Last news in Fakti

23 Юли, 2021 22:44 6 808 45

Ваксината на "Пфайзер" е само 39% ефективна срещу Делта варианта

  • делта-
  • делта вариант-
  • пфайзер-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • израел-
  • ефективност

Процентът на ефикасност е доста по-нисък от предишната оценка

Ваксината на "Пфайзер" е само 39% ефективна срещу Делта варианта - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ваксината срещу COVID-19 на компаниите Pfizer и BioNTech е само 39% ефективна в Израел, където Делта вариантът е вече доминиращ щам, но въпреки това осигурява силна защита срещу тежки заболявания и хоспитализация, според нов доклад на здравното министерство на страната, цитиран от CNBC, предаде БНР.

Процентът на ефикасност, който се базира на неопределен брой хора в периода между 20 юни и 17 юли, е доста по-нисък от предишна оценка преди две седмици за ефективност от 64% и е в конфликт с данни от Великобритания, които пък установяват, че тази ваксина е била 88% ефективна срещу симптоматично заболяване, причинено от Делта варианта.

Въпреки това двудозовата ваксина все още работи много добре за предотвратяване на сериозно заболяване на хората, демонстрирайки 88% ефективност срещу хоспитализация и 91% ефективност срещу тежки заболявания, според последните израелски данни. "Трябва да помним, че с времето ефективността на тези ваксини може да отслабне“, посочи д-р Исак Богоч, професор по инфекциозни болести в университета в Торонто.

Той подчерта, че ваксините все още са много ефективни за предотвратяване на тежка инфекция, като помагат на болничните системи да не се претоварват в студените месеци. "Казвайки това, все още сме в ерата на COVID-19 и всичко може да се случи“, допълни той. "Трябва да сме подготвени и трябва да сме чевръсти, че хората може да се нуждаят от бустерна доза в даден момент. Това стриктно наблюдение, което се случва в страни като Израел, Великобритания и други части на света, ще бъде много полезно при управлението на политиката, ако и когато имаме нужда от бустери", заключи д-р Исак Богоч.

Делта вариантът, който вече е в повече от 104 държави, притеснява здравните власти в САЩ, тъй като те виждат повече инфекции, които се наблюдават при напълно ваксинирани хора, въпреки че тези инфекции са по-леки. Главният медицински директор на Белия дом д-р Антъни Фаучи заяви, че напълно ваксинираните хора може да помислят за носене на маски на закрито като предпазна мярка срещу бързо разпространяващия се вариант в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    16 4 Отговор
    Хахахаха аз пък разпространявах 64% хахахаха хахахаха
  • 4 Анонимен

    47 9 Отговор
    Стига с тези ваксини само плашите хората.Всички разбраха че са неефективни но продължавате да натрапвате че трябва и да са задължителни
  • 5 Майна

    35 16 Отговор
    Тя не е ,,ефективна,, ,тя е убийствена...,съдуржа 99% графенов оксид, който е много токсичен и се използва като създава биосхеми ,зададени...

    Коментиран от #34

  • 6 Майна

    31 12 Отговор
    Модерна е същата отрова и всички останали....ИСКАТ ДА ИНЖЕКТИРАТ НЕЩО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ,КАКТО УБИХА ХИЛЯДИ ДЕЦА В АФРИКА И ПФАЙЗЕР Е ОСЪДЕНА НА МИЛИОНИ ДОЛАРИ, КОИТО ЩЕ НЕ СА И ИЗПЛАТЕНИ...ЗАЩО????
  • 7 БАЙ КУРТИ

    36 10 Отговор
    Аде да си дойдем на думата . Къде са привържениците на ОБОРА И ИГИЛИЗИТЕ които ни сваляха звезди че са най добрите ваксини ....... Няма да ги изброявам . АЙДЕ пак се боцнете ще ви подаря и моята , та белким получите гънки на мозъка ако сте живи още. НЕ МОЖЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВАКСИНИ ДА СЕ УЗАКОНЯВАТ . ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ /НО БАЛЪЦИТЕ НЕ СВЪРШВАТ .А ЧЕСТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ
  • 8 БоцКо

    12 9 Отговор
    Някой иска ли боц с Пфайзеро , боц , голям боц с голямо боцкало , яко боцкам , яко вксинирам, дааааа !
  • 9 А така

    18 5 Отговор
    Сега ще накарат хората ,който са ваксинирани с Пфайзъра да се готвят всеки месец боц-боц
  • 10 Чочи

    27 6 Отговор
    Вече чакаме новите ваксини.Тези вече са неефективни и всичко започва от начало, честито на вярващите.А следващата серия е при масови протести по-цял свят, е с автоматите по-хората.
  • 11 Ковидарите

    40 8 Отговор
    Незабавно да се отмени това недоразумение "ваксинационен паспорт", защото то вместо да възспира дава права и път на заразоносители с "ваксини" да разнасят вируса навсякъде, защото имали това "право" ! Ако изобщо трябва да има контрол нека са тестиве: бързи, безболезнени и безплатни! Всичко останало е нелогично и фашизъм!
  • 12 Аре стига

    10 6 Отговор
    С тези вируси и ваксини.Който иска да се боде,проблема не е мой!Ставате нагли бе мисирки.
    FunVax Lecture at the Pentagon ,това е целта на ваксините които пробутват ,но Ислямските фанатици не си и помислят да си правят харакири.
  • 13 Диверсант

    6 35 Отговор
    Мисля,времето идва!Всички ще минете през иглата,сега роптаете,но след време ще благодарите!Радвайте се,че имате отговорно правителство,което мисли за вас!!!
  • 14 Рошко

    13 6 Отговор
    Искат да кажат че ще ни чипират през три месеца със с всички отрови

    Коментиран от #19

  • 15 ЧЕПА

    35 4 Отговор
    На времето в коцлагерите д-р МЕНГЕЛЕ Е правил експерименти с хората и го наричаха най големият изрод в бяла престилка . Само ми е интересно СЗО които одобриха тези ваксини как да ги ..... Или трябва да ги целувам в устата че се подиграват с целия свят.
  • 16 Рошко

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Спри да гледаш телевизия и интернета, мисля си за козички и да хващам гората, този свят откачи
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 факт

    14 3 Отговор
    Боли ме Кypa за ваксината на пфайзер
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Не знам

    23 7 Отговор
    колко са ефективни,но със сигурност са отрови - всичките.Чудите се вече как да нагласите числата,играете си с цифрите,поругахте човешките свободи,убихте и инвализидирахте сума народ,така че от мен един голям среден пръст.
  • 21 Рошко

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако знаеш тук в сайта колко хора искаме направо да те пломбираме, сън няма да те хване от радост индивидулно па ако искаш и общо та белким пак е полезно за твоя милост

    Коментиран от #24

  • 22 Рошко

    6 2 Отговор
    Статията публикувана от марийчето, ппък под статията израел
  • 23 ЧЕП НОРИС

    3 6 Отговор
    Дай си адреса ще ти дойда на гости . Ще останеш много доволен .И ще се подмладиш със 30 години , бръчките ще ти изчезнат , диференциала ще се .....
    С една дума ще цъв тиш
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "Рошко":

    Рошко,ще ти разроша дупката чорлава и ще я среша с кожения гребен

    Коментиран от #25

  • 25 Рошко

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А де, дали ти става още нали беше с остеопороза, или го пускаш като отвес

    Коментиран от #26

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Рошко":

    Привързвам го към дебела арматура,после навивам по цялата дължина бодлива тел
  • 27 селтак

    3 2 Отговор
    Опааа,и кво прайм ся двойно е,,,,,те!
  • 28 Blackthorn

    11 5 Отговор
    ...което какво значи?? Ще се мре яко! Специално набоцканите, защото техният естествен имунитет е съсипан.

    Коментиран от #33

  • 29 ТОТАЛНО

    0 4 Отговор
    💉💉💉💉💉 иначе🤒🤒🤒🤒🤒 ПОСЛЕ в🚾
  • 30 ЕВРО НЮЗ

    9 3 Отговор
    Имам предложение.... Ваксарите да си бият по три игли, така ще имат 117. % защита. 😂😂😂
  • 31 луд

    4 2 Отговор
    Ако се чипираме по-усилено, кризата с чиповете ще се задълбочи, ще се качат още цените на чиповете, ще се оскъпят компютри, автомобили, електроника и ще настане световна криза. Така световните конспиратори от ФАЩ ще фалират и освободят света от присъствието си. Няма да има шорош, гатес и т.н. злодеи. Освен това, когато един човек има 2, 3 или 50 чипа от ваксината, то те ще пращат многократно повторена информация и ще претоварят сървърите им, с което ще блокират работата. Това ще изисква непредвиден разход на енергия, човешки ресурс и отново чипове за по-голяма изчислителна мощ и памет. Това експоненциално нарастване на нуждите ще разруши замисъла на сатанистите и освободи хората. Така че - напред към свободата чрез чипиране.
    Установено е, че ако имаш над 8 чипа, (2^3), честотите им си пречат и информацията се бъгва. Нещо като да сложиш едновременно 2 банкови карти на ПОС терминал. Резултатът е, че не се чете нито едната.

    Коментиран от #32

  • 32 по луд

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "луд":

    Освен това, така предизвиканата криза с чиповете, ще увеличи нуждата от ресурси, а ресурсите са неизчерпаеми само в Русия. Това ще създаде нова ниша за износ и печалба за Русия. От тези печалби с лекота ще се финализират проектите на Путин за нови хипер оръжия, самолети СУ 57, 58 и 59М, Lada Niva Bronto, ще се гарантира изключването на Русия от световния интернет, изтребителят Шахмат ще се реализира в ускорени срокове и шахматно ще запълнят цялото небе, на цялото земно кълбо, с което ще се намали слънчевото греене в/у земната повърхност, а оттам ще се реши и проблемът с глобалното затопляне. Дори Земята ще се преохлади с около 3°С, което отново ще увеличи нуждата от енергия. Енергията пак е в необятните земи на Русия и тя ще стане недостижимо богата, велика и непобедима завеки.
    Така че с камъните на империалистите може да ударим техните глави. Принципът на бумеранга ще разруши пъклените планове на сатанистите. Повече ваксинации (чипирания) = смърт за врага и слава за Русия.
  • 33 Раз Праз

    5 12 Отговор

    До коментар #28 от "Blackthorn":

    В САЩ в момента 98% от пъстъпилите в болница или починали от ковид са антиваксъри като тебе, с "естествен имунитет".
  • 34 mi6osp

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Ваксините не съдържат графен. Ваксините не предпазват от заразяване, защото не филтруват вдишвания въздух от вируси. Ваксините осигуряват леко преболедуване, най често безсимптомнно. Каквито и токсини да съдържа ваксината, количествата токсини, които отделят коронавирусите в човешкия организъм при тежко боледуване са несъизмеримо по-голями. Затова при тежко болните от covid процентът на починалите е стотина пъти по-висок от този на починалите при ваксинираните.

    Коментиран от #36

  • 35 МУТЕМИСТИК

    1 2 Отговор
    Вечен ад гарантира 300%
  • 36 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "mi6osp":

    Кажи го на роднините на българската лекарка, която почина миналия месец от Ковид след поставени две дози, аз и моите роднини от както се появи корона даже и грип не сме карали, но се оказа, че трима от нас имаме антитела

    Коментиран от #38

  • 37 ДжафДжаф

    6 2 Отговор
    По принцип 75-80% от хората карат Ковид бизсимптомно или със съвсем слаби симптоми. От друга страна въпросната ваксина била ефективна на 39%. Проста сметка показва, че въпросната ваксина е ефективна единствено при хора, които и без друго нямат проблем с вируса. Казано направо, въпросната ваксина е напълно безсмислена, а ако добавим и вероятността от миокардит, тромбози и тем подобни, то ваксината направо си е опасна. Еврейчетата ги превърнаха в опитни зайчета, а като се има предвид, че въпросната ваксина все пак е разработена в Германия, няма как да не си спомним за д-р Менгеле, който също е експериментирал с еврейчета.

    Коментиран от #40

  • 38 mi6osp

    2 6 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Няма ваксина /лекарство, което да е 100% застраховка срещу смърт. На един смъртен случай след ваксиниране (това не значи, че ваксинирането е 100 % причина за смъртта), отговарят хиляди смъртни случаи след боледуване от covid (при което връзката боледуване-смърт е близка до 100 %). По принцип винаги се избира вариантът с по-малко минуси- на това се основава медицината, която ползва за лечение лекарства, които са токсини в ниски дози.

    Коментиран от #39

  • 39 веселяк

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "mi6osp":

    Публикувано във факти.бг: По принцип винаги се избира вариантът с по-малко минуси- на това се основава медицината...
    Това повече ми прилича на математика а не на медицина! Ама щом ти казваш, кой съм аз да споря!

    Коментиран от #41

  • 40 mi6osp

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "ДжафДжаф":

    Този вирус е отлично замислен и много умно направен. Дори и лекото преболедуване води до различни по тежест поражения на човешките органи, до влошаване на тяхната функция. Така всяко следващо преболедуване става все по-тежко и по-рисково (увеличават се ефектите на т. нар. съпътстващи болести).
  • 41 mi6osp

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "веселяк":

    Математика има навсякъде. Ако готвите манджа и бухнете в нея кило сол, на а да ползвате математика, но няма да имате и манджа.
  • 42 Анонимнен

    4 1 Отговор
    Значи може да се оспорва ефективността на ваксините,защото това не са нови щамове,а варианти на първоначалния вирус.
  • 43 дядо ти

    1 3 Отговор
    Истината е в Спутник-V , не знам защо нашите управници се правят на ущипани, явно много са замислени, как по бързо да ни изморят. Тези които са останали, ще се ваксинират само с РУСКА ваксина, които искат разбира се.

    Коментиран от #45

  • 44 Социалистическите орки

    0 3 Отговор
    са в екстаз:))) Кухият Ганьо единствен е разбрал световната конспирация:))) Но успя да прецака всички:)))
  • 45 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "дядо ти":

    Истината е, че ваксинираните в Русия със Спутник са около 18 милиона, а сега имат рекорд след рекорд на починали от ковид, като още не са достигнали нивата на заразени от м. Март. Т.е. след ваксинацията със Спутник смъртността е рекордно висока и то точно в Русия, и то по техни данни.
    Тази васкина е един пропаганден коктейл на Кремъл с цел да кажат, че и те могат, и са първи... но реално Спутник няма никакво медицинско качество.