Отидете към основна версия

2 926 18

Израел засили ограничителните мерки срещу COVID-19, Нова Зеландия остава със затворени граници

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

От началото на следващата година ще бъде приет нов модел за пътуване без карантина чрез индивидуална оценка на риска

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел засили ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, като зеленият пропуск ще бъде прилаган в почти всички обществени сфери.

Всички израелски граждани, включително и децата, ще трябва да показват от следващата сряда здравно удостоверение при посещение на спортни и културни събития, фитнеси, ресторанти и конференции.

Италианското правителство призова регионалните власти да ускорят ваксинацията на тийнейджърите между 12 и 18 години преди възобновяването на учебните занятия и спортни дейности през септември.

Франция ще затегне правилата, свързани с локдауна в отвъдморската си територия остров Гваделупа. Територията Мартиника вече влезе в по-строг локдаун за три седмици, за да се справи с пандемията.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че страната няма да отваря границите си до поне до края на годината:

„Все още не сме готови да отворим напълно границите. Когато предприемем това действие, ще го направим внимателно и добре обмислено. Ще вземем решението с увереност и колкото може повече сигурност“.

Ардърн посочи, че приоритет в момента е ваксинирането на цялото население. От началото на следващата година ще бъде приет нов модел за пътуване без карантина чрез индивидуална оценка на риска.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.

Свързани новини