Last news in Fakti

7 Септември, 2021 17:07 1 359 7

Американски експерт: САЩ трябва да си сътрудничат с Китай в борбата с пандемията

  • сащ-
  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия

Това е трагедия, защото Пекин върши страхотна работа в тази сфера, различните страни трябва да се поучат от опита му, казва Джефри Сакс

Американски експерт: САЩ трябва да си сътрудничат с Китай в борбата с пандемията - 1
Снимка: shutterstock

Известният американски икономист Джефри Сакс в интервю за малайзийска медия каза, че Китай се справя много добре в борбата с новия коронавирус. Светът трябва да обърне внимание на китайските мерки за превенция и контрол на епидемията, каза той, апелирайки към другите страни да си сътрудничат с Китай, вместо да оказват натиск, както се опитват да правят САЩ.

В интервюто за малайзийския вестник „The Star”“ от 5 септември, директорът на Центъра за устойчиво развитие към Колумбийския университет Джефри Сакс посочва, че реакцията на света срещу пандемията не е достатъчна. Като основна причина за това той определя факта, че САЩ не си сътрудничат с Китай в глобалния план за справяне със заразата.

„Това е трагедия, защото Китай върши страхотна работа в тази сфера. Различните страни трябва да се поучат от опита му“, казва Сакс.

Той добавя, че двете страни трябва да си сътрудничат и заедно да търсят глобално решение за справянето с новия коронавирус. По този начин можем да се справим окончателно с пандемията, подчертава американският икономист.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    5 0 Отговор
    Ми вий си сътрудничите, колективно създадохте ПЛАНДЕМИЯТА....
  • 2 тнт

    6 0 Отговор
    Как ще си сътрудничите ?Нямаше ли да ги затривате?!
  • 3 Иван

    5 0 Отговор
    САЩ я създадоха за да спрат възхода на Китай.

    Коментиран от #6

  • 4 Анонимен

    0 0 Отговор
    Да ама китаеца иска да влезе във форт Детрик и другаде! А амеркиканците се дърпат като ущипана по кълката мома на седянка! Така, че без излишно бързане ще видим какво ще излезе от това сътрудничество!
  • 5 Грульо

    1 0 Отговор
    Опит от Китай, значи диктатура. :D
  • 6 Много се заблуждаваш......

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Унищожават се всички западни страни икономически и се изкупуват западните корпорации от Китайци - САЩ се води към разруха от поставения от Китай Байден! В Китай нито един "бежанец" не влиза, докато всички страни с бяло население се претопяват расово с внос сега има Талибани! Зад пландемията седи Китай и висш Китайски чиновник даже го призна неотдавна индиректно че запада скоро окончателно ще бъде икономически съсипан!
    След концлагера наложен на съюзниците на САЩ - Австралия и Нова Зеландия и изкупуването на почти всички ключови земи там от Китайски агенти на компартията "инвеститори" предстои икономическа а впоследствие и военна колонизация на тези страни от Китай, докато доведените до цивилен конфликт и вътрешни раздори САЩ няма да са в състояние да им помогнат!
    Против бялото население в САЩ сеприеха и закони като хора "втора категория" , а в САЩ ще бъдат вкарани иняколко стотици хиляди муджахеди талибани с цел развала на САЩ отвътре!
    Падане на САЩ означава и края на бялата раса която ще се окаже напълно претопена и безпомощна против Азиатските обединени гиганти под ръководството на Китай!
  • 7 Ще стане

    0 0 Отговор
    Ви и въртят номера на китайката отдмах