Отидете към основна версия

5 715 28

Предупреждение към неваксинираните младежи: Ще трябва да се откажете от нощния живот

  • ваксинация-
  • младежи-
  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • нощен живот

Призив към младите хора да се ваксинират

Снимка: Shutterstock

Неваксинираните млади хора са предупредени, че ще „пропуснат“ достъпа до нощни клубове като част от рекламна кампания, която стартира, за да се стимулира ваксинацията, пише британският вестник The Guardian, цитиран от агенция "Фокус".

Този ход е опит на правителството да насърчи приблизително 33% от възрастните под 30 -годишна възраст, които все още не са получили нито една доза. Лондонските заведения, призовават хората да се ваксинират, за да могат „да продължат да танцуват“ безопасно“. Ваксинационен център ще бъде създаден в нощния клуб „Хевън“ тази неделя, като реклами, повтарящи съобщенията „Не пропускайте“ и „Вземете своята доза“, се разпространяват в социалните медии и радиостанциите.

Министрите обмислят как да увеличат броя на ваксинираните млади хора, предвид предполагаемите по -ниски рискове за здравето при заразяване с коронавирус. План, който вече беше обявен от премиера Борис Джонсън, предвижда ваксинационните паспорти да бъдат задължителни за нощните клубове и други големи закрити заведения от края на септември.

Подчертавайки потенциалните капани на отказа от ваксинация, здравният министър Саджид Джавид заяви, че напредъкът в разпространението на ваксината е позволил на хората да „възвърнат някои от свободите, които са им липсвали през последните 18 месеца - от посещение на семейството в чужбина до танци през нощта навън ”. Той каза, че хората трябва да бъдат ваксинирани „за да защитят близките си и да се уверят, че могат да се върнат към тези специални моменти“. Надим Захауи, министърът на ваксинациите, също каза, че получаването на двете дози ще бъде „жизненоважно през септември за студенти и хора, които искат да се насладят на нощния живот в страната“. Той призова британците да се ваксинират, за да „осигурят тази защита и свобода за себе си“.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.

Свързани новини