2 Октомври, 2015 10:45 19 341 10

Български тунинг в Китай

  • vilner
Неведнъж сме ви разказвали за проектите на българското тунинг студио Vilner. Любопитното сега е, че то отвори клон и в Китай. Разгънатата площ на работилницата е 1.4 декара, като в това число влизат специалната арт секция, както и шоурумът за четири автомобила. На този етап в новото ателие работят 23 души, като тенденцията е те да се увеличат.
 
От компанията се похвалиха и със самия дизайн на студиото в Китай. Поставките представляват компресирани до плътни блокове коли. Дамска чанта с педантично извезана на ръка кожа, в съседство с ръчно изрисувана мотоциклетна каска, достойни за художествена галерия допълват арт интериора на помещението.
Неслучайно е и мястото, на което е разположено представителството на Vilner – Your stile inside. То се намира в непосредствена близост до огромен автомобилен комплекс, в чийто състав влизат изложбените зали на световни марки от бранша, като Brabus и Mansory. Едновременно с това сградата е позиционирана леко встрани, заради вдъхновяващата атмосфера и работното спокойствие на прилежащата гора.
 
Уникалната атмосфера на мястото дава среща на ноу-хауто на Vilner, с древни китайки техники и течения, от които се раждат подвижни произведения на изкуството. Явен пример за това е един от първите завършени проекти на филиала - мотоциклетът Harley-Davidson. Машината е ръчно изрисувана в китайски стил, работа отнела на майстора няколкостотин часа. Резервоарът е получил шапка със златен обков, а главите на болтовете са покрити с гилзи от благороден метал.
С прерязването на лентата от Атанас Вилнер, Art Studio Vilner – Пекин вече бе готово с четири проекта. Гореспоменатият мотоциклет, Mercedes-Benz SL, MINI Cooper Cabrio, както и Jaguar XJ. Последният бе получен от първия клиент на церемонията по откриването. Стойността на изработката на британската лимузина е 200 000 юана (над 28 000 евро, без самия автомобил), като колата е издържана със смелата интериорна комбинация от млечно синьо и кафяво.
 
Близо сто представители на местните медии, заедно с хора от автомобилния бранш и арт средите, присъстваха на своеобразния балкански фестивал, съпроводен с народни танци и типично български подаръци - истински повод за национална гордост, който за съжаление не бе уважен от Пламен Шукюрлиев, посланикът на България в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роко

    4 0 Отговор
    Браво на Вилнер и срам за посланика ни. Колко български фирми отварят клонове в Китай, та това начинание да му се стори безинтересно?

    Коментиран от #2

  • 2 аз

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Роко":

    Явно "почерпката" е била скромна
  • 3 един от многото

    2 0 Отговор
    Браво на Наско!!! Дано всеки един от нас получи по малко импулс от такива новини, защото ако не се справим сами с много труд очевидно мащеха България няма да ни подкрепи!!!
  • 4 Димитър

    2 0 Отговор
    Пожелавам му да премести целия бизнес в Китай.
  • 5 бай Иван

    1 0 Отговор
    Този посланик май не върши много работа там.Мисля ,че трябва да го отстранят веднага!Работата на посланика не е да се крие при роклята на жена си в посолството!
  • 6 бай мангал

    0 0 Отговор
    Успех Наско, ти можеш ! Но как посмя да режеш лентата без Боко-ножиката ? Скандал !!! :D
  • 7 Георги

    0 0 Отговор
    Браво колега. Най учтиво те каня ще Ви съдействам за откриване на ваш ШОУ-РУМ в Москва. скайп georgi95105
  • 8 йордан иванов

    0 0 Отговор
    И Китайски тунинг в България
  • 9 mediator37

    0 0 Отговор
    Роската да научи имената на тия мадами- красавици и да пусне снимки в "Шоу" да им видим дупетата и там... каквото може повече, без тунинг.
    Успех на фирмаджията!
  • 10 Аз

    0 0 Отговор
    Никога ни един калъф от официалните представители на властта в чужбина не присъства на такова събитие ... що за народ регресирал сме....