, #38, #60

  • 33 Клетият луд

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Пий хаповете и обратно в психиатрията
  • 34 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    15 1 Отговор
    Поредната КОНСПИРАЦИЯ се превръща във ФАКТ. Наистина си излиза, че цялата"пандемия" е дирижирана. Да скапят целия бизнес, за да направят Great Reset, т.е. всички да сме финансови роби без частна собственост и спестявания. А ваксите са, за да кастрират и разболеят (редуцират) в дългосрочен план населението. До 2030-та ще се бъзикат така с нас, а след това финансовото робство и редуцираното население ще са факт.

    Коментиран от #36

  • 35 Наблюдател

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Звездо":

    Тъпа ирония. Както коментиращите във факти.бг. Като извадени от един калъп сте. Въпросъте ,че Стойчо Кацаров беше същият игнорант, но като стана министър на здравеопазването започна да действа както трябва,както предишния министър и всеки ден призовава ваксинирайте се и удължи извънредната епидемиологична обатсановка. Все правилни решения,за щото медицината се основава на доказателства. А лаладжиите от форумите могат да си приказват, имате право, но когато носиш отговорност е друго.
  • 36 Наблюдател

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Психолозите не са за теб, трябва да се срещаш с психиатри.
  • 37 Въй Въй въх

    5 1 Отговор
    Ма тоз ваксинирания взел да ни убеждава всички да се набоцкаме като него, ххахх да не сме луди, айде къш

    Коментиран от #40, #56

  • 38 Наблюдател

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Числата потвърждават думите ти. А министър Стойчо Кацаров също ги потвърждава, като заяви,че в България не е имало такава смъртност от 1-вата световна война. Думи на министър Стойчо Кацаров. Статистическият институт е публикувал данните за смъртността по седмици и тя е най-голяма при разхлабването на мерките от правитеслтвото.Показано е на графиките.
  • 39 Бобчо

    3 1 Отговор
    Такава зверска пропаганда за тези ваксини не съм и мислил , че ще се случи. Всички възрастни са ваксинирани и заразата тръгва от децата!? И сега и тях да боцкаме. Явно става въпрос за много, много пари. Действала 9 месеца. И трета, четвърта доза,...... И ваксините се дават само на тези държави , които имат пари. Африка да го д...т, За какво да ги ваксинираме , след като не могат да си платят ваксините. Никоя голяма медицинска корпорация не разработва лекарство, защото няма да спечели толкова много пари. Друго си е ваксина на 6 месеца

    Коментиран от #41

  • 40 Наблюдател

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Въй Въй въх":

    Някой да те принуждава? Не, тогава какъв тие проблемът на теб. Ако искаш се ваксинирай,това е твой избор. Само не си налагй мнението,всеки има право на информация и избор.

    Коментиран от #42, #59

  • 41 Наблюдател

    1 6 Отговор

    До коментар #39 от "Бобчо":

    Бобчо,някой принуждава ли те да се ваксинираш,задължен ли си? Не си, тогава спокойно, няма да обогатиш компаниите, горките обедняха от теб.
  • 42 Информация викаш

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    Ми информирайте хората бе! Ама за всички гледни точки! Що не ги информирате например за мнението на доктор Дейвид Мартин, или на доктор Джуди Миковиц и т.н. мм? Айде къш

    Коментиран от #44, #49

  • 43 Наблюдател

    1 6 Отговор
    Проблемът е че 1/3 от умрелите от Ковид 19 са без никакви заболявания и има доста хора на по 30-40-50 години! А голямата част от имрялите са хора с диабет и високо кръвно,хора ,които живеят с тези забоялявания десетилетия ,ако не срещнат Ковид 19

    Умрелите от Ковид по света са над 3 млн., кието е средно 2-3% от заразените,а умрелите след ваксинация са 0,001% Кое е по-голям риск според теб?

    Коментиран от #45

  • 44 Наблюдател

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "Информация викаш":

    А някой да е забранил хората да се информират за всяка гледна точкая? Ти как си се информирал без да сме те информирали "ние",които и да сме според теб? СМешна логика. Медицината е доказателствена,а не фейсбук! Доказателствата са,че смъртността от Ковид 19 е между 0,3 и 3%,а от усложнения от ваксинация около 0,01% Това говори медицината. И къш ще казваш на кокошките ти на село.
  • 45 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    Престанете да дрънкате глупости! И аз съм на 50, с високо кръвно, но преживях Нещото, като тежък грип, лекуван с рецепта с есемес 10 дни на легло.... Ако ви чете човек глупостите, остава с впечатление, че едва ли не всеки с високо кръвно и диабет дава фира от Нещото!

    Коментиран от #46, #52

  • 46 Наблюдател

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Не, разбира се, но главно от починалите от Ковид 19 са хора с диабет и високо кръвно. Това да не можеш да разбереш значението на текст на 50 годишна възраст се нарича функционална неграмотност,характерна за ученици,а не за чичовци. Образованието ви е проблемът,а не високото кръвно, очевидно.

    Коментиран от #47

  • 47 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Наблюдател":

    Първо се научи къде се поставя запетаи в текста преди да коментираш колко са "грамотни" пишещите тук! От самолет си личните феновете на безкнижника и нощ!

    Коментиран от #48, #50, #51

  • 48 Наблюдател

    1 4 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Запетаите са перфектно поставени, докато ти, който се опитваш да ме поучаваш за неща, които, ама изобщо не са ти ясни, не си поставил нито една запетая,а трябва! Бойко не го харесвам, харесвам РБ, но правителството на Бойко управляваха сравнително правилно кризата с Ковид19 и сбъркаха с необоснованото разхлабване на мерките точно при пик на заразата, тогава се увеличи много смъртността. Това бяха популистки решения, за да се хареса на фейсбук идиотите.
  • 49 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Информация викаш":

    Осен техни изказвания някакви доказателства представили ли са за своите твърдения, че да запознавам някои с мнението им. То в Бразилия президента популист твърдеше, че всеки ваксиниран на крокодил щял да стане и не знам какво щяло да му порасне. Всяка изказана глупост от някои за малко слава ако се терасира масово не става доказателство или факт.
    Всеки уважаваш себе си човек формира своето мнение на базата на информация и аргументи, а не на вътрешно чувство или изказвания на други хора които не мога да бъдат защитени с логика и аргументи, а само твърдят, че нещо е по определен начин. Аз приемам всяко мнение което може да бъде защитено и доказано, но голи твърдения от които и да са изказани не приемам за достоверни по никакъв начин. Когато твърдиш нещо трябва най-малко да можеш да кажеш защо го твърдиш. Защото така ми харесва или защото еди си кой го казва, а той е най-великия не е аргумент. Специалисти има, но те си служат с аргументи и могат да защитят своите изказвания, а ако не могат дори и да са специалисти значи просто спекулират и правят самореклама и пропаганда.
  • 50 Наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Време е да прочетеш някоя книга и да разбереш каква е разликата между грамотност и функционална неграмотност, защото продължаваш да ставаш за смях.

    Коментиран от #53

  • 51 Наблюдател

    0 4 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Ти четеш две мнения и ме цитираш, а още не си разбрал какво съм написал, разбираш грешно написаното.Функционална неграмотност.
  • 52 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Радвам се за теб, че си го изкарал без особени усложнения, но далеч не всички имат този късмет. При всеки човек е много индивидуално. Някои и без никакви заболявания и без да са на възраст нямат никакъв шанс и умират. Други го преживяват, но и след 6 месеца не се възстановяват напълно. Някои хора дори и н разбират,че са го изкарали, но това не е основание да се каже няма проблем които оживее оживее другите да умират или да остават инвалиди. А ти дали искащ всяка година да боледуваш от това? Имаш ли гаранция, че всеки път така ще протече болестта. Вече има случаи на хора които при повторното си боледуване го изкарват по-тежко от първия път. Да не говорим, че има такива които на втория път изобщо не го преживяват, а умират. Или ти си от тези които повярваха наивно на разни “всезнаещи специалисти” които гарантират доживотен имунитет на всеки преболедувал.
    Само да ти напомня, че един такъв виден “всезнаещ специалист” гарантираше, че миналото лято вируса щял да изчезне даже диплома щеше да къса ако не е така, но какво се случи есета вече знаем. А какво ще се случи тепърва може да предположим на базата на случилото се вече и на това което се случва в другите страни сега.
    Хора мислете с главата си, а не вярвайте на това кой какво ви казва из “достоверните” социални мрежи. Ваксинирайте се и не се подайте на манипулации.

    Коментиран от #54, #55

  • 53 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Наблюдател":

    Абе дъргел, толкова книги съм прочел, че срещу мен да тичаш, няма да ме стигнеш! То граматически неграмотно, но тръгнало да философства за "функционална" грамотност! Сто процента си калинка или бръмбър от някоя партия, "функционално" насадена на топло местенце!
  • 54 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран1403":

    Ами да - на учените вярвам от университета в Сейнт Луис, а не на самозванци от телевизора с първо име - "Академик", "професор", "доцент"!
  • 55 Ники

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "Ваксиниран1403":

    Официално според СЗО вероятността при под 70годишните да умрат от ковид е 0,05 процента. Според статистиката също над 95 процента от заразените са с леки или никакви симптоми. Аре стига сте внушавали страх и ужас от ковид. За хронично болните или такива с придружаващи болести е опасен. Всичките 3,4 души които лично познавам дето умряха с ковид бяха единия 73 годишен,с тежък диабет, другата 69годишна с белодробно заболяване, третия 78 годишен с порок на сърцето. Тез които лично познавам 10,12 човека, дето го прекараха някой тежко, някой без никви симптоми са между 22 и 75 години и са напълно здрави и нямат никакви последствия. Сестра ми работи в интензивно в Германия и тя потвърждава че жертвите са хронично болни и с две или повече придружаващи заболявания. Ама да кажа и че познавам жертви от ваксината. Завчера един колега на 60 години почина, спортува редовно,живее здравословно, без хронични или придружаващи болести, 3 дена след втората игла на Пфайзър лежи сега в моргата.
  • 56 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Въй Въй въх":

    Ще изчакаме да мине тестовият период върху опитни мишки и опитни идиоти. Пожелавам им да не развият нищо в дългосрочен план (5-10 години), но се съмнявам. А ако вакснатите се разболеят от коронка есента, ще бъде смешно и жалко едновременно. :D

    Коментиран от #63

  • 57 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като ви казах,че ваксината няма да спре НЕщото да застане пред ВАС-се смеехте и обиждахте.........Ще гледате друго-Ваксинираните ще се срещнат с нещото и ще се чудят по умните от тях защо сасе дупчили!Някой ще го изкарат леко,а за бг над 98% ще го изкарат вече и без загуба на обоняние!Около 2% от дупчените ще ви лекуват и се научете още от сега да вземате Аспирин протект по един всеки ден,ако сте алергични към аспирина,имаше един .........от тук да ме обижда ,че съм щял да ви .....вместо аспирин,купувате Краставици,корнишони и режете краищата им и не ги хвърляте а ги ядете!!!Те имат същото съдържание ,като аспирина!достатъчно е да изядете краищата на 12 корнишончета!
  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    Що се правиш на умен???Каква е разликата от Преболедувал и дупчен,ако не знаеш отиди да ти я обясни някой професор!Без пари на такива галфони,като теб не обяснявам!
  • 59 Turbo

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    Теслю стана и доктор хахахаха отваряй си кабинет в гаражните мазачинчета и започвай да преглеждаш
  • 60 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Сметки без кръчмар!Добре,че над милион ИСтински БЪлгари го изкараха без да плачат за помощ и НЕщото вече не може да се появи тук!Не ти ли е ясно!Като не е скрий се и Чакай!Днес бяхме България
    6.06–19.06
    Общ брой случаи 1 579
    Смъртни случаи 176 22,88/100000 до началото на Юли,ще сме на 15/100000!Това ти го казвам аз щото разбирам от Всичко за разлика от теб!Ето ти еликобритания
    6.06–19.06
    Общ брой случаи 109 299
    Смъртни случаи 134
    165.604/100000 и знаеш ли колко ще станат в началото на Юли британците???Друг Път ,като ти Кажа Поздрави от Фамилия Кадафи се Прекръствай и слагай противогаза!

    Коментиран от #61

  • 61 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #60 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Запомни си думите, че няма да се появи тук и ще си говорим с лед няколко месеца отново. Най късно до късната есен ние отново ще сме първи по нови случаи ще оглавим и статистиката по смъртност. Ще има пак хора да чакат с дни линейки по къщите си и да умират като кучета изхвърлени по стълбищата на болниците. Запомни и аз какво съм предположил и ще коментираме тогава, защото това с преболедуването вече го слушам за трети път от миналата година,а фактите показват нещо съвсем друго. То от сега ми е ясно какво ще обяснявате тогава как това било заради ваксините, но ние ще сме първи по негативното развитие на епидемията въпреки, че сме последни по ваксинация а първите по ваксинация ще са дъното на статистиката.

    Коментиран от #67

  • 62 ivan

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксиниран1403":

    ахахахах,ме4тай си и се надявай да е така,само ,4е е пълен абсурт ина4е няма да те карат да подписва6 информирано съгласие

    Коментиран от #64

  • 63 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Най- добре да изчакаш поне 100 гони, че да не се окаже че след 50 години идва страшния страничен ефект и да ти съкрати случайно живота. Междувременно в никакъв случаи не използвай лекарства регистрирани след 1921 година, че не са се доказали и не се знае и при тях може да има такива дълготрайни странични ефекти дето са особено страшни.
  • 64 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #62 от "ivan":

    Вземи прочети какво точно подписващ при ваксинация, а не пиши глупости. Единствено се подписващ, че искаш да бъдеш ваксиниран с еди си коя ваксина и, че се си запознал с противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции описани в характеристиката на ваксината. Нищо повече от това. Когато в болницата ти правят определени манипулации също се разписващ, че си съгласен и си запознат с това което ще ти правят, но то не значи, че не можеш да си търсиш правата по съдебен път ако смяташ, че са ти накърнени.

    Коментиран от #65, #73

  • 65 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    Как ще се е запознал с противопоказания като никой от лицата дето бият ваксината не ти изяснява предимства и недостатъци от ваксината? Няма изяснителен разговор преди ваксинацията. Всичко става за 2 минути. Щот ако трябва да обясняват честно може и бая желаещи да се откажат от ваксината

    Коментиран от #66

  • 66 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Характеристиките на ваксините ги има публикувани и са публично достъпни. Ти чел ли си ги, че ги приказващ тези глупости? Вземи ги прочети и кажи кое точно е страшното дете би отказало някои . После вземи и прочети листовката на аспирина и кажи къде пише по-страшните неща. За по-сериозните лекарства няма да коментирам изобщо.
    Ако някои не може да чете се ще намери кой да му почете характеристиката. Когато отидеш да се ваксинираш го правиш защото се си информирал и искаш. Не отиваш там някои да те кандърдисва или моли да си слагаш ваксина все пак ако искаш консултация с лекар заради някакви твои заболявания се консултирай с личния си лекар, а ако е необходимо той ще те насочи към съответен специалист.
  • 67 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ваксиниран1403":

    Няма от къде да се появи!Най много някой дупчен да го изкара !Ако разбираш малко от малко от алгебра,няма да говориш това!А,аз от март миналата година тук пиша и май ти си този дето се смееше за англосаксонците и за Морските и конните народи....Тили бе умнико!Каквото тук съм написал е станало!Не познах преди ,казах на черешово задушница ще сме под 25...после ми се видя много софистично и написах под 22!Сгреши вчера бяхме 23 и нещо написал съм вчера!Днес сме на 22,8 дори днес не сме!Днес имаме 0,48% вирусоноители за вчера!Такова ниско ниво не може да направи Вълна!Може да има някакво движение но повече от 4% ,наесен няма как да има ,а ПРЕБОЛЕДУВАЛ Няма да има болен!Също е важно да спрат парите за да не лъЖЖат!Защото сме свидетели,че някой обЩЕственници го караха НЕЩОТО ПО НЯколко пъти!Поздрави от Фамилия КАдафи..........Ти изкара ,срещна ли НЕЩОТО,или и плащат да убеждаваш хората да се дупчат???Кажи си!

    Коментиран от #68

  • 68 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кажи миналото лято какво твърдеше и съответно при нарастването миналата есен. Не твърдеше ли, че това било края защото всички го били изкарали вече? Ако нещата се случваха по начена които ги представя вече всички вирусите щяха да са изчезнали от земята. Истината е, че има изчезнали вируси както има изчезнали животински или растителни видове, но това далеч не е съдбата на всеки вирус. Истина е, че има и буквално унищожени от човека вируси, но това е постигнато чрез целенасочена и масова ваксинация, а не чрез изграждане на естествен имунитет. Никой не ми плаща, а и никого не убеждавам да се ваксинира. Единствено убеждавам всеки да разсъждава сам, да се информира и да взема решение на базата на доказателства, факти и логика, а не да се хваща на първото изказване което съвпада с това което би му харесало да е така.

    Коментиран от #69

  • 69 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ваксиниран1403":

    Винаги съм Казвал,че това не е за БЪлгарския генотип!Това,че лъжеха за да им дават пари от евросъюза и да ни държат да не бъдем носители на НЕЩОТО!Казвал съм,че това е НЕЩО ЗАКАЧЕНО на КОрона ВИРУС!Това НЕЩО има 4 протеина на Хив и Все още уууучените не са открили как е закачен и щам от НЕЩО друго....Всичко ,което Дълбоко Виждащ е Написал го имате Факти!Като махнете Лъжите на Белодрешковците и починалите от Нелекувани Хронични заболявания!Нима всички по бедни хора,починали в болници не ги писаха Ковид???В бг лъжата бе ГОЛЯМА!!!Я,миажи колко се плаща за КОвид бил той болен ,или починал с ковид???Защо не кажете.......ЗДравна колко дава???А,на здравна колко се дава!!Защо не почнем от тук и тогава да стигнем до алгебрата.......От,къде ще дойде ВЪлната,кое ТЕ КАРА ДА Повтаряш ,като папагал!Есента???Защо есента,а не Лятото!Есента е разтегливо понятие......Тази година ще дойде ЕСЕНТА около 10 ноември,тогава ще бера Ябълки живот и здраве!

    Коментиран от #70

  • 70 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #69 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Попитах дали есента не казваше, че всички вече са го изкарали и повече няма да има кой да боледува? Ти обаче отказващ да кажеш твърдеше ли го или не? Същото нещо твърдиш и сега. Колкото да есента не сезона е определящ, а поведението и навиците на хората свързани със съответния сезон.

    Коментиран от #71

  • 71 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Ваксиниран1403":

    Аиде да ми кажеш от къде ще дойде и какво ще дойде,и да кажеш какви пари получават болниците,и да изкарате от Факти какво съм писал!Какви пари получават болниците за умрял,или ковид болен от НЗОК....А,утре идва ЛЯТОТО....Това на ЛЯТО ли ти ПРИЛИЧА????Та есента ,кога ще пълним чувалите....С ябълки ще ги пълня кога???

    Коментиран от #72

  • 72 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #71 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Можеше да кажеш да или не. Не е толкова трудно, но явно отказваш упорито и отговаряш с други въпроси. Виж какво се случва в момента в Русия главно в Москва това ще бъде и тук и може би и по-скоро от есента.

    Коментиран от #79

  • 73 ivan

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    ахахах ти бавноразвива6т ли си,на другите ваксини няма информира съгласие за6тото са минали вси4ки проверки за страни4ни ефекти и ефективност,моли се да нямат страни4ни ефекти и вземи провери съставките ,умнико

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "ivan":

    Стига глупости.
    За каквото е подписа и при ваксинация срещу грип тогава според теб?
    Подписваш се, че искаш да бъдеш ваксиниран със съответната ваксина и се си запознал с характеристиката и. Това се прави защото ваксинацията е по желание и не е задължителна. Това е доказателството, че ти си пожелал това, а не че лекаря те е заблудил и те ваксинирал без ти да си искал това.
  • 75 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "ivan":

    Ти дето не си бавноразвиващ си проверил съставките и си открил някоя много опасна нали. Само кажи на мен бавно развиващия коя тая опасната съставка и кое е достоверното място за осведомяване.Защото ние дето не сме като теб бързо развиващи (бързо манипулиращи) се не вярваме на колажи и писания в социални мрежи.
    Аз няма за какво да се моля.Молят се наивници и несигурни хора. Разумните хора разчитат на достоверна информация знаят какво и защо правят и нямат съмнения, че да се молят.
  • 76 ARGON

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Звездо":

    Понастоящем нито една коронавирусна ваксина не е напълно одобрена от FDA - Агенцията за храните и лекарствата в САЩ, но на три ваксини са дадени разрешения само за спешна употреба от тази агенция.
  • 77 ARGON

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран1403":

    Понастоящем нито една коронавирусна ваксина не е напълно одобрена от FDA - Агенцията за храните и лекарствата в САЩ, но на три ваксини са дадени разрешения само за спешна употреба от тази агенция.

    Коментиран от #78

  • 78 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "ARGON":

    Просто не е завършено маркетинговото проучване, което всъщност е 4 фаза на одобреното и което не се извършва върху контролни групи, а се събира информация от реалното използване на продукта. Вече някои от производителите на ваксините имат подадени документи и за одобрение след 4 фаза. Въпрос на месеци е да отпадне и условието за спешна употреба.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 До Ваксиниран1403

    1 1 Отговор
    Човече, стига въртя един и същ репертоар от седмици. Разбрахме че си си научил ваксинната пропаганда наизуст. Ама Виж какво пише в медицински журнали:"However, reports of cardiac inflammation (myocarditis and pericarditis) occurring after the mRNA COVID-19 vaccination (Pfizer-BioNTech and Moderna) have increased in the United States since April 2021.
    The U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) reports a higher-than-expected number of heart inflammation in young men who received their second dose of messenger RNA (mRNA) vaccine.
    The report, which appeared on CDC’s website, came from two vaccine safety monitoring systems, called Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) and the Vaccine Safety Datalink (VSD)....Ъпдейтвай се и с информация, не само с ваксини!

    Коментиран от #83

  • 81 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Аз дати няма как да кажа нямам нито кристално кълбо да гадая нито вътрешна информация от някои, че да ти кажа дата, а се съмнявам, че има някой на земята които може да ти разпише график с дати. За разлика от теб аз и точната дата за настъпване на есенното време(като температура) не мога да предскажа. Моята прогноза тия казах най-късно октомври – ноември, а най-рано може би август. Ще стане защото тук масова ваксинация няма, а голяма част от преболедувалите вече ще са загубили имунитета си. Англичаните имат нарастване на новите случаи, но изобщо не са толкова зле колкото бяха. Болниците не са им препълнени и нямат нарастваща смъртност. Не е така обаче в Русия. Да Англичаните допуснаха грешки които вече коментирах мисля педи няколко дни с теб, но въпреки това нещата при тях ще се подобрят доста бързо и няма да е толкова голяма цената която ще платят, за разлика от страни като Русия и нашата. Други страни ще се измъкнат още по-добре, но те допуснаха грешките които допуснаха във Великобритания. Колкото до праха и лъгането в Русия това не е необходимо Когато искат да направят нещо там го налагат силово скрупули за такова нещо там няма. Не случайно единствено там започнаха да налагат задължително ваксиниране в определени обществени сфери. Такова нещо на запад от тях никога няма да се сучи което реално е зле за хората и добре за замисъла които се крие зад всичко. Казах ти вече, че никой не ми плаща за нищо. За ваксините и дълготрайния ефект не си прав дори и 6

    Коментиран от #87

  • 82 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    6 месеца изобщо не е късо време това е и времетраенето на естествения имунитет към много вируси подобни на сегашния. Ваксина срещу корона вирус е разработена още преди 10 години при тогавашната епидемия. Срещу всяко нещо срещу което може да се придобие естествен имунитет може да се направи ваксина. Единствено срещу нещата срещу които не се създава естествен имунитет срещу тях не може да бъде с създадена ваксина. Колкото до това дали съм го изкарал не знам. Не съм сигурен може и да съм.
  • 83 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "До Ваксиниран1403":

    Защо смятащ, че не съм се информирал за случаите на сърдечно възпаление и в САЩ и в Изриел. В тях не намирам нищо страшно или притеснително първо защото са изключително утра редки . Установено е статистическо завишаване на боя на случаите при ваксинираните, но няма доказана връзка. Дори и за всичките случаи да се виновни ваксините това доказва, че теса изкупително безопасни 1 случай на милион ваксинирани дори и да е предизвикан от ваксината е нищо на фона на страничните ефекти на което и да дори и най-обикновено лекарство. Даже тук в статия по въпроса коментирах. Коментара ми беше: Притесних се.
    Страшно тревожна връзка 275 случая при очаквани статистически 102. И разбира се, че тези случаи са докладвани при повече от 200 милиона ваксинирани няма никакво значение. Веднага се прави ”доказаното” заключение, че ваксината е виновна разбира се. Сега вече ваксините са виновни за всичко новата мантра на антиваксърите. Ваксините не гарантират нито безсмъртност нито защита от всички заболявания които съществуват на земята претенция за това никога не е имало , но ако се случи каквото и да е свързано със здравето на някой ваксиниран то обезателно е заради ваксината вече.

    Коментиран от #84, #85

  • 84 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ваксиниран1403":

    Че кой може ми гарантира че няма да съм един от тея 275 човека? Никой! Затова и аз решавам дали ще се ваксинирам или не.

    Коментиран от #86

  • 85 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ваксиниран1403":

    И за Ковидарите сега ковида е виновен за всеки умрял, пък било то и в катастрофа. Братовчедка ми почина от инсулт на 75години без да е ковид позитивна, сложиха децата и след смъртта в карантина,защото не се знаело било. На Съседа баща му почина на 85 години от сърдечен удар, писаха го че причината било ковид. Ай стига ужас и страх от това ковид. Като ми гарантира някой че няма да съм един от тея получили странични ефекти от ваксината, тогава ще си помисля. Дотогава аз решавам и неща никой да ми вменява че трябвало да се ваксинирам. Не забравяй днеска да се намажеш обилно със слънчев крем, че да не изгорят и другите;).
  • 86 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Иван":

    Да ти решаваш дали да се ваксинираш разбира се, но въпроса е на базата какво го правиш. На обективни неща или на спекулации тиражирани масово.
    Вероятността да ти се случи нещо сериозно от ваксината е хиляди пъти по-малка от това да спечелиш от лотарията и милиони пъти по-малка от това да катастрофираш с колата и да пострадаш. Въпреки тази вероятност да пострадаш при катастрофа всеки ден рискуваш нали? Въпроса е в оценка на риска. Вероятната за усложнения след прекаран ковид е безкрайно по-голяма в сравнение с вероятността за нежелателна реакция след ваксинация. Но ваксинацията била страшна защото никои не ви гарантирал,че вие евентуално няма да те сред седемте човека които евентуално може да получат сериозни нежелателни реакции след ваксинация на цялото население на България, нищо че умрелите от или с ковид рядко има дни когато са по-малко от 7 на ден, а допреди месец два бяха по 200 на ден. Странна логика. Добре те не белили от това починали само така ги писали, а колко ли хора са починал от това без никои да ги е изследвал или писал. В България смъртността от всичко за 2020 година не просто е рекордна, но е рекордно завишена спряно предходните години. Само през изминалата година са починали 20хиляди човека повече от тези през предходните годни, а официално записаните от ковид към каря на миналата година бяха едва 8000. Всички са починали от друго, но изведнъж точно сега и то в кая на миналата година при тогавашния пик. Хиде стига нека не се правим
  • 87 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Ваксиниран1403":

    Явно когато преподавах урокът за -Човешкия имунитет си спал!Преболедувал от Сериозна инфекция получава имунитет -ДО КРАЯ НА ЖИВОТА си!Бях обяснил и нагледно с армия,но няма да се повтарям,върни се няколко дни назад и се изучи от постът ,който бях списал!Ако си преболедувал от Дядото на индийския,трябва да си загубил Обоняние за дълго иВкус за кратко!ако си преболедувал от внукът му то поне болки в гърлото и по стави ,мускули,жили!Ако си преболедувал без да си разбрал си от онези 5% дет не може нищо да събори!

    Коментиран от #88, #89, #90

  • 88 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Такова нещо доживотен живот към респираторен вирус не е съществувало никога и няма основание да смятащ, че сега ще се появи. Колкото и да обясняваш това не променя факта, че хората боледували от респираторни заболявания продължават да се заразят от тях 2,3,4 и т.н път и така докато са живи. Това ,че срещу някои вирусни заболявания имунитета е доживотен, не означава ще към всички е. Може да обясняващ много това което си разбрал за имунитета, но не можеш да промениш фактите които не са в подкрепа на това което твърдиш. За 5% не си прав поне 80% от човешката популация не разбира даже, че са били носители на вируса, и именно заради това нещата с този вирус се получават в този желан и планиран от някои вариант . Ако това не беше така доброто старо “разделяй и владей” никога нямаше да сработи.
  • 89 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Лично аз да чукна на дърво изключително рядко боледувам от каквото и да е. От 2000 година до сега съм се разболявал само 4 пъти. Нито веднъж не съм лягал на легло и не съм пил никакви лекарства дори и аспирин, парацетамол или аналгин не ми се налагало да пия. Есента на 2019 изкарах нещо, но ням представа какво точно. Кашлях малко, но нищо повече от това. Тогава никой не говореше за корона вирус. Около мен тогава по същото време около още 4 човека имаха някакви подобни оплаквания, но при тях беше значително по-тежко особено при единия антибиотици пневмония. При мен кашлицата бързо се разреди остана едни единично при кашляне от време на време нищо особено обаче при интензивно физическо натоварване почвах да кашля много и това беше месеци наред. Декември 2019 ми се наложи да кача 5 торби по 25кг 6 етажа без асансьор е такова кашляне беше такова нещо 4 часа след това нямаше спиране. Януари 2020 пък закъснявах за нещо спешно и ми се наложи да побягам към 800 метра после цял час бохуках. След това и това отщумя и сам нямал такива проблеми и при натоварване. Подозирам, че още тогава съм изкарал въпросния корона вирус въпреки, че официално се смята, че тогава още го е нямало. Есента на миналата година един ден при физическо усилие се изморих доста повече от колкото е нормално да се изморя от него. Не обърнах особено внимание на това. На следващия ден изгубих напълно обоняние. Няколко дена бях така без да ми има абсолютно нищо друго.След това почна постепенно
  • 90 Ваксиниран1403

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    да се възстановява след колко време се възстанови напълно ми е трудно да определя. Тестове не съм си правел предполагам че това отново е била среща с корона вируса. Точно по същото врем този човек с когото изкарахме нещо през октомври 2019 се разболя от корана вирус доказано с тест. С него не се бях срещал изобщо. Предполагам, че нашия имунитет е бил достатъчен до преди това,но тогава вече не е можел да пази. Това е около година време. На мен ми нямаше нищо, но този човек стигна до болница, оживя но изобщо не е същия пълноценен човек които беше все още не е, а и не се знае дали някога вече ще бъде. Затова аз на тези за доживотния имунитет не вярвам. При първа възможност за ефективна ваксина се ваксинирах и ще го правя на всеки 6 месеца без грам съмнение или колебание.