Отидете към основна версия

1 371 7

Американски експерт: САЩ трябва да си сътрудничат с Китай в борбата с пандемията

  • сащ-
  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия

Това е трагедия, защото Пекин върши страхотна работа в тази сфера, различните страни трябва да се поучат от опита му, казва Джефри Сакс

Снимка: shutterstock

Известният американски икономист Джефри Сакс в интервю за малайзийска медия каза, че Китай се справя много добре в борбата с новия коронавирус. Светът трябва да обърне внимание на китайските мерки за превенция и контрол на епидемията, каза той, апелирайки към другите страни да си сътрудничат с Китай, вместо да оказват натиск, както се опитват да правят САЩ.

В интервюто за малайзийския вестник „The Star”“ от 5 септември, директорът на Центъра за устойчиво развитие към Колумбийския университет Джефри Сакс посочва, че реакцията на света срещу пандемията не е достатъчна. Като основна причина за това той определя факта, че САЩ не си сътрудничат с Китай в глобалния план за справяне със заразата.

„Това е трагедия, защото Китай върши страхотна работа в тази сфера. Различните страни трябва да се поучат от опита му“, казва Сакс.

Той добавя, че двете страни трябва да си сътрудничат и заедно да търсят глобално решение за справянето с новия коронавирус. По този начин можем да се справим окончателно с пандемията, подчертава американският икономист.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини