Last news in Fakti

12 Август, 2021 12:37 2 897 18

Израел засили ограничителните мерки срещу COVID-19, Нова Зеландия остава със затворени граници

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

От началото на следващата година ще бъде приет нов модел за пътуване без карантина чрез индивидуална оценка на риска

Израел засили ограничителните мерки срещу COVID-19, Нова Зеландия остава със затворени граници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел засили ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, като зеленият пропуск ще бъде прилаган в почти всички обществени сфери.

Всички израелски граждани, включително и децата, ще трябва да показват от следващата сряда здравно удостоверение при посещение на спортни и културни събития, фитнеси, ресторанти и конференции.

Италианското правителство призова регионалните власти да ускорят ваксинацията на тийнейджърите между 12 и 18 години преди възобновяването на учебните занятия и спортни дейности през септември.

Франция ще затегне правилата, свързани с локдауна в отвъдморската си територия остров Гваделупа. Територията Мартиника вече влезе в по-строг локдаун за три седмици, за да се справи с пандемията.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че страната няма да отваря границите си до поне до края на годината:

„Все още не сме готови да отворим напълно границите. Когато предприемем това действие, ще го направим внимателно и добре обмислено. Ще вземем решението с увереност и колкото може повече сигурност“.

Ардърн посочи, че приоритет в момента е ваксинирането на цялото население. От началото на следващата година ще бъде приет нов модел за пътуване без карантина чрез индивидуална оценка на риска.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    56 3 Отговор
    Антихриста въвежда своя сатанински ред.
  • 2 Пич

    73 0 Отговор
    Това пък за какво... Нали всички са с по две игли , и се бодат с трета... Да се чуди човек...

    Коментиран от #13

  • 3 Онзи

    50 0 Отговор
    Геноцид над човечеството чрез инджекции.
  • 4 Лошо

    53 1 Отговор
    Тежко и горко на човечеството.Превърнаха хората по долу и от робите.

    Коментиран от #12

  • 5 Севда

    52 0 Отговор
    Шизофрения в действие!
  • 6 Гост

    45 1 Отговор
    Пробват се докъде може да стигнат с "меката" диктатура.
    Крайно време е овцете да се усетят, че ги клатят залудо и да ги изметат.
  • 7 Психясване

    35 0 Отговор
    Няма да ви мине номера психопати. Не разполагате с телата на хората. Каквито и да ги мислите сте загубили, ако хората не искат да се дупчат. Ще ви изтрая репресиите, но няма да стане тая.
  • 8 АНТИВАКСЪР

    28 0 Отговор
    МЕДИКО-ФАШИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ ПРИКРИТ КАТО ГРИЖА ЗА ОБЩЕСТВОТО,СИГУРЕН СЪМ АКО УТРЕ КАЖАТ,ЧЕ ЩЕ ВАКСИНИРАТ С РУСКАТА ВАКСИНА ЩЕ ИЗЛЪЖАТ ОЩЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО СА СЕГА!
  • 9 Аха

    31 3 Отговор
    Мен повече ме вълнува при нас какво ще е.Да не станем и ние поробени като Франция Гърция и др.По тоя начин не може да се живее.Те от сега започнаха нашите министри да ни подготвят за предстоящето.... Постепенно постепенно и нас ще ни изнудят да се ваксинираме.

    Коментиран от #16

  • 10 гого

    28 0 Отговор
    Изтрещели политици, за кой решавате, хората който са ви избирали са на друго мнение.
  • 11 асдсдсд

    28 0 Отговор
    хахахаха ама нали са ваксинирани????
    Явно ковид терора няма да спре, докато не се пролее кръв!
  • 12 Като

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лошо":

    мълчат и търпят така ще е. Никога не съм вярвал, че хората са толкова лесно манипулируеми и глу.пави. Мерките - задължителните ги провеждат отначало по личен избор, препоръчителни и накрая айде давай наред задължителни. Но не пропускат "доброволния, информационен подпис". Е, касапите трябва да обслужат добитъка.
  • 13 Това е

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    "да си върнеш старата нормалност" . (от 1939г)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 И на края

    12 0 Отговор
    Войната е неизбежна. Но не войната на ковида, а истинската война с оръжие, войска и разбира се повече жертви от ковид. Нещата отиват натам, макар и бавно. Всичко има граница на търпимост, да замислилите тези планове са наясно кога да спрат, иначе положението ще доведе света до война където плановете и прогнозите бързо ще се изпарят и света ще потъне в мрак, неяснота и криза с колосални негативни последици за всички без значение богати-бедни, смели-страхливи, умни-глупави, красиви-грозни и т.н. и т.н.
  • 16 Северозапад

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аха":

    Никакъв проблем с боцкането! Вече има достатъчно свестни лекари, които те боцкат с физиологичен разтвор, ваксината - в мивката, и получаваш тапията! Е, плащаш си - но това са несъществени подробности...
  • 17 Гост

    0 4 Отговор
    Нова Зеландия може да затваря границите си, но България не, така ли? Е, те си нямат Киряци, които козируват на султана, да не му спират тировете със стока.
  • 18 селтак

    3 0 Отговор
    Ко стана бе? Тия нали беха от най ваксинираните!🤣🤣🤣