Отидете към основна версия

3 396 19

Франция се притесни: Идва четвърта вълна на COVID-19!

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Скорошният спад в дневните нива на новозаразените е фалшиво успокоение с оглед на разпространението на Делта варианта в страната, в която едва една трета от населението е с две дози ваксина

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция сложи край днес на много от Covid ограниченията, наложени на ресторанти, кина, магазини и други публични обекти, но мерките бяха удължени в югозападната част на страната до 6 юли заради разпространението на Делта варианта на коронавируса, предаде АФП.

Решението идва, след като лекарят, който ръководи президентския съвет по въпросите на Covid-19, заяви, че „четвърта вълна“ е вероятна през есента.

„Смятам, че ще имаме четвърта вълна, но тя ще бъде много по-подчинена от предишните три, защото нивата на ваксинация не са същите“, каза Жан-Франсоа Делфреси.

Той отбеляза, че скорошният спад в дневните нива на новозаразените е „фалшиво успокоение“ с оглед на разпространението на Делта варианта в страната, в която едва една трета от населението е с две дози ваксина.

Делфреси също така приветства плана на здравния министър Оливие Веран ваксинациите на здравни работници и служители в домове за възрастни да бъдат задължителни, ако поне 80% не получат по две дози до септември.

По-рано той се противопоставяше на задължителни имунизации, но сега заяви: „Много зависи от това, което направим в момента“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини