20 Юли, 2012 10:37 30 587 175

Със запалени фарове през цялата година

  • светлини-
  • кат

Няма пролет,няма лято! През деня автомобили и камиони ще са задължени да се движат с включени къси светлини през цялата година. Това решиха депутатите днес, след като приеха на второ четене промени в Закона за движението по пътищата.

Промените ще са в сила след обнародването им в Държавен вестник. Следвайки досегашната практика шофирането с включени къси светлини се очаква да в сила в края на август или началото на септември. С две думи любителите на „късното лятно море“ ще трябва да пътуват със запалени фарове.

Целогодишни светлини се използват в Швеция, Финландия, Норвегия, Дания и други. Има евродиректива, която задължава производителите на автомобилите да бъдат оборудвани и с дневни светлини", обяви депутатката от ГЕРБ Теодора Георгиева.

"Трябва да вземем решение за целесъобразност, да решим дали ще повишим безопасността на движението или не. В часовете рано сутрин или в късната част на деня има много по-ниска видимост и тогава стават основна част от катастрофите и то най-тежките – с челен удар, с необратим край. Ние искаме да се учим от добрите практики на тези страни. В тази насока решението би било правилно", заяви по време на дебата преди гласуването и председателят на транспортната комисия Иван Вълков.

"С включени къси светлини моторни превозни средства се движат само през тъмната част на денонощието. Управлението на МПС с включени светлини е практика единствено в страните от Северна Европа, където тъмната част на денонощието е по-дълга от светлата", изрази съмнение в поправката Иван Иванов от СДС по време на дискусията по промяната. Анастас Анастасов от ГЕРБ отговори, че масово българите карат със запалени фарове почти през цялата година и това не може да е аргумент, като изрази пълното си съгласие "за" този текст. Зад вносителите на текста застана и Теодора Георгиева от ГЕРБ: "Подкрепям използването на светлини целогодишно, за да се повиши безопасността на пътя.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    9 1 Отговор
    Швеция, Финландия, Норвегия, Дания
    ТОВА СА СЕВЕРНИ СТРАНИ БЕ!!
  • 2 ГРОБ

    9 1 Отговор
    глупави, по-глупави, ГЕРБ
  • 3 обективен

    3 1 Отговор
    the Bulgarian license plates block changing of the lamps. Then they give you tickets.
  • 4 инж. Атанасов

    5 3 Отговор
    Словения северна страна ли е?! А Чехия северна страна ли е?! Или може би Италия,Сърбия и Словакия са северни страни?! Глупости говори пак Българинът!!! Няма нищо общо коя страна е северна и коя не,за да се кара с включени светлини... Важна е сигурността на хората по пътя, а в България много хора не си пускат фаровете дори когато се стъмни,НАРОДЕ!!!

    Коментиран от #6

  • 5 кик

    6 2 Отговор
    що за уродщина е това?
  • 6 кик

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "инж. Атанасов":

    ей как ще съм по сигурен с пуснати ламби посред горещ слънчев ден?

    Коментиран от #12

  • 7 глупост

    5 3 Отговор
    Още една глупост от ГЕРБ гласувайте пак за тях, некомпетентни и глупави. Не взеха мерки за сигурност на туристите при условие, че ги предупредиха сега фаровете са им проблема и то лятото.
  • 8 пловдив

    6 2 Отговор
    поредната пълна глупост
  • 9 леле

    9 1 Отговор
    ПОНЕ ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА ДА НЕ СЕ ВЗИМАТ ТОЧКИ ЗА ИЗГОРЯЛА КРУШКА.

    СЕГА АКО ИМАШ ИЗГОРЯЛА КРУШКА ТИ ВЗИМАТ ТОЧИ И АКО СИ АКТИВЕН ШОФЬОР Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА ОСТАНЕШ БЕЗ КНИЖКА !!

    САМО ЧЕНГЕРАСТИТЕ МОГАТ ДА КАРАТ КОЛА В ТАЗИ ДЪРЖАВА !!
    ЩОТО ЗА ТЯХ ЗАКОНИ НЯМА !

    ДОЛУ ГЕРБ !!
  • 10 Аз

    3 5 Отговор
    Аз не мисля че има нещо лошо в това да карам с фарове през деня, а го и правя дори без да има такъв закон... Пак едно е колата да е без фарове едно е с.. забелязъл съм че който кара с фарове е по-забележим дори през деня, но вие явно мислите по друг начин... Като си пуснете фаровете през деня какво ще ви стане бре, нито акумулатора ще ви падне, нито пък нещо ще ви стане на вас, не ви коства много голямо усилие да цъкнете едно копче или да завъртите една врътка... Просто вие не сте нещо уред с главата... Това трябва да е навсякъде.. Във Франция от не знам си колко години е задължително да се кара на фарове през деня, но не само във Франция, това трябва да е закон за всички държави по света или поне за тези в ЕС!

    Коментиран от #16, #17

  • 11 Константин Лавсов

    6 1 Отговор
    Прост, по-прост, най-прост, депутат. Искаха мотористите да имат номера отпред на каската, не искаха да пускат мотори по Цариградско, че щяло да има инциденти, една дори обясняваше от трибуната, че не трябва да се вдига максималната на 140, защото сега е 120. Тия законите не познават, но закони приемат! Сега остава да е вписано в новия закон само на къси светлини и да няма допълнение за дневни светлини.
  • 12 Crusible

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "кик":

    Хм, не съм сигурен кой точно е глупак от двамата!! Научно доказано е мноого отдавна, че движението е много по адекватно (безопасно) с включени светлини! При изпреварване много по лесно определяш дистанцията на колите особено в най-големите жеги! Едно врме имаше едно старо шофьорско правило, когато слънцето ти грее в гърба, винагивпускай фарове, заради коли срещу теб на които им грее в очите, просто щото не те виждат добре!
  • 13 георгиев

    3 3 Отговор
    работата е там ,че няма смисъл да караш на фарове през лятото понеже няма разлика и без това не се вижда че са пуснати ! дали имаш фарове или не , ония ден тръгвам на зелено бабката на светофара с мене тръгва да пресича понеже е искукала и търси кой да я убие . така че няма смисъл от тях.
  • 14 мартин

    4 3 Отговор
    за какъв чеп да си амортизирам крушките по 20лв бройката през деня през лятото, като колата ми е червен металик и се вижда от километри? не ми стига каското 1200лв, данъка 150лв, винетката 70лв, гражданската 200лв... да не говорим окачването колко струва и хубавите ни пътища... е*** му м...та аз с прилична заплата работя 2 месеца от годината, само за удоволствието да имам кола. И тези 2 месеца разбира се не включват горивото - За него още 2. И пак казвам това е със заплата 1400лв. А хората със средна и по-ниска? В коя нормална държава карането на кола ти струва 13 минимални заплати? Отивам до аптеката за вазелинче, да съм готов ако приемат закона. отново :)))
  • 15 a4s4rs4

    3 1 Отговор
    Нещо се бъркаш за Франция, аз съм студент тук и няма такова нещо!
    ;)
  • 16 Станимир Христов

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Аз ":

    ...ами не че ще ни стане нещо но пък ако се кара колата на къси разтояния и във града няма нищо да стана освен продавачите на акумолатори да позабогатеят...на наш гръб....
  • 17 Константин Лавсов

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз ":

    Нищо нЕма да ни стане бре. Това е псевдо контрол, псевдо загриженост! Обиколил съм достатъчно страни и всичко опира не до запалените фарове, а до манталитета.
  • 18 Глупост за глупаците!

    3 1 Отговор
    Не е глупост защото ако насреща имате някой недоскив това може да ви спаси живота!!!
  • 19 Браво

    4 3 Отговор
    До "кик"-виж,много по-безопосно е да са включени светлините дори и преж супер слънчев ден.Така се виждат по-добре колите и се преценя разстоянието.Не виждам причина да не си пускате фаровете.Няма да Ви се изхабят безценните крушки,а те могат да спасят и животи!!!Пуснете ги,не изисква голямо усилие,както и даването на мигачи,така незпазващо правило от мнозина.Успех и безаварийно шофиране на всички.
  • 20 1111111111111111

    3 5 Отговор
    Браво,най-после нещо полезно
  • 21 неутрален

    3 3 Отговор
    Само не схващам какъв ви е проблема да пуснете светлините?
    Като сте бедни и не можете да си купите крушки , ползвайте общественият транспорт и готово ;)
  • 22 онзи

    4 0 Отговор
    С тази поправка повишаването на заплатите на полицайте се отлага за 2020г.
  • 23 stefan

    1 2 Отговор
    тая снимка е грешна! на морето карат без каски :D
  • 24 Пепо

    4 5 Отговор
    ПРОСТОТИЯ !!!!!!!! ИДИОТЩИНА !!!!! Друг коментар нямам, начин за събиране на пари от глоби. Колите се виждат прекрасно изключително добре през деня !
  • 25 шуменец

    3 4 Отговор
    Бе пишете си квото искате,.ерете ГЕРБ,филосфствайте чеда на комунизма.Но запомнете-има държава,има закони,правила ит.н. и те трябва да се спазват,точка....Преди Герб и драконовските мерки по пътищата жертвите минаваха 1300 годишно.Последните години са под 900...400 спасени, и това ли не е важно

    Коментиран от #101

  • 26 любител

    3 2 Отговор
    с това управление догодина очаквайте движение по пътищата да става и с включени клаксони.
  • 27 Morski

    3 0 Отговор
    Нямам против само не разбрах приет ли е закона и ако е приет от кога влиза в сила прочетох след публикуване в държавен вестник а дата?Щото ченгетата не ги интересува ,че не сме разбрали :)
  • 28 Петър

    4 3 Отговор
    Трябва да са задължителни светлините, защото просто не се усещат хората кога създават опасност. Аз си карам целогодишно на включени фарове, просто така е правилно. Като не е задължително има някой глупаци, които дори вечер в 8-9, когато започва да се смрачава, не си пускат светлините, а вече видимостта не е такава, каквато на обяд примерно. Пък и като ви се дигне консумацията със стотинка на 10 километра примерно, не мога да разбера какво толкова ще се случи.

    Коментиран от #31

  • 29 Амарето

    6 1 Отговор
    Нали се сещате, че Тиквата и антуража му всячески се стремят да отклонят вниманието на всички от беднотията, проблемите и всички сътворени от тях тъпанарщини.
  • 30 споко

    3 1 Отговор
    Вече си обмислям как едно реленце ще ми цъка фаровете (или допълнително сложени диоди) няколко секунди след като заработи мотора, защото колата е по-стара и няма подобни екстри. На който не му изнася да не кара! Едни и същи хейтъри само чакат подходяща статия и да се нахвърлят като пирани. Затова рубриките „култура” и ”спорт” примерно са с 0 до 1-2 коментара. Това е начин на живот, защо им се връзвате? Между другото извън темата: не съм гербар, но ок, хайде да махнем ГЕРБ! Алтернативите на политическата сцена остават многократно изявилата се червена шайка разбойници и етническата партия? Коя си избирате?

    Коментиран от #33

  • 31 didkata

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Петър":

    Разходът на гориво при пуснати светлини е 0,01% по-висок,смятам че никой не го бърка, за нас си го правим.
  • 32 Жичката

    4 1 Отговор
    Е тъкмо ще се посъбуди бизнеса на търговците на акумулатори.Абсолютно безмислена рабора е според мен посред бял ден през лятото при това слънце човек да кара на фарове.Само се тормози акумулатора защото зарядния ток не е достатъчен особено когато колата минава къси дестинации и не може да компенсира.
  • 33 добавка

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "споко":

    И Кунева преди ДПС - т.е. тройната коалицийка отново!
  • 34 Туриста

    4 2 Отговор
    Да фаровете са нормални за Швеция, Финландия, Норвегия ама защо бутат и България. Намалявали катастрофите. Пълна простотия, защото дигнаха макс. ограничение на скоростта. Е са какви пребивации ще има за морето и 15 фара да си сложиш се е тая... . Изцяло против съм, като професионален шоф. с повече стаж от всички тука!!!
  • 35 ДЯВОЛА

    5 2 Отговор
    ИЗГОРЯЛА КРУШКА НЕ Е НЕПУСНАТ ФАР
    ГЛОБАТА НЕ Е ФИШ !

    • За неизправни светлини и светлоотразителна сигнализация - отнемане на 5 контролни точки + глоба

    Дали имаш несветеща крушка или леко очупен отразител или нямаш спирачки ТОЧКИТЕ И ГЛОБАТА СА СЪЩИТЕ !

    Който си изкарва хляба на пътя да УМРЕ ОТ ГЛАД !!
    ДА УМРЕ ОТ ГЛАД ЗА ГЕРБ !!

    Да идва АЛ КАЙДА, да дава по един калашник и по 500 евро заплата и да се стреляме ... писна ми от ИЗВЕРГИ С ВЛАСТ !! всеки ден мачкат народа !!
    ВСЕКИ ДЕН ИЗВРЪЩЕНИЯ ОТ ГЕРБ !!
    ВСЕКИ ДЕН РЕПРЕСИЯ ОТ ГЕРБ !
  • 36 Кронос

    3 1 Отговор
    700 млн. ще струва на българите шофиране с включени фарове

    Консумацията на гориво ще се увеличи с 300 хил. тона годишно. Това са 700 млн.лв.
    В южна Европа няма изискване да се кара с включени светлини. През 2005г. то пада и в Австрия, поради неефективност. Всички тези държави могат да служат за пример на България по ниския брой катастрофи.
    Ако задължим шофьорите да карат с включени светлини, това ще увеличи драстично консумаццията на горива, което директно ще застраши околната среда..
  • 37 Браво

    2 1 Отговор
    До Туриста-професионален си ама си и не дотам умен!!!
  • 38 Toга

    5 1 Отговор
    В Германия и Холандия са ме спирали за изгоряла крушка на фар и съм минавал със забележка на първата бензиностанция да я сменя. А тук куките директно те плющят и рекетират. Т.е. полицията в нормалните държави помага на всички, а тук...............!!!
  • 39 Костадин Ризов

    3 1 Отговор
    НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДА СТЕ НА ВЛАСТ!!!
  • 40 edr

    3 1 Отговор
    не се ли уморихте да гласувате простотии - пак ви платиха и вие един през друг -айдее лобирате за тия монополистични ненаядници - защо не се захмванете със нещо по-смислено - това е най-поправяния закон -не мине месец и айде поправки - и то все не на място - на всички омръзнахте вече - на хранилката и на народната софра се хрантутите е нищо не вършите - защото сте некъдърни !
  • 41 зрител на цирка

    5 0 Отговор
    По предварителни оценки, увеличения разход на гориво от това в жалкия цирк в който живеем ще струва м/у 700 млн. и 1 млрд. НЕкоФертируеми левчета. Важното е да хвърлим малко прах в очите на хората, че мислим за тях ... или пък за околната среда.
  • 42 гого

    4 1 Отговор
    Поредната глупост.Карам кола от 35 години,минал съм над милион километра и мога да кажа,че ефект твърдо няма да има.Увеличава се разхода/вярно,че с малко,но пък колите са много/,износването на акумулатора се ускорява/12-15 ампера постоянно/,износват се крушките,особено по нашите хубави пътища,нова предпоставка за корупция при КАТ.Проблема е ,че нашите водачи нямат елементарна култура и 80% не знаят и правилника.Автопарка е в окаяно състояние,но всеки е полетял като ракета по пътищата.
  • 43 кик

    3 2 Отговор
    абе по долу некви ми пишат че штели да ме видат по добра като съм с фарове хахахах абе ако си зад мене кво ше ми видиш посред слънчев ден?ти ако чакаш да ми видиш първо фаровете а после колата направо си режи талона и свидетелството с ножицата и допълнително слънцето през деня ме заслебява сега и фарове да ми светат в о4ите....това е поредното малоумие...тези от гроб си имат резервни стратегий за отклоняване вниманието на народа при крити4ни ситуаций като сегашната с атентата иси4ко мара втасала сега за светлините посред бел ден ше се занимават...тука ми пишат разни професори 4е нема да се натовари колата ако светат лампите..глупости всеки консуматор а лампите са голям консуматор повишават консумацията на ток от акомулатора и съответно алтернатора който зарежда акомулатора се натоварва пове4е от там ремъка се върти с по голямо съпротивление от коляновия вал и се стетете дали не се хаби пове4е бензин от което златев и боко ще са по богати а вие по бедни което е и целта де..като е загрижена нашата мила родина в лицето на боко защо не ни подарява месе4но по 1 4ифт крушки и годишно по 1 акомулатор и годишно 40-60 литра бензин ? нали са загрижени за нас аз това разбирам загриженост
  • 44 Ники Николов

    1 1 Отговор
    на светлини са и Словения, Унгария, високите части на Австрия
  • 45 кик

    1 3 Отговор
    аз като съм пиян и карам с 280 на магистралата а ти изведнъж решиш да покажеш на син4ето си как новата шкода,лагуна,опел,пасат или друга талига ще задмине камиона с 140 км ко прайме? или пак ше разтегаш локуми 4е той от нищото се появи зад мене?
  • 46 никсън

    4 1 Отговор
    а пък който ще взривява автобуси с израелци , да носи предупредителна табела " камикадзе" да няма случайни жертви !!! този" закон " трябва да се гласува , ама веднага !!!!
  • 47 Петър

    4 0 Отговор
    Карането със светлини постоянно трябва да е препоръчително, а не задължително.
  • 48 Захарче

    3 2 Отговор
    Аз съм ЗА ! Има шанс пешеходеца да те забележи пръв т.е. фаровете ти , а ти в това време да лапаш мухите или да пипаш до теб на седалката !!!

    Коментиран от #49

  • 49 кик

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Захарче":

    и кво кат те забележи камикадзето?ама тука пешеходците не гледат дали минава кола или не те се хвърлят да тър4ат през улицата и гледат на другата страна и като им бипнеш те псуват а аз тогава слизам и ги ритам

    Коментиран от #99, #102

  • 50 николай сапаревски

    3 0 Отговор
    би било хубаво,но да сме бяла държава.а ние сме по-зле и от черните.защо се учим от добрите световни практики само за това как се скубе този овчи народ,а не се поучим от добрите световни практики как се създава икономика и благоднествие за народа?
  • 51 optimista

    2 2 Отговор
    да кик е много прав евала колега и аз така мисля това си е пълна глупост ама е така да отклоняват хората от важните теми кой седи зад атентата и такива неща а относно светлините мога да допълна че през деня от светлини ще има най-много смисъл и ефект ако има дакажем магла или е валяло дъжд и е ниска видимоста а не като пекне слънцето дами светкаш фаровете ако ще да имаш най-силните фарове през деня несе виждат особено много.ПЪЛНА ЛУДНИЦА Е НАЩА ДЪРЖАВА КОЙ НЕ КРАДЕ И ГЕРБ И ВСИЧКИ НИСКИ ЗАПЛАТИ,ПЕНСИЙ,НИСЪК СТРАНДАРТ ТЕ МИ МИСЛЯТ ТЪПИ ЗАКОННИ ЗА СВЕТЛИНИТЕ АИИИ НИЕ ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ БЕ ХОРА ВСИЧКО ДИГНАХА ГОРИВА ЦИГАРИ ХРАНИ ИЗМИСЛИХА ЕДИН КУП ТЪПИ ЗАКОНИ МАНИ ОПАДЪКА НИ Е ПЪЛЕН И С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН САМО ТЪПИ ЗАКОНИ НИЩО СВЕСНО
  • 52 Светльо Ламбев

    3 1 Отговор
    Това което налива милиони в джобовете на корпорациите, което зашеметява очите и пречи на възприемането на пътната обстановка, това което започна като чиста гъзария на новосъздадените мутри и състезателчета по пътя, ... та точно това ми било мярка за сигурност! Уникално!
  • 53 кик

    4 2 Отговор
    ама защо само светлините да са вклю4ени неперекъснато?нека и чистачките да включим непрекъснато караш не караш чистачките да работят с цел повишаване на безопасноста и видимостта на пътя и така ако някои ти изкочи от завоя ще видиш по добре лицето на смърта
  • 54 туриста

    4 1 Отговор
    До колегата от мнение 37 - Браво. Ами ако искаш си забии и крушка у г*за да не ти катастрофира там некой..... ама няма да помогне. Щото ако си мека китка..... край.
    А сега сериозно- обиколил съм доста държави в Европа. Няма такава "простотия" фарове при 30 +, както е почти цяло лято в БГ, защото ние сме в южно разположените EU държави.
    По скоро помислете за друго правите богати Лукойла и замърсявате природата. Ей това е най- обезпокоителното!!!
  • 55 Ale

    3 1 Отговор
    Треа едно да проумееме приемат си закони ония за да има от къде бюджета да си пълнят. Това за сигурността на никой не му пука ако ще бомби в мола в четвъртък вечер на промоцията на кино да вкарам когато е пълно с елексири вътре. Все на някой ще му изгори крушката и ще го глобят или няма да е вкл светлините или акум ще му падне или алтернатора ще припатка но това на никой не му пука. Имаме си работа с Президент от гоце делчев, от тексас- Дянков, и Борисов- водоструйката. Тия хора са с мозък като на гълъб ако ги оставиме скоро камикадзета с рейсове ще ходят а ония ще проверяват светлини и колани.
  • 56 Пенч

    4 1 Отговор
    Разхода бензин се вдига с 0.5 л/100км при включени фарове. Целта е да се прецака бедния народец-повече бензин,консумативи,акумулатори,крушки и ....глоби!!! Гласувай българино за капитала!!!

    Коментиран от #76

  • 57 Димитър Стоянов

    4 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА СЕ БИЕ ШУТА НА ГЕРБ !
  • 58 azsamsuobiknoven4ovek

    2 4 Отговор
    ДОбра идея е целогодишно понеже има доста заблудени шофери и не ми виждат сивата кола която и без това се слива със асфалта....
  • 59 никсън

    4 1 Отговор
    СЕЛОТО ГОРИ , А ПЪК ГЕРБ КОСАТА СИ РЕШИ !!!!!
  • 60 Аз

    3 3 Отговор
    Ами кат си си купил сива кола, карай си я с въглища и ще те виждат още от Бостаново....
  • 61 Антон Д.

    4 0 Отговор
    И С ФАРОВЕ , И БЕЗ ФАРОВЕ ДИВАЦИТЕ ПО ПЪТЯ НЯМА ДА СВЪРШАТ. ТАНКОВЕ ТРЯБВАТ И ЗДРАВО МАЧКАНЕ - САМО ТОВА ОПРАВЯ МУТРООБРАЗНИТЕ ДЕБЕЛОГЛАВЦИ. ВСЕКИ ДЕН СЕ СБЛЪСКВАМ С ДЕСЕТКИ ТАКИВА , ДЕТО КАТО ИМ НАПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА НАЛИТАТ НА БОЙ. САМО ДЕТО НЕ СЕ ВИЖДА ХУБАВО КОЙ СЕ ВОЗИ НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА - ТОГАВА ОТПРАШВАТ ЯКО ДИМ...
  • 62 123

    5 0 Отговор
    Бомби започнаха да убиват отново 27 години по късно. Единствената разлика е, че сега не ги поставя Доган лично, а хора които той покровителства. По тази причина парламента се занимава с безмислени неща съвсем целенасочено.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Аха

    2 9 Отговор
    Аз съм абсолютно "ЗА", не знам какви сте вие УБИЙЦИ тука, които коментирате, но явно сте малцинство и слава богу, защото както аз, така и доста хора, даже бих казал над 50%, карат с включени фарове /дневни светлини през деня. И съм за, защото при определени условия ми се е случвало да забележа кола без вкл. фарове през деня доста по-късно, отколкото такава с включени на една и съща права отсечка, по едно и също време на деня! И то не само, че е видимо с просто око, ами е и ДОКАЗАНО он експерт! Такива мерки, които са в полза на безопасността трябва да влизат в сила мигновено, а пък като толкова ви е вътрешно за някакви си 0,1 литър повече, или скъсения живот на акумулатора с една седмица - карайте си колелата(не сипвате гориво, не плащате данък - направо прекрасно, защо още карате коли??), возете се на метрото и на рейсовете и престанете да мрънкате, то бива, бива, ама вашето е направо трагично.
  • 65 милен миленев

    4 1 Отговор
    само простотий мислят тия
  • 66 NO-GERB

    4 1 Отговор
    Добре де защо само дразнят хората тия ГЕРБЕРИ,крадете та се наяжте бе м..а ви обирджииска.
    Значи Българския народ вижда колко са прости ама пак ще гласува за тях на другите избори.
    Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
  • 67 никсън

    0 1 Отговор
    а какво става когато се ударят коли с включени светлини - катастрофа !!!?
  • 68 XAXA

    5 1 Отговор
    Какъв е смисъла на включените фарове преэ деня?Да не би да се вижда повече???
  • 69 бисер хаджийски

    2 1 Отговор
    taka e po cqla evropa hubavo e i da go ima i pri nas.....oba4e ni6to ne kazvat za kolite koito ima6 dnevni svetlini,te mogat da karat s tqh a ne s vkliu4eni kusi svetlini......nali..??
  • 70 джеки

    6 0 Отговор
    Абе що непитате народа дали е съгласен да кара с фарове целегодишно,а все си правите кво ви е кеф на вазе,а като доидат избори ходите ,като просяци по народа да гласува за вас----айдушко племе сте си и това е ....
  • 71 никсън

    3 1 Отговор
    не виждам какво ще се промени ако караш с включени светлини , може да е някакъв номер с алтернативна енергия и да ни задължат да си сложим електромери в колите и накрая на месеца - хоп имаш сметка за плащане !!!! ха-ха-ха ...
  • 72 Пфу

    4 1 Отговор
    Аман от тези....типично по български - видяла жабата че подковават коня и тя...,.Какъв е смисъла да караш на фарове в ясен,избождащ очите слънчев ден,всички слагаме цайсите,едвам се виждат фаровете в такива условия-по разумно би било да въведат строг час старт и стоп на фаровете,зимен и летен период!
    Катастрофите не са от фаровете-да се оправят опасните участъци -нали ги знаят-има такива модерни технологии вече,много им е лесно-пуснете си светлините -затова се блъскате,е вече ще са катастрофирали и светещи!
  • 73 Пловдив

    4 1 Отговор
    В Скандинавия причината да се кара със светнати фарове целогодишно е фактът,че там слънцето винаги е много ниско над хоризонта. От какъв зор тук го въвеждат това и те не могат да кажат. Зимата - добре,ама лятото - 40-50 градуса,слънце,всичко се вижда,ама - с фарове. Щото тъпата депутатска кратуна не може да мисли и само куршум или Сарафовска бомба я оправя (дай,Боже последното!)...
  • 74 Митко

    4 1 Отговор
    Сега като караме на фарове и край с катастрофите. Даже и дупките по пътя ще ни избягват. Простаци с една дума. Поне да се дава и някаква отстъпка от цената на крушките-по 17 лв струват моите,4 имам. Нали се сещате, че по-често горят постоянно като си играем на пусни-гаси...
  • 75 николай маринов

    2 1 Отговор
    Поредната простотия на ГЕРБ и подкрепящите я ибрикчии. До гуша ми дойде от тия глупаци , а на вас не знам .
  • 76 айде

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Пенч":

    Някои приемат нещата много емоционално. Съгласен съм за консумацията на ток и гориво. Решението e като на новите коли при които стана задължително - диоди (консумацията пада в пъти) на отделен токов кръг за да не свети таблото, рег. номер и други излишни за деня лампи! И реле за удобство, което да включва веригата няколко секунди след старта на двигателя. Няма да горят като обикновените крушки и няма да забравяш да ги вкл. и изкл. - т.е. глоби. И със сигурност се избиват с времето, отколкото, ако караш на къси плюс всички останали светлинки. Хайде хората в бизнеса с автоаксесоари да се размърдат и да предлагат готови комплекти за бърз монтаж - „монтирай сам”.
  • 77 Пфу

    0 1 Отговор
    Аиде,а вземи провери тези диоди дневните на новите коли колко струват-аз вече ходих-по добре си беше с крушките- в пъти по-евтини,не горяли диодите....!
  • 78 НИК

    3 1 Отговор
    Стига сте ръмжали ами си дайте вота догодина и този път внимавайте за кого ще гласувате.
  • 79 ИЗНЕРВЕН МЪЖ

    3 1 Отговор
    божееее божкее къде тръгнаха нащи глупави и прости депутати да на сравняват с забележете НОРВЕГИЯ,ДАНИЯ,ШВЕЦИЯ,ФИНЛАНДИЯ и подобни.на фона на тая беднотия сега ще ми отиде по бързо акумолатора,крушките,динамото и незнам какво още там.аз пък на пук ще карам без фарове през деня само където има ченгета ще ги пускам светлините за кратко..!!! и от сега заявявам че на следващите избори за тия изкукуригали гербери няма да гласувам повече,защото те гласуват и приемат все едни загубени закони така че докато не уморят и последния беден българин няма да се откажат
  • 80 ahaha

    0 1 Отговор
    az si karam na gabariti po ciala godina! nikoi ne mi e daval akul i ne mi pre4i! ne mi vdiga razhoda s ni6to i struvat 1lv. ednata kru6ka na benzinostanziata! kato padne mugla simata ili e tumno si puskam kusi! i da glasuvat i da ne az sum na gabariti i kakvo tolkoz sporite samo ne vijdam? predpo4itam mutresata ili 6ofiora na zastrahovanata bani4arka sus sofiiska registracia da me vidiat i da ostana jiv, 4e mai tezi sa nai-opasnite tikvi na patia! nomera ot sofia, pernik, pazardjik, nova zagora sa nai-golemite samoubiizi na patia!
  • 81 Бръм

    4 1 Отговор
    В ЕС ще могат да се продават само коли с "дневни светлини". Е, питам аз, това не е ли доказателство, че пускането на КЪСИ светлини целогодишно е доказано ненужен разход и то когато се борим за намаляване на емисийте? За ваша информация ако се кара на "къси" (малко са автомобилите с реални дневни - ниска консумация и не свети всичко по колата ненужно като коледна елха!) ~ 200 и повече вата товар - разходите за гориво за година ще скочат с десетки милиона лева! Доказано! Е,? Що не оправим пътищата, не оправим маркировката и знаците и като дойдат колите с дневни серийно у нас (като втора ръка след 6-7 години) да приемаме лобиски закончета осигуряващи хранилка на полицайчета и оборот на монопокисти понеже вдигането на ценара на горивата при падане на борсата на цената на петрола не им е достатъчно!
  • 82 аха

    1 1 Отговор
    Карай си както искаш Пфу не ми пречиш, но не пиши глупости за диодите, ако не знаеш какви и откъде да ги вземеш
  • 83 Радослав Петров

    4 1 Отговор
    всичко е много хубаво докато те спре г-н полицай,че ти е изгоряла крушка,защото при продължително шофиране през деня ако не слизаш от автомобила няма как да установиш повредата.И тогава става лошо(говоря от личен опит),защото автомобила който управлявах не позволяваше смяна на крушка при полеви условия, въпреки че имах резервна и се опитах да я сменя ми написаха акт писах възражение и въпреки всичко НП 30лв което няма как да се обжалва съдебно защото е по 50 лв.!!! Извода за мен - ще ни доят катаджиите или ще пълним бюджета за нищо!Първо трябва да се превъзпитат господата полицай и след това да се прилагат по строги мерки за шофьорите!

    Коментиран от #86

  • 84 бат' Ицо

    2 1 Отговор
    Аз предлагам да въведат задължително и по един оранжев буркан на покрива (сините са за ченгарите), та беки се виждаме по-добре!
    Това с фаровете посред ослепителен слънчев ден е 100-процентова простотия, измислена от некомпетентни тъпи тикви (повечето - жени-депутатки, които не знаят какво им бръмчи под зад--ка и под нещо друго...). Пътувал съм години наред в цяла Европа, ама чудо като нашата "жаба за подковаване" няма!!! Нали се борят за икономии и чиста околна среда - какво правим тогава!!! Не е ли много по-опасно вдигането на скоростта по скапаните ни "магистрали" на 140 км?! Ами бай Мутраш "законно" ще си кара със 160 км. и най-безцеремонно ще те отвява с риск за живота ти, а пък ти като искаш си пъхни и включи крушки във всички отверстия - ефектът ще е 0. Ще ме хванат за щуцера да карам на фарове - не съм слабоумен, а кола с книжка карам от 1975 г.!!!
  • 85 PlimP

    2 1 Отговор
    вместо да мрънкате просто не спазвайте смотания закон, акоо всеки кара без светлини през деня, кво всички ли ще глобят :D, ще глобяр един, двама, пък ще им писне, просто не го изпълнявайте, вика му се тиха стачка, поне на такова ми прилича :), аз не съм давал 30 и косур кинта за две Н-4-ки та да ги хабя по светлото, а да им се радвам вечер и като се развали времето, когато именно са нужни добри светлини, а прегорелите рефлектори кой ги забравя и тия глупости, че няма значение дали си нацвъкал 54635289 консуматора докато шофир не вредяли да си ги държат за тях, само вкарват хората в разход, първо се справете с проблема с минаването на червено, пък тогава мислете глупости, ама НЕ да ми голбявате за настъпана стоп линия, щото реално ако си сложа дидоно осветление на колата за през деня(да не говорим колко е грозно), глупаците от КАТ могат да ми спрат колата отдвижение ако решат да се заяждат
  • 86 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Радослав Петров":

    83, атентат му е майката, май както се вижда работи
  • 87 тантарарам

    2 1 Отговор
    хахах ве4е 4енгетата 6а дебнат някой да е забравил да си пусне фаровете .....
    нова при4ина да пи6ат глобии
    4е да има после кво да крадат :Д
  • 88 BMW

    3 2 Отговор
    PlimP, убеден съм, че точно хора като теб имат много "реална" представа, кога трябва да си пуснат фаровете. Карам доста и изобилства с такива като теб, които с пороен дъжд карат без фарове, защото е през деня. Преди и аз бях против и сега продължавам да не намирам смисъл в светнатите фарове в слънчев пек, но идеята е, че на такива хора като теб не трябва да им се дава възможност да разсъждават и преценяват. Затова е приветствам решението и считам, че е единствения начин да се накарат спестовници дето броят 30лв да са по-малко опасни на пътя.

    Коментиран от #107

  • 89 krez

    5 1 Отговор
    Някой беше давал 30лв за брой крушка.Ама аз като съм с орг.2DS/35W PHILIPS,то ще ме заболи x 6.Ид..ти!!!!!!!!!!!!Нали ги возят служебни коли.ИЗ..ДИ са тия депутати-рекетьори МРЪСНИ.
  • 90 TheGeek

    5 1 Отговор
    Поредната тотална простотия, само за да има от къде полицаите да прибират пари. А забелязахте ли, че изброените държави са северни и там е нормално да се кара така, а в България ще караме през лятото със слънчеви очила и пуснати фарове.
  • 91 симеон

    7 0 Отговор
    да съберем пари и да платим да взривят парламента когато всички са вътре
  • 92 Захарче

    1 0 Отговор
    Ще си карам на фар половина !
  • 93 Колев

    3 1 Отговор
    ужас,ужас....Тота е пълна простотия...
  • 94 Dan4o

    4 0 Отговор
    Леле колко са прости леле. А бе тия в народното събрание ама много много прости!! То вярно простотията ходи по хората. "е повишим безопасността на движението или не" Този отказ ме уби. А аз плащам на тези тъпаци пари! Ще изчезвам от БГ то е ясно такава простотия направо ме уби! Айде и да увеличите простотията "ГЕРБ"
  • 95 ганев

    3 0 Отговор
    глупака какво може да измисли ???освен глупост,не напразно сме наи долната държава! Всичко оправиха останаха крушките посред лято ,а през ноща много улици в градовете не се осветяват,Бай Ганьо е на власт:) ТАПАНАРИ!!!
  • 96 кафене "Парламент"

    2 0 Отговор
    Поредната предпоставка за корупция на пътя!Освен крушките които изгарят,също така се съкращава и животът на алтернаторът,ремъкът който го върти,инсталацията и не на последно място осветлението по таблото на автомобила.Поправки в закона да направят за китайските ксенони които масово са "накичени" по таралясниците на по 30 години, и заслепяват жестоко насрещно движещите се!!!Да направят поправка за нерегулирани фарове които светят в очите на врабчетата и още повече заслепяват!!!Ид..ти са тези депутати,та те дори нямат СУМПС!!!Какво разбират от безопасност тези аматьори на пътя,които се возят в коли на НСО и като кажат ,че бързат и става адското птп на някое кръстовище!!!КАКВА БЕЗОПАСНОСТ МИ ГОВОРИТЕ БЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ?!?ВЪН ОТ ТАЗИ КАФЕДЖИИНИЦА КОЯТО СТЕ ОКОПИРАЛИ !!!НАРОДЕ, ЮРУШ НА КИТАЙСКИТЕ ДЕЙЛАЙТОВЕ И ПРИЯТНА СМЯНА ВСЯКА СЕДМИЦА!!!
  • 97 симеон

    3 0 Отговор
    идеята е гениална , запалени фарове повече гориво повече акциз ,ддс плосък данък това от горивото ами после от акумулаторите крушките и генераторите още толкова и накрая ако нещо не сработи има глоби и ето ние отново сме фискални отличници на европа и ще има пари за бонусиииии. е пари за пътища и улично осветление ще чакаме от европа
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 до хлапето кик

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "кик":

    И от какво слизаш да риташ възрастните?
    От тротинетката, скейборда или детското колелото?
    Тази ваканция ще имаш да я търсиш след 15 септември или си мислиш, че ваканцията ще е вечна?
  • 100 xxx

    2 0 Отговор
    Стига с това море,де,то да беше нещо поне!... Отделно,че толкова много хора,както никога,няма да могат да отидат на почивка тази година.
  • 101 666

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "шуменец":

    Преди ГЕРБ хората имаха повече пари-караха си колите, съответно и катастрофите повече. Сега и безработните са повече, цените на всичко скочиха ама властта се тупа по гърдите, че народа бил добре.
  • 102 до хлапето кик

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "кик":

    Каквото е писал Захарче ти недей много плямпа срещу по възрастни и отговорни хора от теб.
    Когато пораснеш, тогава ще критикуваш и коментираш възрастните, ясно ли ти е?

    Коментиран от #136

  • 103 Юлиян Георгиев

    3 0 Отговор
    ако си мислите че ще намалеят катастрофите сте се объркали мили депутатчета докато вашите дечица има кой да ги спасява още от закона оправия няма и няма да има
  • 104 бай иван

    3 0 Отговор
    Нищо ново ...имаме си депутати м..умници !!!
  • 105 Румен Райчев

    4 1 Отговор
    А да ви запаля у.раните депутатски задници целогодишно става ли???????? Некадърници такива!! Ако не намалеят катастрофите кво праим а????????
  • 106 Крис_

    3 0 Отговор
    ..и всеки ден да ме спират да и давам 20 лева,на фарове докато пече слънце няма да карам,а който не може да вижда да не кара кола!!!
  • 107 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "BMW":

    88, не изопачавай, в такива условия даже съм спирал вместо да си търся белята, за да спестя 10-тина мин каране, не дей щото баш на рацерите с БМВ-тата не са китки, няма кинти да се усмихнат ама БМВ кара, нищо че тропа и ше разпадне, важното е че е БМВ, тъпото е че си мислят за безсмъртни, не се прави на луд, много добре знаеш за какво говоря, щото сме големи псолушковци и ЕВРОПЕЙЦИ за тва сме на тоя хал, продължавай да слушаш и ще стигнеш далеч !, после що народът не се бунтувал, щото винаги ще се намери някой да се надупи
  • 108 Куку

    6 0 Отговор
    Защо не вземат да запушат малко дупки,да оправят пътната маркировка , пътните знаци и светофари за да повишат безопасността ?
  • 109 Николай Николов

    3 0 Отговор
    Поредна простотия да караш през деня на фарове.Да върнат полигоните и да се учат там първо да карат,а не сяда зад волана 20 часа и готови камикадзета по пътищата.За мен това е да си дадеш детето да мо промият мозака законно за 1 месец и срещу 500-600лв.готов убиец по пътищата.Фаровете ще са допълнително за ПТП независимо че ще е през светлата част на деня,или това ще е поредната причина за пълнене на хазната защото вече там няма никои.
  • 110 Low

    3 0 Отговор
    Това беше върха на тъпотията на ГЕРБ.Кога най-накрая ще гласуват и един закон който да е в полза за народа!!!
  • 111 Николай Николов

    1 0 Отговор
    Според мен да си паркираме пред народното събрание за няколко дена на фарове, та да помислят малко повече.Защо не приемат закон да ни купуват фарове за всяка година,защото при външна температура40 гр.и температурата на фара за 1 год.и край с рефлекторите.Мирише ми на парички от актове и фишове .
  • 112 Николай Николов

    1 0 Отговор
    На тях не им пука защото карат служебни автомобили,имат парички за подръжка - нали им плащаме данаци та да си карат служебните автомобили,я да си карат личните и с по 250лв.заплата да видим тогава какви закони ще има.
  • 113 авраам леви

    3 0 Отговор
    Алоу, кви фарове през лятото бе, Кьорчовци? Който не вижда, да не кара.
  • 114 Петър

    0 0 Отговор
    До николай сапаревски...

    "Отговор би било хубаво,но да сме бяла държава.а ние сме по-зле и от черните.защо се учим от добрите световни практики само за това как се скубе този овчи народ,а не се поучим от добрите световни практики как се създава икономика и благоднествие за народа"

    Мдааа, та коя е таз БЯЛА държава която едновременно с това е и РАЗВИТА (т.е. да разбираме - Капитализма или Демокрацията са основната "СИЛА" движеща икономиката) И МИСЛИ ЗА НАРОДА ?

    Я, я, я тук пред всички кажи едно, поне едно име ?
    Щото ако те почна на таз тема............!

    Толкова ли не стана ясно на всички, ЧЕ НЯМАААААААААААаа и НЕ МОЖЕЕЕЕЕЕЕЕ ДА ИМА ХЕМ СИТ ВЪЛК, ХЕМ ЦЯЛА ОВЦА ?
    Колко е трудно това да се проумее ?
    _____________________________________

    По темата:
    Ето едно мнение на колега, който като мен си е запазил доклада от ЕС-то (по-точно на само на някои стани от ЕС-то), доклад публикуван не чак толкова отдавна (2006-та, пресен, пресен), в който е написано ВСИЧКО !
    Като се започне от - безмислеността, преминете през наглата лакомия на Златев и О.РАН, та стигнете до Екология и Здравеопазване !
    ВСИЧКО касаещо новоизлюпените щуротии, на болбото ни "правителство".

    Пиятно четене:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=60007&s=cee7e87e8e837d82ea38e5c7e3765e46&p=1886459#post1886459

    Съжалявам че някои ще трябва да си охапят лактите , нооо какво да се прави - "Когато фактите говорят, и Боговете мълчат" !
  • 115 Петър

    0 0 Отговор
    Ето пак адреса:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=60007&page=12

    пост #237

    или директно оттук:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=60007&p=1886459#post1886459
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 NO-GERB

    2 0 Отговор
    Много ама много добре си помислете дали ще гласувате за ГЕРБ на другите избори,щото още 4 години ще си измислят такива тъпи закончета всеки ден.Къде са тръгнали да ни сравняват с Норвегия,Дания,Швеция и др. подобни държави,където първо стандарта на живот е сиг 15 пъти над нашия и второ това са най-северните Европейски държави и е нормално да карат на фарове.
    .............смотани ГЕРБЕРСКИ, ДРУГА РАБОТА ОСВЕН ДА ДРАЗНЯТ НАРОДА СИ НЯМАТ..........
  • 119 EMSKI

    4 1 Отговор
    Преди години само мутри и гъзари караха на фарове...сега как да разберем кой какъв е??? Това на шега-сега сериозно...в време на икономическа криза,тези в парламента приемат нещо,което би увеличило разхода на гориво с около 200 милилитра на 100км. В България средно се минава около 15000-20000 км, от редовите граждани,демек ще дават още около 100 лева на година ей така! Умножено по 4 милиона автомобили-400 000 000лв Аз съм прост агроном,нека икономистите ме коригират ако нещо бъркам!!
  • 120 NiK

    2 0 Отговор
    Няма ли с какво друго да се заемат а фаровете ли са най-важни НЯМАМЕ ПЪТИЩА улици и булеварди с дупки плащаме винетки данъци и какво получаваме АВТОСЕРВИЗ с плакат на ГЕРБ Е НЕ МЕРСИ ВИЖТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА САМО "уМНИ ХОРА " МИСЛЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН КВИ ЗАКОНЧЕТА ДА ГЛАСУВАТ АМА ИДАТ ИЗБОРИ И "ГЕРБЕРИТЕ ЩЕ УВЕХНАТ"
  • 121 Ventislsav

    0 3 Отговор
    Стоя и чета десетки изказвания на разни недорасли пубертети, които все още си мислят, че са безсмъртни....

    ТВЪРДО ЗА! Писна ми от м...умници които при сумрак, облачност, тунел "забравят" да си пуснат фаровете...Да не говоря за местата в Б-я където има завои и дървета-> сенки и ярко слънце....

    За хората, които карат из пътищата на България ежедневно е напълно ясно че тази мярка е ЕДНО ОГРОМНО ОБЛЕКЧЕНИЕ и отдавна трябваше да стане задължителна! И ДА НАИСТИНА ще намали катастрофите...

    За пубертетите, които ходят само по кафенцата с колата денем преди даскало е ясно, че 200мл. разход са си цели 60стотинки и губят 3 цигари.....Айде няма нужда...

    МОЛЯ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО!!!!
  • 122 Венцислав Василев

    2 0 Отговор
    Абсолютна глупост в състояние на икономическа криза приемаме закони за увеличаване, разхода на гориво, нали всичко друго е наред в тази държава

    Коментиран от #123

  • 123 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Венцислав Василев":

    napalno si prav
  • 124 nico

    0 0 Отговор
    сами сме си виновни,ние си ги избрах ме.преди да гласуват такъв закон защо не се допитат до народа-референдум.да ли искаме или не.пример от скандинавските страни взели.еми да вземат и да ни напрвят заплатите като техните,как може да правят сравнение с тях при положение че сме в двете крайности те най на север а ние на юг
  • 125 Rider777

    1 0 Отговор
    Тъпотия,,,, наведен народ,,,,навсякъде по Света карането на фарове е препоръчително а в България ще глобяват ако си забравил да си пуснеш светлините,,,,,,,,,,,,,,,
  • 126 Явор Кръстев

    2 0 Отговор
    Абе във Швеция, Финландия, Норвегия, Дания има ПОЛЯРНА НОЩ ( няколко месеца слънцето изгрява за по 2-3 часа на денонощие ) а през останалото време също не свети кой знае колко , небето е наситено тъмно синьо и като цяло си е мрачно . А тук шофирането без слънчеви очила си е направо опасно за очите. Ненавиждам ви до дъното на душата си заради безкрайната ви глупост , нечувана наглост и пълна липса на родолюбие . Изкарайте си мандата кротко ,без да нанасяте повече щети и след това потънете в забвение .
  • 127 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Ей , сетих се че Холандия има една от най- добрите системи от диги и шлюзове та ако речете можем и ние да си вдигнем такива около перловската река.
  • 128 Боже Боже

    2 0 Отговор
    Добре бе пич наистина няма да гласуваме за ГЕРБ а за кой да гласуваме бе гении за БСП които сумати години ни мачкат и ни правят на глупаци изкрадаха държавата както и нас. О или да пуснем по един глас за ДПС и без това вече май ние българите сме малцинство защо не доганчо да си пообнови малко сарайте. Или пък СДС истината е че за който и да гласуваме пич л..ната са едни и същи разбираш ли ако не време е да се замислиш

    Коментиран от #132

  • 129 Гост

    1 0 Отговор
    Ами гласуваме с недействителни бюлетини вече...2 пъти така и Велико събрание....
  • 130 male male

    0 0 Отговор
    Щяла да се намали безопасността от произшествия.Я стига глупости.Намалената видимост може да предизвика ПТП , да вярно е.А разбитите пътища , които целите са в дупки немогат ли да предизвикат ПТП ? Например аз като ходя на село едно че пътя целия е в дупки и ями и второто което е тесен , като се разминавам с камиони спирам.А отстрани такива дупки , че ме е страх да изляза от платното за движение.Направо вече всеки път като пътувам за село се моля да срещам по-малко камиони.Стига с тез мисли като намалена видимост,радари,патрулиране през 2 км - 3 , застраховки и разни.Било полезно,намалявало риска от ПТП.Говорете малко за пътищата.Много правите сравнения с чуждите страни , но сравнете малко и стандартите , пътищата , начина на живот ! Дай да дерем кожата на вънка нали така правят.Да на вънка дерат кожи , но също така и дават на народа.Какво да си тровя нервите само.Не се оправи страната няма и да се мисли само за далавери а не се мисли за стабилизиране на състоянието на държавата.Само искат да зимат парите на хората без да има никакво производство , никакъв износ и нищо друго.Но ще дойде такъв момент като няма източник на пари този народ от къде ще взима , че ще плаща.Та тогава ще ги видя !!!!!!!!
  • 131 фарО

    0 1 Отговор
    подкрепям....

    А то коментарите за увеличения разход на гориво
    колко нафта, газ или бензин харчат два фара за година ?
    Аз карам винаги на фарове от 5 години и не знам какво е да карам без
  • 132 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Боже Боже":

    Светльо Витков (ако се кандидатира) познавам го лично и мога да гарантирам че е човек с висок морал и чувство за отговорност , въпреки амплоато му на пънк изпълнител.
  • 133 Живко

    2 1 Отговор
    Аз съм твърдо против карането на фарове през цялата година. Сега както е от 1 ноември до 1 март си е поносимо. Ама да карам постоянно на фарове, това е стрес , включих ли ги, забравил ли съм. Карам 3 км до работа , чичко полицаи ме севтосва с глобички щото съм ги забравил. Акомулатора ми заминава по бързо, разхода ми се качва, още повече стрес.
    Карането на фарове трябва да е препоръчително , не задължително.
    Тия от герб бая съм им набрал . Аз съм готов да протестирам и да правим митинги против тази поправка в закона за движение по пътищата.

    Не съм съгласен също и да си слагам колан докато шофирам особено в градски условия. Постоянно качиш се, слезеш, само трябва да го слагаш този колан. Ще ме задължават да слагам колан... Това е нарушение на човешките ми права. Аз на никого не застрашавам живота , за да ме задължават да слагам колан. Живота си е лично мой и аз си решавам как да се предпазвам.

    Само търсят как да цакат народеца и с какви глоби и данъци да го мачкат тия "управници"...

    Коментиран от #134

  • 134 Жоро

    1 1 Отговор

    До коментар #133 от "Живко":

    Абсолютно на същото мнение съм особено за колана ! По тая логика предлагам да се глобяват всички които ходят на планина все пак може да паднат и се утрепят, всички които ходят на море и влизат във водата без спасителни жилетки, кислородни бутилки и т.н. може да се удавят, всички които слизат бързо по стълбите в метрото може да паднат и да си счупят врата и т.н. Тоя модерен свят е е.аси гадното лицемерия - много видиш ли ги е грижа за здравето ни и живота ни, но не им пука дали можеш да живееш нормално в тия л..няни условия - важното е глобички да падат !
  • 135 Бръм

    1 1 Отговор
    Аз доколкото знам и сега в закона за движение по пътищата има формулирано, че при намалена видимост шофьорите са длъжни да включват къси светлини. Та всички дето реват за дъжд и сумрак да накарта КАТ да си вършат работата и да глобяват такива шофьори, а не заради тях да се създава повод да се глобяват всички ежедневно! А и за разхода, не четете ли бе! Десетки милиони годишно! Няма ли по подходящи и по належащи задачи да се решават!?! Лицемерие тотално...
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 капитен

    2 0 Отговор
    пешеходците също да бъдем оборудвани с фарове,на гърбовете си ще носим по един акумулатор ,ама не знам как да бъде монтирано динамото за зареждане на акумулатора.
  • 138 tralala

    2 1 Отговор
    С този грабителски закон, управниците тотално си отрязаха клона, на който седят... Целта е ясна - да се граби по малко но от всички, те си го казаха 700млн лв на година ще е общото повишение на консумацията на горива заради този закон и тия пари излизат от нашия джоб и влизат в техния!!! А за тези дето подкрепят закона щото на фарове колите по - лесно се забелязвали ще кажа - ако имате проблем с това да забележите двутонен автомобил посред бял ден, то се замислете дали не трябва да посетите очен лекар...
  • 139 Кирил Тодоров

    1 1 Отговор
    айдееее по още 10 лв. за забравени включени фарове ...
  • 140 12345

    0 1 Отговор
    Т'ва 3-ка ли е на снимката? Мерси предварително.
  • 141 Един от онези които не са

    2 0 Отговор
    Много се извинявам, ама голяма част от вас тук виждам, са много задръстени! Има един вечен физичен закон - на всяко действие има равно по сила противодействие! Като влезе закона в сила отивате на Илиянци, купувате си едни мижитурни диодни светлини, вземате сертификат от китайчетата или от м..лите - имат всичко да знаете - и си перкате без да Ви пука. А куките щото са тъпи и обикновено не познават закона, колкото и да го цитират не могат да ви кажат нищо - още повече, че ще видите сега колко те самите ще карат на фарове.
  • 142 Бай Ганьо

    4 1 Отговор
    Пълни ид..ти са тия наще управници първо да питат народа след това да си вземат тъпите рещения
  • 143 Милен Николов

    1 1 Отговор
    Представям си жигули с дневни светлини уау
  • 144 xpis777

    2 1 Отговор
    Решението да се кара целогодишно със запалени фарове на автомобилите е пълна глупост! Който го е измислил е абсолютен кр...н! Който го е внедрил е тъп!
  • 145 akrastev1

    2 1 Отговор
    Пълна тъпотия е да се кара на фарове през деня.Гледаме от Запада за какви ли не глупости,а не гледаме да имаме заплати като тях!
  • 146 Парадокс

    2 4 Отговор
    Изобщо не е простотия! Карам си целогодишно на фарове и за 6 години съм сменил три крушки. Разхода не се повишава главоломно. Цялата работа е, че Ви мързи да завъртите едно копче или нямате пищялки които да Ви казват, че при изгасен мотор и отворена врата светлините работят. Все пищите за заплати и за секви там глупости, а никой не си дава сметка, че тая промяна ще спаси човешки животи. Сякаш 300 мл гориво на 100 кл ще ви направи още по бедни... Не искам да обиждам никой с писания, ама сега пред компа си Ви ругая както си знам!
  • 147 Владимир Василев

    0 2 Отговор
    В Словения и Хърватска от поне 10 години насам карат целогодишно с включени къси светлини. Аз съм "ЗА" и с двете ръце :), ако наистина спомогне за намаляване на инцидентите. Не знам какво сте се намусили, да не би да имате електромер на фаровете, а пък и крушките не са кой знае колко скъпи :) айде лек път и безаварийни километри!
  • 148 аз

    0 0 Отговор
    Знаех, че са ид..ти, но това е направо за "Гинес". 260 д..ла събрани на едно място.
  • 149

    0 0 Отговор
    да се гласува да поставим и синя лампа и звуков сигнал за да сме равни с богоизбраните.герб да си спретнат една фирма в парламента да ни изкупуват скапаните акумулатори.тези в парламента явно нямат работа та се занимават само със ЗДП.
  • 150 anhhhhhhhhh

    1 0 Отговор
    По принцип карам с включени фарове, но е добре да имам правото на избор дали да ги включвам или не!
  • 151 здравко твърдич

    1 0 Отговор
    Поредната глупост измислена от управляващите. Сравняват ни със северните държави. Ама защо не ни сравняват с техните заплати. Бил съм в Дания и там карат целогодишно със запалени фарове, но датчанина не взима 150 евро минимална заплата. А държавата се грижи за народа си и не го подлага на геноцид както е при нас. Дъщеря ми е студентка там и обучението и е напълно безплатно. А ние понеже сме си овце и ще си траеме когато ни стрижат целогодишно, ще си траеме когато ни доят целодневно и ни мачкат непрекъснато. Казват ти, Европа така го изисква и ние хайде като коне с капаци напред. И никой не ти показва документа или решението с което го изисква Европа. И обричат народа ни на още по голяма мизерия. Съжалявам , че гласувах за ГРОБ, но догодина ще поправя тази грешка. Три години замразени заплати и пенсии. Мерси. Дано се събуди този заспал народ.
  • 152 гррррррр

    1 0 Отговор
    поредната идиотщина на това правителство.Няма ли наи-накрая да си ходят.До кога ще им търпиме простотиите.
  • 153 Николай Загоров

    0 0 Отговор
    Лошо е, че са го приели. Мотоциклетистите ще станат по-незабележими.Пуснатия фар е техен отличителен знак през летните месеци. Когато пък мотора с пуснат или без пуснат фар е пред кола с по-силни такива, става абсолютно невидим в огледалото за задно виждане.
    Ако закона е такъв, ще го спазвам, но няма да престана да твърдя, че е пълна глупост.
  • 154 Куромагомедов

    1 0 Отговор
    Поредната идиотщина. В Швеция и Финландия има девет месеца зима...за доходите няма да отварям дума. А какво ще стане, ако догодина броят на убитите и ранените е същият, или не дай Боже по-голям? Ще гласуват закон за пребоядисване на всички коли в сигнален цвят в оторизирани сервизи, спонсориращи ПАРТИЯТА?
  • 155 ПИЧ

    0 0 Отговор
    нали решиха проблема с циганите без книжка та до фаровете са опрели
  • 156 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    робството продължава ВЕЧЕ 1300 год........
  • 157 Възмутен

    0 0 Отговор
    А ве ти нормален ли си? Тук не става въпрос за това кой го мързи и на кой не му се дават пари. Но няма ли да е по-добре ако имаш право на избор,утре като вкарат някой закон от колко до колко да шофираш,например,пак ли ще се радваш???
  • 158 Възмутен

    0 0 Отговор
    До 146 се отнася последния коментар
  • 159 кик

    0 0 Отговор
    ей тука ше си признаете кой е гласувал за гроб а най интересното което разбирам от първа ръка е 4е следващите избори ще бъдат спе4елени от гроб тъй като това е подготвено ве4е на 1000%
  • 160 ..........

    0 0 Отговор
    Повръща ми се от вас.
  • 161 Слава на ГЕРБ нашите убийци

    0 0 Отговор
    Тая държава стана толкова отвратителна заради крадливите и гнусни политици,че не ми се живее дори и ден в нея.
  • 162 Безработен овчар

    0 0 Отговор
    Тая тиква направо ни разби.
  • 163 станишев

    0 0 Отговор
    Поздравявам всички бедни гербаджии с новото правило да караме целогодишно на фарове.Всеки шофьор знае че лятото е безмислено за разлика от зимата.Но пък мазохисти колкото щеш...
  • 164 бльок

    1 0 Отговор
    много сме зле! Станахме по големи католици от папата!Всеки месец нова глупост! ужас!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове