Last news in Fakti

23 Юли, 2021 12:05 2 199 22

Сериозни притеснения зад Океана заради по-агресивния Делта вариант

  • сащ-
  • коронавирус-
  • делта-
  • пандемия-
  • ваксина

Посланието от Центровете за контрол и превенция на заболяванията продължава да е, че носенето за маска е необходимо за неваксинираните, а ваксинираните може и да са без маска в повечето случаи на закрито

Сериозни притеснения зад Океана заради по-агресивния Делта вариант - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските здравни власти отправиха ново предупреждение свързано с Covid-19. Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията заяви, че увеличаването на случаите на Делта варианта на вируса се забелязва и увеличаване на постъпванията в болници.

Доктор Рошел Валенски подчерта, че Делта вариантът на коронавируса е по-агресивен и че се предава по-лесно в сравнение с предишните варианти.

„Това е един от най-заразните респираторни вируси, за които знаем и които аз съм виждала в моята 20-годишна кариера,“ заяви Валенски. Тя каза още, че страната се намира в ключов момент и „някои болници достигат капацитета си“.

По данни на Белия дом наличието на Делта варианта е накарало повече хора да си поставят ваксина – през изминалата седмица в петте щата с най-голямо увеличаване на случаите (Арканзас, Флорида, Луизиана, Мисури и Невада) се регистрира по-голям темп на поставянето на нови ваксини в сравнение със средните общонационални данни.

По официални данни 83 процента от новите случаи на Covid -19 в Съединените щати са на Делта варианта.

Посланието от Центровете за контрол и превенция на заболяванията продължава да е, че носенето за маска е необходимо за неваксинираните, а ваксинираните може и да са без маска в повечето случаи на закрито.

Въпреки това някои щати ще задължават носенето на маскa от всички ученици при откриването на новата учебна година.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТИВАКСЪР

    16 0 Отговор
    ЗА НЕВАКСИНИРАНИТЕ МОЖЕ БЕЗ МАСКИ ЗА ДА ЗАРАЗЯТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ ХОРА,КОИТО СЛЕД ТОВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ.С ВИРУСА МАЙ ИМАТ ПО-ГОЛЯМ ШАНС?

    Коментиран от #9

  • 2 Гост

    21 0 Отговор
    Нали беше вече ГАМА ?? Или и вие вече се оплетохте какъв вариант е. Може би са ви стари новините, щото вчера ни уведомихте, че вече върлува ГАМАта.
  • 3 МАХМУД

    13 2 Отговор
    ТУКА по ПРОТЕСНИТЕЛНОТО Е ЧЕ ЗЕХА ДА СЕ БИЯТ ПРЕД КОШОВЕТЕ ЗА ИЗХВЪРЛЕН КЬШЕЙ ХЛЯБ. .....
  • 4 123

    25 0 Отговор
    Лъжи и дезинформация по сатанинските медии. Правителства и медии се контролират от едно място.

    Коментиран от #12, #17

  • 5 ТРОЛ

    19 0 Отговор
    ЖИВОТ НА СЕЛО,ИЗЛЕЗТЕ ОТ ТЕЗИ БАРДАЦИ НАРЕЧЕНИ ГРАДОВЕ,НЯМА НИЩО СТРАШНО.

    Коментиран от #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    10 1 Отговор
    Подробен доклад, публикуван от IPC, предупреждава, че убождането със спринцовка Pfizer може да доведе до катастрофални здравни последици, както се вижда от големия брой хора, които вече са унищожили живота си от това в Израел.

    „Никога не е имало ваксина, която да е навредила на толкова много хора“, обяснява докладът. „Получихме 288 съобщения за смърт в близост до ваксинация (90% до 10 дни след ваксинацията), 64% от тях бяха мъже.“
  • 9 честен ционист

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "АНТИВАКСЪР":

    Нали неваксинираните ще са с маски. Как ще се заразят тогава? Антиваксърството е като всички останали конспирации, захаросана близалка за страхливата лабилна психика. А както знаем в БГ са най много страхливци на глава от населението, та и конспирациите се разпространяват като горски пожар.

    Коментиран от #14, #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Майна

    13 0 Отговор
    Заразяват се и умират 6пъти повече от инокулираните с тези генни терапии, зимата когато дойдат още вируси ще е масов мор за тях, защото ще получат ,,цитоконови бури,,..В СЗС се прие да не се тестват вече ваксинираните, за да не може да се види, че те се заразяват
  • 12 ARGON

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Прав си. Еврейските глобалисти контролират правителствата, медиите и медицината. Юдеите са нашето нещастие.
  • 13 ееееееее

    15 1 Отговор
    ...въпреки това изследването показва, че тази защита вече не е ефективна срещу нови мутирали щамове. Според японските учени 69 процента от асимптоматичните пациенти и прекаралите леко COVID-19 няма да имат антитела към южноафриканския щам до шест месеца след заразяването и 75 процента - към индийския.
    Ситуацията е още по-лоша с бразилския и британския вариант на вируса - само 19 и 15 процента от хората съответно остават устойчиви на тях.
    Как се откриват мутациите?

    С прилагането на сегашните PCR тестове няма как мутациите да бъдат идентифицирани.....

    някой ще обясни ли как ги откриват и закакво служат тези инжекции тогава????

    никой!!!! просто трябва да се всява паника,както и да се умори населението!!!!

    Коментиран от #16

  • 14 АНТИВАКСЪР

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    МАЙ НЕ СИ МНОГО НАЯСНО,ЧЕ МАСКИТЕ ОТ НИЩО НЕ ПРЕДПАЗВАТ,ПЪК ДО СЕГА НЕ ЗНАЯ ДА Е ИМАЛО ЧЕСТЕН ЦИОНИСТ.
  • 15 yordan

    3 0 Отговор
    С ПРОТИВОГАЗИ НАЙ ДОБРЕ.АМА ПЪРВО ГИ ВАКСИНИРАЙТЕ ДА МОЖЕ ДА ЗАРАЗЯТ И ДРУГИТЕ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ARGON

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Прави си. Ковид лъжи и пропаганда от еврейските медии.
  • 18 Тра-ла-ла

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТРОЛ":

    И мислиш, че там няма да те стигнат??? Не става с бягство, трябва отпор!!!
  • 19 Просветен илюминат

    6 2 Отговор
    Медиите съобщиха вече за няколко предложения за награди за онзи, който успее да изолира вируса от заразен човек и го предостави пред обществеността. Но миналия месец едно предложение за награда счупи всички рекорди. Групата Isolate Truth Fund, предвождана от бившия евангелистки пастор - журналиста Самюел Екерт, предлага на сайта си 1 милион евро за доказателство за коронавирус.
    „Гарантираме 1 милион евро за научно доказателство за съществуването на коронавирус, включително документирани опити за контрол на всички стъпки, предприети в доказателството“, обявява страницата.„Бихме искали да допринесем за цялостно разбиране на болестите и здравето за всички хора" - пише още в съобщението. Според текста „Предлаганите в момента 1 милион евро ще бъдат изцяло покрити от екипа на Самюел Екерт. Благодаря ви много за вашия ангажимент! Влезте в контакт."

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Божествен Огън

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    То и в Индия имаше много антиваксъри конспиратори ама като ги изпердаши яко и не остана и един конспиратор. Сега се пререждат на опашките за ваксини.
  • 22 Библията е Лъжа

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Просветен илюминат":

    А аз предлагам на евангелисткия пастор да ми покаже господ на снимка, иначе ГОСПОД НЯМА!