Last news in Fakti

7 Септември, 2021 13:51 3 849 23

Сурови мерки! 5000 евро глоба за фалшиви COVID сертификати

  • ваксина-
  • гърция-
  • коронавирус

Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица в Гърция

Сурови мерки! 5000 евро глоба за фалшиви COVID сертификати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране.

Скок на заразените с Covid-19 деца налага строги мерки преди началото на учебната година.

По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране, обсъждат днес депутатите в Атина. Наредбата ще се гласува до края на деня. Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица.

След като здравните работници без ваксина бяха отстранени, в много болници започна недостиг на специалисти. Здравното министерство вече допуска връщане на работа и след първа доза от ваксината.

В същото време се увеличават строгите мерки от министерството на образованието дни преди началото на учебната година. Лекари от болниците съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец. От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения.

Обучението тази година ще е само присъствено, заяви категорично министърът на образованието Карамеос. Ще има обаче задължителни тестове за учениците. Студентите имат право да присъстват на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    42 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране, обсъждат днес депутатите в Атина. - май пак за пари става въпрос, или бъркам ?
  • 2 Плашимир

    17 5 Отговор
    Ей тия 10 кинта на игла ,беее!!!
  • 3 Фер

    18 3 Отговор
    Един приятел си плати 150лв.. луда работа...
  • 4 За да е честно

    73 2 Отговор
    Точно такава трябва да е и глобата за фалшифициране на смърт от covid

    Коментиран от #6

  • 5 Псевдоним

    66 3 Отговор
    Борбата срещу ковид прерастна в борба срещу тези, които не делегират послушание към системата. Това е и идеята на мероприятието - на клона да останат само удобните маймуни.

    Коментиран от #7

  • 6 КОКО

    52 0 Отговор

    До коментар #4 от "За да е честно":

    За манипулиране на статистически данни и плашещи прогнози СЪЩО!
  • 7 Дърво

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Псевдоним":

    Мести се на друг клон!:)

    Коментиран от #10, #18

  • 8 Чорбанов

    54 2 Отговор
    Няма ли кой да спре тази лудост?! Докога ще ни карат зорлем да се ваксинираме! Каква демокрация е това?! Това е тирания!
  • 9 Да се оправят

    30 1 Отговор
    Сезона свърши - свърши и без това слабия интерес към Гърция.
    Препоръчвам да въведат отново излизане с SMS-и, но само за ваксинирани 2 игли и то при положение, че са с най-малко по 2 маски, 2 pcr-теста.
  • 10 Псевдоним

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дърво":

    Или посади друго дърво, нали? Милиони хора по света години наред са търпяли малоумщините на поредния държавен чиновник, който е готов при първия удобен случай да им види сметката само за да отърве кожата и да оправдае собствената си некадърност.
  • 11 СлОНА

    19 0 Отговор
    НОЖА ТРЕБВА ДА ИГРАЕ ПРИ НАСЛСТВЕНО ВАКСИНИРАНЕ И ПРИ НЕДОПУСКАНЕ НА РАБОТА И ЛИ В ЗАВЕДЕНИА НАПРАВО ТРЕБВА ДА СЕ ИЗКОРМЯТ ТЕЗИ ДЕТО ИСКАТ ТОВА!!!...
    ТОВА Е НАЧИНА НА НАСИЛИЕТО С НАСИЛИЕ
  • 12 Бай Манчо

    41 1 Отговор
    Нещо не разбирам - производителят на "ваксината" не носи отговорност за бъркоча който е забъркал , чиновника не носи отговорност за това че ни принуждава да се "ваксинираме" с изключително не демократични методи и лъжа .а ние да носим отговорност морална и парична - утре може да решат да ни вкарват по затворите без присъда заради нежеланието ни да се "ваксинираме" с "ваксина" която не ти създава имунитет , но инсулт или инфаркт с голяма вероятност .

    Коментиран от #17

  • 13 ВирОсолог

    15 0 Отговор
    Ама има ли още заблудени да вярват в c0vid❓😡😡😡🤮🤮🤮😡😡😡🤮🤮🤮
  • 14 Че то фалшиви сертификати няма...

    37 1 Отговор
    Те са си реални,просто липсва ваксината...
    Хайде да минем на следващата "конспирация"..
    Как разбират че всъщност човека не е ваксиниран...?
    Май нещо и другата конспирация става истина...

    Коментиран от #23

  • 15 Годжи

    14 0 Отговор
    Много малко хора трябва да ваксинираме с 7,62 родно производство и всичко ще свърши
  • 16 АНТИВАКСЪР

    11 0 Отговор
    Тези византийци големи фашисти / капиталисти / се оказаха. Искат да боцнат всичко що мърда .
  • 17 Най-удивителното

    19 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Манчо":

    И най-нелогичното в изискването за ваксиниране е мотивацията му с "отговорност" към другите! При все, че стана ясно и за гълъбите, че ваксинираните също както нееаксинираните могат да се заразяват и да разпространяват заболяването!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Майна

    10 0 Отговор
    ТАЗИ ПЛАНДЕМИЯ СЕ ОСНОВАВА НА НЕИЗОЛИРАН ВИРУС СРЕЩУ ,КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ ,КОИТО ОФИЦИАЛНО ДА В ТАКЪВ СРОК ДО МАРТ 2023..FDA даде пълно одобрение на НОВА ,НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ОЩЕ ВАКСИНА НА ПАЗАРА НА ФИРМАТА ПФАЙЗЕР...FDA не може да одобри нещо си за одобрено преди да е минал горепосочения период, затова и НЯМА ОДОБРЕНИЕ НА ПРЕПАРАТА ОКОНЧАТЕЛНО НА ТОВА ,КОЕТО СЕГА СЕ ИНЖЕКТИРА С МАРКАТА ПФАЙЗЕР.....ПРАВИТЕЛСТВАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ , ЧЕ ПРИТИСКАТ ХОРАТА ДА СЕ ИНЖЕКТИРАТ С ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ НАРУШАВАЙКИ НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС!!! БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ИМ ОТНЕМАТ ПРАВОТО НА РАБОТА И ИЗХРАНВАНЕ!!!!!!!!!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА БЕЗОЧИЕ НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 20 АУУУУУ

    1 8 Отговор
    Ха ха нали наскоро изгоряха с 10000 евраци и едно семейство от наши Ганьовци...... Както се казва... НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ, ЧЕСТИТО!!! 😂😂😂😂
  • 21 Рошко

    1 1 Отговор
    А нещо за невсксинираните здравни работници, които уж щяха да ги пускат неплатен отпуск
  • 22 последните дни

    11 0 Отговор
    "ВАКСИНИРАНИЕ" ХВАЩА ЛИ ГИ МЕТАЛОТЪРСАЧА ?
  • 23 Конспиратор

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Че то фалшиви сертификати няма...":

    То с К-19 конспираторите са... безработни.

    Вчера е "налудничава теория", днес "някой се изпуска", утре - вече е факт, а вдругиден ти се натяква: "Ама ти туй не го ли знаеш?! Обаче..."

    И въпросното "Обаче..." минава през същия цикъл...