Отидете към основна версия

2 220 22

Сериозни притеснения зад Океана заради по-агресивния Делта вариант

  • сащ-
  • коронавирус-
  • делта-
  • пандемия-
  • ваксина

Посланието от Центровете за контрол и превенция на заболяванията продължава да е, че носенето за маска е необходимо за неваксинираните, а ваксинираните може и да са без маска в повечето случаи на закрито

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските здравни власти отправиха ново предупреждение свързано с Covid-19. Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията заяви, че увеличаването на случаите на Делта варианта на вируса се забелязва и увеличаване на постъпванията в болници.

Доктор Рошел Валенски подчерта, че Делта вариантът на коронавируса е по-агресивен и че се предава по-лесно в сравнение с предишните варианти.

„Това е един от най-заразните респираторни вируси, за които знаем и които аз съм виждала в моята 20-годишна кариера,“ заяви Валенски. Тя каза още, че страната се намира в ключов момент и „някои болници достигат капацитета си“.

По данни на Белия дом наличието на Делта варианта е накарало повече хора да си поставят ваксина – през изминалата седмица в петте щата с най-голямо увеличаване на случаите (Арканзас, Флорида, Луизиана, Мисури и Невада) се регистрира по-голям темп на поставянето на нови ваксини в сравнение със средните общонационални данни.

По официални данни 83 процента от новите случаи на Covid -19 в Съединените щати са на Делта варианта.

Посланието от Центровете за контрол и превенция на заболяванията продължава да е, че носенето за маска е необходимо за неваксинираните, а ваксинираните може и да са без маска в повечето случаи на закрито.

Въпреки това някои щати ще задължават носенето на маскa от всички ученици при откриването на новата учебна година.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.

Свързани новини