Last news in Fakti

11 Септември, 2021 15:50 2 830 62

Неваксинираните е 11 пъти по-възможно да умрат от COVID-19

  • ваксинирани-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сащ-
  • вирус

Това е установило голямо проучване

Неваксинираните е 11 пъти по-възможно да умрат от COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Неваксинираните хора е 11 пъти по-възможно да умрат от COVID-19. Това е установило голямо проучване, което ще бъде публикувано от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ, съобщава Си Ен Би Си, предаде News.bg.

Проучването разглежда заразени с COVID-19, хоспитализации и починали в 13 американски щата, "и откри още доказателства за силата на ваксинацията", уточни директорът на CDC д-р Рошел Валенски на пресконференция днес. Повече от 600 000 случая на COVID-19 от април до средата на юли са били анализирани и свързани с ваксинационния статус. Онези, които са били неваксинирани, има около 4,5 пъти по-голяма вероятност да се заразят с вируса, повече от 10 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани с вируса и 11 пъти по-вероятно да умрат от болестта.

Предишно проучване на CDC въз основа на данни от само 43 127 COVID-19 случая в окръг Лос Анджелис между май и юли установи, че неваксинираните хора е пет пъти по-вероятно да се заразят с коронавируса и 29 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани. Около 54% ​​от населението на САЩ е напълно ваксинирано според CDC. "Ваксинацията работи", настоя Валенски и увери: "Имаме научните инструменти, от които се нуждаем, за да започнем да преодоляваме тази пандемия."

Изследването ще бъде публикувано по-късно днес в предстоящия седмичен доклад за заболеваемостта и смъртността в САЩ. Президентът Джо Байдън представи вчера обширен план за засилване на ваксинацията срещу COVID-19 в САЩ, принуждавайки частните работодатели да имунизират работната си сила, както и задължителна ваксинация за федерални служители, контрактори и здравни работници.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо чао

    26 16 Отговор
    Това население е такъв неземен оклук, че колкото по-бързо се отърве, толкова по-добре за територията. Час по-скоро...

    Коментиран от #19, #42

  • 2 ………

    99 17 Отговор
    Неваксинираните са 11 пъти по - интелигентни от ваксинираните !

    Коментиран от #8, #9

  • 3 BG ORIGINAL

    35 3 Отговор
    В БЪЛГAРИЯ ИМA БЪЛГAРИ, КOИТO ВCЪЩНOCТ НE CA БЪЛГAРИ, ТВA ЧE В ПACПOРТИТE ИМ ПИШE бългaрин , ТOВA НE OЗНAЧAВA , ЧE CA НAИCТИНA БЪЛГAРИ !
    В Бългaрия трябвa дa ce cъздaдe пoлитичecкa oтдeлнa cиcтeмa, кoятo дa пoмaгa нa нac - бългaритe !
    Нe трябвa дa cмe ocтaвeни caми дa ce oпрaвямe !
    Трябвa дa ce пoмaгa нa нac - бългaритe, нo нe " нa дoлу" в живoтa, a " нa гoрe" в живoтa !
    Трябвa дa cи ocъшecтвявaмe мeчтитe и дa cмe eдинни !
    Мaнтaлитeтa нa OБИКНOВEННИЯТ БЪЛГAРИН трябвa дa ce прoмeни към дoбрo и хубaвo !
  • 4 Антимилиционер

    7 39 Отговор
    Не виждам нищо лошо малко от 7те милиона аборигени да поокапят.

    Коментиран от #21

  • 5 67778

    71 15 Отговор
    Статията естествено е пълна лъжа. Но нека гледаме положително на нещата - ваксините ще изчистят малоумниците от планетата. Ние опитахме да им помогнем, но простотията е непобедима и те се набодоха. Сега идват тромбите.

    Коментиран от #10

  • 6 Ваксинатор

    69 10 Отговор
    А ваксинираните могат да умрат 100% повече от ваксината, от неваксинираните.
  • 7 Госあ

    34 7 Отговор
    “ Онези, които са били неваксинирани, има около 4,5 пъти по-голяма вероятност да се заразят с вируса, повече от 10 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани с вируса и 11 пъти по-вероятно да умрат от болестта.” тука на първо четене нещо сметките са криви с 95% ефективност срещу вируса и 100% срещу летален изход в рекламните брошури на суперваксините. По скоро се доближават до данните изнесени от китайските производители. А кога ще видим обективен анализ за сравнение на страничните, тежките странични и смъртните случаи при РНК ваксините и конвенционалните ваксини ?

    Коментиран от #29

  • 8 Хахахаха

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "………":

    Доказано, НЕ!
  • 9 Ум локум

    14 31 Отговор

    До коментар #2 от "………":

    Това че е по-вероятно да умреш от ковид, те прави по-интелигентен?
    Страшна приказка каза ве философе. Някой да му даде награда.

    Коментиран от #23, #25

  • 10 За овце

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "67778":

    И стерилитет....
  • 11 некой си

    22 4 Отговор
    МАРИЙКЕ А МИСИРКИТЕ И ВАКСИНИРАНИТЕ ПЪК 30 ПЪТИ ПО ВЕРОЯТНО СПОРЕД ЕДНО ДРУГО ПРОУЧВАНЕ.ЩО ВИТАНОВИТЕ СМЕТКИ И НА ОНЯ С ЧУВАЛИТЕ НЕЩО НЕ ИЗЛИЗАТ

    Коментиран от #14

  • 12 КовидманЯк

    10 6 Отговор
    Ще рискувам.
  • 13 Грульо

    12 2 Отговор
    Вече ваксинираните стари пътници не мрат от нищо. :D
  • 14 Хахахаха

    6 16 Отговор

    До коментар #11 от "некой си":

    Не му ли излизат сметките? А колко са починалите, бе? 50 хиляди ли бяха? За ден над 70?
  • 15 от СЗО

    23 7 Отговор
    Поне ще умрем след много време без тромби
    и вие скоро и с тромби
  • 16 Пoредната лъжа

    36 4 Отговор
    CDC е изцяло под крилото на дълбоката държава, така както и т.нар. Институт по Алергии и Инфекции (NIAI), шеф на който е един от главните архитекти на пландемията Др. Антъни Фаучи. Този последния го хванаха в лъжа при изслушване в Конгреса, оказа се че той е финансирал лабораторията в Ухан за изработването на новия коронавирус. Двама сенатори Том Котън и Ранд Пол открито призовават за неговото уволнение и арест. Губернаторът на Флорида Рон Десантис атакува последната заповед на Байдън за задължителна ваксинация като антиконституционна. Ледът се пропуква господа съдебни заседатели
  • 17 Хуг

    48 3 Отговор
    И защо е толкова важно от какво точно ще умра, след като е неизбежно? Я си живейте живота до колкото можете пълноценно и не се вкарвайте в някви филми. Филми винаги ще има - Студената война, озоновата дупка, СПИН, тероризъм, 2012, извънземни, глобално затопляне, изкуствен интелект... Винаги ще има с какво да ви плашат, а с всеки изминат ден ставате все по-стари и се прибллижявате до неизбежното.
  • 18 Аз се

    13 37 Отговор
    ваксинирах и нищо ми няма , вие му мислете !

    Коментиран от #27, #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    7 3 Отговор
    Иди на×й! Както биха ти казали руснаците.
  • 21 Спокойно

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Антимилиционер":

    Може да изпълнявате музиката си , на любимите ви арабски флейти.
  • 22 Всички набодени

    28 7 Отговор
    Са пълни глупаци,утре ще им спуснат нещо ново и веднага почват да цвилят в един глас.Никакво собствено мнение нямат,негодни са да открият кое е истина и кое лъжа.Пълни идиоти....

    Коментиран от #34

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Q2z

    19 5 Отговор
    Не се умира от ковид , умира се от болестите с които се бори имунната система.
    Умира се с ковид... Последният просто ускорява процеса.
  • 25 Хост

    30 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ум локум":

    Ваксината не те предпазва от вируса. Пак си вирусоносител. Ти за първи път ли го чуваш? Също може да се разболееш от Ковид, нищо че си ваксинирани. След ваксината, мери ли си антителата, да видиш има ли ефект от ваксината? Не! Щото си убеден, че си защитен. Ха-ха-ха-ха.

    Коментиран от #37

  • 26 стенли

    29 3 Отговор
    Мале не спряха, голям зор, ваксини та ваксини. Всеки средно интелигентен човек се чуди вече, да ви се смее ли да плаче ли. Разбрахме, стига вече хайде сами да решим дали да се ваксинираме или не. Поне това ни оставете правото на избор. И последно ваксиниран или не едно и също е - аз се разболявам, той също, аз съм заразен, той също, аз може да умра, той също, така че хайде малко тишина и си поемете въздух.
  • 27 СЗО

    18 5 Отговор

    До коментар #18 от "Аз се":

    Няма ти засега! Знаеш ли какви ще са страничните ефекти след някоя друга година?
  • 28 Не не и пак не

    20 7 Отговор

    До коментар #18 от "Аз се":

    Това си е твой личен избор, че си се ваксинирал и на никой не му дреме за теб. А това, че сега нищо ти няма не означава, че все така ще бъде. Ти, какво да не си си мислел, че веднага след като те убодат и ще дадеш фира? Не бързай и този момент ще дойде, имаш 5 години. А ние неваксинираните не те мислим не се притеснявай ти си вече минало, само дето още не го знаеш.
  • 29 Госあ

    19 4 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Намерих нещичко към края на май “ Мексиканските здравни власти съобщават за 13 958 нежелани реакции сред 8,65 милиона ваксини BioNTech-Pfizer (иРНК) и 1368 случая за китайски ваксини от Sinovac от 7,7 милиона поставени”данните не показват степента на страничните ефекти, те могат да включват симптоми от лека температура до тромбози и инфаркти, но съотношението на странични ефекти е повече от показателно. Глобалтаймс Китай продължават: “В сряда Япония съобщи за още 57 смъртни случая, което доведе до общо 85 сред 8,6 милиона дози Pfizer, а основните причини бяха инфаркти и инсулти.” Точно затова преди месец японските власти направиха и изявление, че са започнали да работят по тяхна протеинова ваксина, тъй като американските мРНК ваксини имат висок процент странични ефекти и не са приемливи за масова и сезонна употреба. А също така проведоха и редица контролни проучвания, а резултатите не бяха никак лицеприятни. Освен известните “замърсени” партиди с неизвестни вещества, от Япония развенчаха и мита за това че везикулите и съответно мРНК за активния вирусен протеин се приемат само от мускулните клетки. Всъщност показаха, че те се приемат навсякъде в тялото .
  • 30 Нане

    14 4 Отговор
    А при ваксинираните 20-пъти е по-вероятно да достигнат фаталния край от ваксината,вирус или от друго заболяване!

    Коментиран от #33

  • 31 Ум локум

    3 8 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    "You went full retard. Everybody knows you never go full retard."

    По-вероятно е да изкажеш невежото си мнения, отколкото да си прочел дори и едно от десетките изследвания относно ковид ваксините.
  • 32 СлОНА

    6 2 Отговор
    ЗА 32ГОДИНИ И ДВЕ ЧЛЕНСВТВА В НАТО И В ЕС БЕЗ ДА НИ ПИТАТ С РЕФЕРНДУМ НЕ СМЕ УМРЕЛИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ПАРИ ТА ВАКСИНАЦИЯТА САМО ЩЕ НИ ГРОЗИ 11 ПЪТИ ПОВЕЧЕ
  • 33 Ум локум

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Нане":

    "You went full retard. Everybody knows you never go full retard."

    По-вероятно е да изкажеш невежото си мнения, отколкото да си прочел дори и едно от десетките изследвания относно ковид ваксините.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Теодоро

    17 2 Отговор
    Абсолютна лъжа Не на ваксините,събудете се хора
  • 36 Не не и пак не

    19 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мммммм":

    Добре, че вие ваксинираните не мрете.

    Направо сте като Маклауд.

    Не мога да ви разбера вас ваксинираните, какво сте се разревали? Нали сте взели "мерки", за да оцелеете, за какво ревете, срещу останалите неваксинирани, които ще умрем?
    Толкова ли ви е грижа за нас? Ние сме свободни хора и правим своя свободен избор и той е да не се ваксинираме. ТОВА Е. Вас това, какво ви засяга?

    Или се чувствате прецакани и треперите за жалкия си животец и като Вуте искате да подведете и други, та да не сте сами в прецакването ? Май там ви е проблема на вас. Но това е бил вашият свободен избор и няма на кого да се сърдите.
  • 37 Ум локум

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Хост":

    Нищо ново или полезно не ми каза.
    Убеден съм, че съм прочел доста повече научна информация за ковида и ваксините от теб.
  • 38 Ваксимир

    18 3 Отговор
    Истината е, че никой повече не иска да се ваксинира ида си докарва странични ефекти, леки съсиреци в мозъка, в сърцето.

    Лъжата е, че ваксината е за добро. Ако беше за добро нямаше да е задължително, народе!
    Хубавото е, че мнозинството българи не допуснаха да участват в шантажа.
  • 39 Здрав

    11 3 Отговор
    Фалшиви проучване от платени проучвателни. Точно неваксинираните не ги хваща нищо.
  • 40 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД РОБСТВО

    14 3 Отговор
    ОФИЦИАЛНА статистика и малко МАТЕМАТИКА: В света официално заразените са около 216 млн. От тях починалите са около 4.5 млн. Това е около 2.1% леталитет в световен мащаб (4.5/216=2.1/100). За Европа процентът е почти същият. Същевременно в Швеция, която почти нямаше мерки, 89% от починалите са на възраст 70+ години. Това значи, че по-младите от 70г., починали от/с ковид, са около 10%. За наша СИГУРНОСТ да свалим тази граница с 10г. Това значи, че ако сте по-млад от 60г. и АКО се разболеете от ковид, шансът ви да сте сред смъртните случаи е 10% от 2.1%, което е 0.21%. Т.е., шансът ви да ОЦЕЛЕЕТЕ е 99.79%, ако сте по-млад от 60г. Това си е почти 100%. А колкото по-млад от 60г. сте и колкото по-здрав сте, толкова повече този процент се приближава до пълните 100%, като най-близо до 100% "оцеляване" са децата, тийейджърите и хората под 30г. За какво тогава ви е тази ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА вакса, която НЕ спира заразяване и разпространяване, а само намалявала смъртните случаи. Колко повече да ги намали от 0.21%? Най-много да получите СТРАНИЧНИ реакции и да си скапете живота.
  • 41 Уса

    15 2 Отговор
    Целта на подобни новини е да засилят ваксинационната политика.В сащ все още умират дебелите,гмо увредените и старите в старческите домове.Храната с която се хранят всеки ден е боклук,както те самите я наричат "траш фууд",но не спират да ядат,защото не желаят да се научат да готвят.Така живеят ваксинираните американци.Неваксинираните спортуват,готвят с органик продукти и следват нормалния ритъм на живота
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо чао":

    така написали не се разбира,нищо???Единадесет пъти,но спрямо КАКВО???Ако е спрямо дупчени???Няма как да се установи за такъв период от време-Това означава ,че отново Лъжете!Всеки умира,когато създателят го вземе при себе си!Не копай гроб другиму....Сам ще се погребеш в него!
  • 43 Уса

    13 1 Отговор
    Същият бизнес живот се опитват да наложат и в България и целия свят,но ината на българите идва от това,че знаят 2 и 200 и са живяли с това.Американците знаят само 2 или само 200
  • 44 Гробар

    2 1 Отговор
    Айде бе не може да бъде
  • 45 Искат

    9 1 Отговор
    да кажат ваксинирайте се.
    Няма да се ваксинираме.

    Коментиран от #53

  • 46 Ами така се прави

    2 4 Отговор
    Изследване с методите на науката, а не по антиваксърски така казаха в бгмама. Ама хубаво е, тая с косата ги прибира и се изчиства плявата.
  • 47 Коко

    10 0 Отговор
    Прочетох статийката много се уплаших и хукнах с 200да се ваксинирам съъс сливова.
  • 48 Един умрял

    10 0 Отговор
    Голямо проучване, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ПУБЛИКУВАНО... Как е? С трици маймуни ловим, па ако се хванат. Цялата статия се крепи на "една жена каза", но обяснява и разяснява като ясновидка по фолктелевизия.
  • 49 Нестава

    4 0 Отговор
    Аз ваксинирам само женски д....та
  • 50 Просто Човек

    10 0 Отговор
    Съдя по себе си работя между хора ваксина няма само декември 2019 бях болен грип същите симптоми като вируса преди официално да кажат че има. до сега нямам никакви проблеми с здравето
  • 51 Варненец

    10 0 Отговор
    Факти, вземете пример от Вести и спрете да възхвалявате грипа. Те спряха преди месец.
  • 52 Гробар

    0 13 Отговор
    Българското гов....не вярва .Докато не започне да храчи кръв то все много знае.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гробар

    1 6 Отговор
    Типично гове....
  • 55 УжасТ

    10 0 Отговор
    УжасТ!

    Язе, като ненабоден, ще се гътна 11 пъти, пък набодения - само еднажка?!

    Чувствам се прецакан...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Dimitrin Rusev

    4 0 Отговор
    Взе да ми писва и от Теб ! Ваксирай се със пробите от Марс и не ходи в провинцията за зарзават ! Всички сте толкова смешни,та няма достатъчно огледала да се стреснете от себе си и помията с която заливате хората !!!
  • 58 Гост

    7 0 Отговор
    Само да допълня, че повечето хора мислят за здравето, като липса на болести. А това не е така.
    Здрав е този човек, който боледува и успява да преодолее болестта и да излезе по-силен от нея, т.е. справил се е с истинската причина,а не както докторите да се занимават със симптомите.

    Не можем да избегнем напълно болестите. Т.е. изобщо да не се разболяваме. И не трябва при първите симптоми на заболяване, т.е. неразположение от какъвто и да е вид, да тичаме веднага при доктора за хапчета, с които да махаме симптомите.

    Същото се отнася и за успеха във всяка сфера. Успял не е човек, който не се проваля. А този, който след всеки провал успява да намери сили да се изправи, да се поучи от провала и да продължи да върви към набелязаната цел.
  • 59 Aз ...

    4 0 Отговор
    Все си мисля, че се пропагандира това, че ваксинираните карат Ковид леко, и не могат да починат от него. Предвид това, умножено по 11, Ние неваксинираните имаме точно същия шанс за живот, колкото опитните зайчета.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иван

    2 1 Отговор
    Прекарах го. 10 дни без обоняние. Битката е в съхранение на имунната си система преди заразяване. Имунната система се унищожава от лекарства, лоша храна, мръсен въздух и липса на движение.
  • 62 Joro

    2 0 Отговор
    ДА ,НО АЗ ОЩЕ СЪМ ЖИВ. Без ваксина. Но за сметка на това щях да умра от стрес и психически тормоз заради простотията на ГЕРБ и НОЩ.
    Пожелавам им да опитат от същото гадно чувство, та и навик да им стане. Ваксината не ми трябва, имам естествен имунитет. Майка ми го изкара и без температура даже.