Last news in Fakti

3 Януари, 2012 13:23 3 155 11

КАТ погва за „Гражданска отговорност”

  • кат-
  • гражданска отговорност
КАТ погва за „Гражданска отговорност” - 1
Снимка: БГНЕС

Засилват се проверките за наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, съобщават от МВР. Контролната дейност за сключени задължителни застраховки е традиционна за началото на годината, но е постоянен елемент и при проверките на пътя. Целта е достигане на задължителния процент използваемост на задължителното застраховане и повишаване на критериите за сигурност по пътищата.

Според изискванията договор за застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилите е длъжен да сключи всеки собственик на моторно превозно средство, регистрирано на територията на страната, което не е спряно от движение, включително и ако не се движи по пътната мрежа.

Въпреки осъществяваната до момента контролна и наказателна дейност от  страна на полицейските служители, процентът на незастрахованите МПС остава твърде висок. По данни на Гаранционния фонд към 30 октомври 2011 г. в повечето региони в страната превозните средства с валидна застраховка „Гражданска отговорност” са под 80% от регистрираните и неспрени от движение.

В София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Габрово този процент е по-голям. В Кюстендил, Видин, Враца, Благоевград, Ловеч, София-област, Кърджали, Силистра, Монтана и Перник сключилите застраховка „Гражданска отговорност” са под 70% от регистрираните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    kat dasi pognat slujitelite che sa totalno raspasana komanda.ne prilichat na patni policai a na selski kmetove.
  • 2 Plice

    2 0 Отговор
    КАТ да си погнат служителите и за друго - няма един полицай с изрядна кола! Никой няма нито гражданска, нито винетка, нито технически преглед!!!!!!!!!
  • 3 pupi

    1 0 Отговор
    и аз това се питам,кои ще ги провери тях
  • 4 Славов

    1 1 Отговор
    Много интересен е казуса тук: Със закон държавата ни принуждава за всеки автомобил (а не 1 на собственик - очевидно е че не мога да карам 2 коли едновременно) да се плаща полица, която се предоставя от частни компании - това е безумие , компании трупат милиони защото сме задължени да им плащаме по закон избран от самите нас - Народа - Ние сме мазохисти бе...
  • 5 джеки

    1 0 Отговор
    ха,ха--ше им плащъм да несъм луд--когато карам плащам ,сега си стои под навеса и има да чакат да им плащам на тия ОБИРДЖИИ
  • 6 Муколиньо

    1 0 Отговор
    Славов, ако всеки собственик плащаше застраховка, щеше да има друг казус - семейство има един автомобил, но трябва и двамата да плащат, за да го карат...
    И далеч по - голямо безумие щеше да е, ако не беше задължителна тази застраховка... Представи си те шибне някой, който няма такава застраховка... Кой ще ти покрие щетите?
  • 7 ГО

    0 0 Отговор
    Ако, ако, ако... Ами ако не ме шибне и аз не шибна никого? Тогава излиза, че години наред съм пълнил гушите на бивши ченгета и доносници, произведени в застрахователи. Откъде-накъде ще плащам безкрай без да причинявам щети и няма да ми върнат парите?! Единственото спасение е периодично да се правят застрахователни измами, за да възстанови човек поне част от хвърлените на вятъра средства. Що за безобразие да плащаш за нещо, което не получаваш?! Пълна свинщина!!!
  • 8 optimista

    0 0 Отговор
    ами колеги гледайте сега какво става има много хора който карат коли с чуждестрани регистрациони табели и не плащат тука данъците си за тях имам и познати който казват че е така предлагам са като тея ни карат да плащаме гражданска ей така както се е изказал гост го и е много прав за какво да плащаме като нито примерно ще ни ударат нито ще удариме ама ей така да си плащаме поне сме балами такали за такива ли ни имат за балами ходещи касички а няма да стане по добре да сме и ние не с бг номера и да не плащаме та да се научат наште така наречени застрахователи е.аси и застрахователите няма други като тях само тука б бг то може да те дерат законно по тоя абсурден начин а за полицайте дане говора тях никой неги съзира за такива работи като данъците но както и да е такава страна ненормална живеем
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 FMC

    0 0 Отговор
    Добре де, моята застраховка винаги досега съм я правил лятото, каквито и коли да съм имал. Защо КАТ се сеща точно на 1 януари, след като ГО важи от месец до месец? Ей това ако ми обясни някой чиновник от КАТ, евала!
  • 11 520 zender

    0 0 Отговор
    Точно от КАТ не очаквай да ти го обяснят това-нали знаеш че имат дефицит на сивото вещество от десетилетия..