Отидете към основна версия

2 838 62

Неваксинираните е 11 пъти по-възможно да умрат от COVID-19

  • ваксинирани-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сащ-
  • вирус

Това е установило голямо проучване

Снимка: Shutterstock

Неваксинираните хора е 11 пъти по-възможно да умрат от COVID-19. Това е установило голямо проучване, което ще бъде публикувано от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ, съобщава Си Ен Би Си, предаде News.bg.

Проучването разглежда заразени с COVID-19, хоспитализации и починали в 13 американски щата, "и откри още доказателства за силата на ваксинацията", уточни директорът на CDC д-р Рошел Валенски на пресконференция днес. Повече от 600 000 случая на COVID-19 от април до средата на юли са били анализирани и свързани с ваксинационния статус. Онези, които са били неваксинирани, има около 4,5 пъти по-голяма вероятност да се заразят с вируса, повече от 10 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани с вируса и 11 пъти по-вероятно да умрат от болестта.

Предишно проучване на CDC въз основа на данни от само 43 127 COVID-19 случая в окръг Лос Анджелис между май и юли установи, че неваксинираните хора е пет пъти по-вероятно да се заразят с коронавируса и 29 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани. Около 54% ​​от населението на САЩ е напълно ваксинирано според CDC. "Ваксинацията работи", настоя Валенски и увери: "Имаме научните инструменти, от които се нуждаем, за да започнем да преодоляваме тази пандемия."

Изследването ще бъде публикувано по-късно днес в предстоящия седмичен доклад за заболеваемостта и смъртността в САЩ. Президентът Джо Байдън представи вчера обширен план за засилване на ваксинацията срещу COVID-19 в САЩ, принуждавайки частните работодатели да имунизират работната си сила, както и задължителна ваксинация за федерални служители, контрактори и здравни работници.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 23 гласа.

Свързани новини