Last news in Fakti

30 Юни, 2021 17:40 3 379 19

Франция се притесни: Идва четвърта вълна на COVID-19!

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Скорошният спад в дневните нива на новозаразените е фалшиво успокоение с оглед на разпространението на Делта варианта в страната, в която едва една трета от населението е с две дози ваксина

Франция се притесни: Идва четвърта вълна на COVID-19! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция сложи край днес на много от Covid ограниченията, наложени на ресторанти, кина, магазини и други публични обекти, но мерките бяха удължени в югозападната част на страната до 6 юли заради разпространението на Делта варианта на коронавируса, предаде АФП.

Решението идва, след като лекарят, който ръководи президентския съвет по въпросите на Covid-19, заяви, че „четвърта вълна“ е вероятна през есента.

„Смятам, че ще имаме четвърта вълна, но тя ще бъде много по-подчинена от предишните три, защото нивата на ваксинация не са същите“, каза Жан-Франсоа Делфреси.

Той отбеляза, че скорошният спад в дневните нива на новозаразените е „фалшиво успокоение“ с оглед на разпространението на Делта варианта в страната, в която едва една трета от населението е с две дози ваксина.

Делфреси също така приветства плана на здравния министър Оливие Веран ваксинациите на здравни работници и служители в домове за възрастни да бъдат задължителни, ако поне 80% не получат по две дози до септември.

По-рано той се противопоставяше на задължителни имунизации, но сега заяви: „Много зависи от това, което направим в момента“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксър

    26 3 Отговор
    Чакам с нетърпение трета и четвърта игла!
  • 2 Бръмбар

    31 2 Отговор
    Веднага всички французида наденат по две маски и да се заключат във банята! Препоръчва се да легнат под ваната и да не отварят вратата, когато ковида почука. Също така да не ползват телефони и компютри, че и от там много вирОси се ловят.
    Повтарям! Всички марокански скакалци, африански тарамбуки и всякакви бедуини да спазват горните разпореждания.
    п.п.
    Във Франция, отдавна няма французи.

    Коментиран от #6

  • 3 Че то останаха ли

    26 1 Отговор
    Французи във Франция?!
  • 4 Диверсант

    27 2 Отговор
    Италия приета закон за задължително ваксиниране на медицинския персонал. Ако не, уволнение ... Е И........ Защо не го прилагат.????? Само в регионите Тоскана и Пиемонте по над 20 000 медици за нищо на света няма да се ваксинират. Здравната система е изправена пред катастрофа. Рекета им минава единствено в домовете за възрастни.
  • 5 NikNay

    18 0 Отговор
    Добре че се кара по грърцката азбука която е с 24 букви а не по китайската в която има над 5000 аерглифа - тогава свят ще ни се завие от вълни и мутации ....

    Коментиран от #14

  • 6 Майна

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бръмбар":

    Д-р Джоузеф Меркола със вчерашно изказване :,,Колко „огнища“ и „пандемии“ ще са необходими, преди хората да осъзнаят, че всеки път са излъгани?

    Подобно на военно-индустриалния комплекс, индустриалният комплекс Pandemic Virus включва редица институции и образувания от различни сектори, всички от които се подкрепят, за да поддържат илюзията възможно най-дълго.

    В случая с китайския вирус, те продължават да правят шарадата повече от година, тъй като милиони лековерни хора следват точно това, носейки маските си и получавайки инжекциите си по принуда от техните владетели.

    Коментиран от #19

  • 7 Голям Слон

    23 0 Отговор
    Те чакат четвъртата, а петата се задава :-))) Някой да ми беше казал, че толкова ще изпростее света, щях да го заплюя.
  • 8 Пиле у кълчища

    16 0 Отговор
    През есента ха...ха...хааа.Защо не сега бе гусин пруфесората, нали много заразен, много смъртоносен???

    Коментиран от #11

  • 9 😁😁😁😁

    9 0 Отговор
    Затваряйте всичко,ВСИЧ-КО!

    Коментиран от #17

  • 10 Мун Сан Лон

    24 1 Отговор
    Създателите на ковид не спират - минава вьлната и те вече са създали нов щам, той минава и те вече имат създаден нов..и така до края на света.. прилепите в Ухан били виновни, хахаха
  • 11 Ти си

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пиле у кълчища":

    Сега неможе ,отпускарски сезон е и трябва малко да поуспокоят хотелиери и ресторантьори . Гледай какво ще стане от Септемри като свършат отпуските и пичне училището ....
  • 12 Марокан

    8 0 Отговор
    Като развалени плочи са тея.Но идеята ем е правилна, хората започват да губят вяра в медици, медии,политици,правителства.Идва новият ред, ма тойн не е нов.Пробвали са го и римляните и другите империи и цивилизации.Резултатът накрая е ясен.Гаме овер.
  • 13 СусБе

    8 0 Отговор
    И що не пишете ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ за да е ясно че бялата мафия още не се е наситила и иска пари от където може и колкото може... повече!
  • 14 Гръцките азбуки са много....

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "NikNay":

    Са много - тази с 24 е азбуката ползвана в новогръцкия съвременен език - като добавим излезлите от употреба букви като коппа Q / оттук произлиза латинското Q/, дигамма / латинското F/ , Сампи и др. Стават 30, 33 ++ букви в зависимост от диалекта - също класическия Атински старогръцки има не 4 а 5 падежа и т н. и т.н. говорим изобщо за най развития език на планетата, който също така е и математически структуриран - цифров алгоритъм- оттук и нумерология - всяка буква има съотв. цифров еквивалент! Българската и славянските азбуки са по същество приспособени версии от Гръцката азбука ползващи гръцките фонетични и граматически закони - също така Гръцката азбука е по древна от Китайската с археологически надписи датиращи от преди 12-15 хиляди години преди новата ера срещу само 5000 години преди н. Ера съответни Китайски!

    Коментиран от #16

  • 15 Рошко

    4 0 Отговор
    Аз мисля да прескоча 2и 3 та направо да минавам на 6 та ,без това нищо не разбрах от 1 и 2 а
  • 16 NikNay

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гръцките азбуки са много....":

    Не че е по темата и че юного ме интересува но все пак благодаря за информацията . А ако имаш да кажеш нещо по темата ,пиши не се притеснявай .....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Фрасоа

    2 1 Отговор
    Ще има не само 4-та, ами и 5-та и 6-та вълна, но не бива да се приемат така драматично. Живота продължава, не го задушавайте насила.
  • 19 АЛО измамник

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Меркола е известен Американски Измамник. Продава хранителни добавки в Интернет на астрономически цени (вит С за $40 например) и овцете като тебе си ги купуват, а той естествено стана олигарх. Твърди че хранителните му добавки са "вълшебни" и лекуват К19. Естествено всичко това е подплатено със съмнителни "изследвания" като компютърни симулации, а простите хора като чуят изследване и си мислят че е истина.