Last news in Fakti

5 Юли, 2019 14:31 10 797 35

Sandero по стъпките на Megane

  • renault-
  • dacia-
  • sandero

В Европа Renault избягва да асоциира името си с бюджетни автомобили, делегирайки този печеливш, но непрестижен сегмент на Dacia. В Русия и Южна Америка обаче французите не се притесняват да продават моделната гама на румънската марка с ромбоидната емблема.

Южноамериканското поделение на Режията представи първите официални изображения на обновеното Sandero. След модернизацията субкомпактният хечбек ще се сдобие със спортна версия R.S.

Фейслифтът не внася радикални изменения в оформлението на Sandero. Най-съществената разлика са стоповете в стил Megane. Ретуширани са също така радиаторната решетка и броните, а емблемата е нараснала на размери.

В Южна Америка обновеното Sandero ще продължи да се оборудва с досегашните двигатели с обем 1.0 литър със 79 к.с. и 1.6 литра със 115 или 118 коня. Ще се предлага и етанолова версия с 89 к.с.

Моторът на горещото Sandero R.S. е 2.0-литров и развива 145 или 150 к.с. съответно за модификациите на бензин и етанол. Ускорението от 0 до 100 приключва сед 8.4 сек., а максималната скорост е 200 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    64 14 Отговор
    Доста прилична за цената си кола! Бюджетен автомобил за средностатистическо българско семейство.

    Коментиран от #3

  • 2 Сектант

    45 39 Отговор
    Който разбира на Дачия се спира.

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    51 20 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да, но малко семейства мислят по този начин. Когато някой има едни 15-20х.лв за семейна кола отива до джамбазина и си купува 10г. изтормозена кола вместо да ги даде за Дачия и да забрави за ремонти, скрити разходи, безбожно високи цени на консумативи и восик разход на гориво. Да не забравяме, че стойността на Дачия все повече се увеличава и са търсени добре също на вторичен пазар, така че не е като да загубиш цялата сума при покупката на колата като нова. Дачия отпреди 10г. няма общо с тази отреди 1г., много ги модернизираха и сега са на доста добро ниво. Например Сандеро степуей за 22х.лв си е напълно достатъна кола за 99% от ползвателите, имам прозната с такова и тя е очарована.

    Коментиран от #9, #14, #17, #20, #23

  • 4 Сanible corpse

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "Сектант":

    Забавен тип си ти.
  • 5 Jack Bauer

    14 6 Отговор
    Модела на етанол ще е доста интересен, ще пренастроим казаните за ракия на по-висок градус и ...
  • 6 сектант

    18 15 Отговор
    каква красота, какво изящество, каква стойност за парите си само... подмокрих се
  • 7 Дфен

    11 8 Отговор
    Най-накрая го дочаках това сандеро ще си го поръчам.
  • 8 Ауди Б4

    14 6 Отговор
    Добре,добре.Хваща окото.
  • 9 Филмарът

    16 36 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Абе човеко,живей си в заблуда и не се занимавай с обяснения.Ти кьорав ли си да видиш качеството на изработка,моторите,въобще цялостно това е един компромис и не може да се нарече кола!!!

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Дфен

    20 12 Отговор

    До коментар #9 от "Филмарът":

    Май ти не знаеш какво говори качи се в такси и виж пробега и после разсъждавай обаче наум.
  • 11 bmw

    9 37 Отговор
    Колегата е прав това не може да се нарече кола.А подобие на нещо такова.Общо взето в момента по-зле от дачия и рено реално няма.
  • 12 Радо

    37 4 Отговор
    Забелязвам вечер на паркинга на Кауфланда половината коли Мерджани и БееНвета...явно чакат вечерните примоции.

    Коментиран от #15

  • 13 Така си е,но

    7 9 Отговор

    До коментар #9 от "Филмарът":

    каквато парата,такава и колата.
  • 14 Койчо

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Приятелю, много си прав, че новите нямат нищо общо със старите ! Новите не могат да достигнат и половината от пробега на тези от преди 10 г. Старите достигат без проблем 500 000 км само със смяна на съединителя, виж таксиджиите какво карат и на какви км са. 😉
  • 15 Алфа Ромео

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Радо":

    Баровците чакат манджа на 50%...
  • 16 Бобик

    22 5 Отговор
    Вече карам 6г Сандеро беше от първите уникална кола за парите си
  • 17 МSux

    11 24 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Тоз пък, имам Е клас от 2005та година , автоматик, кожа като излезнала от магазина, навигация , уникална музика - Премиум автомобил за 6500. Сменил съм само масла и филтри. Е класата ми е 3 пъти повече кола от тая пластмаса гадна на 4 пъти по-ниска цена. Като я вземеш на лизинг , като се почне каско ала бала и всеки месец си плащаш като за сериозен ремонт.

    Коментиран от #19

  • 18 Иван

    24 5 Отговор
    В нашата фирма има около 20 Дачии предимно Сандеро,Еми какво да Ви кажа най стара е на близо 200 000км,един път сменян съединител и толкова, постоянно и и само обслужване в Рено,може би и това си има значение.За тези пари колата е уникална,само трябва да се подбира хубаво двигателя,иначе за семеен градски автомобил си е отличен избор.За извънградско е малко шумен.Аз лично бих си дал парите за такъв автомобил, отколкото за някоя Горублянска тояга,с абонамент в сервиза.
  • 19 Guest

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "МSux":

    Като чета как си го списал, отскоро май го имаш въпросния пенсионер. Гле'й само к'во те чака от тук нататък и не плачи!
  • 20 Дъстър

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Така е, дърпат в комфорта и цената нагоре. Имам комшия с новият дъстър, моя е от предния модел (2014), ами нищо общо! Като почнеш от по-голям обем, аеродинамика, интериор и оборудване, направо две поколения отгоре! И като сложиш мотора - 1.6 tci, 150 коня... За тон и двеста си е направо самолет! Като се замислиш обаче осемте к лв. отгоре на моята са и напълно заслужени и пак няма конкуренция в сегмента!
  • 21 onq s konq

    13 3 Отговор
    ЛИЧНО Началника на гара БОВе казал,че "За всеки влак си има пътници".Така че е излишно да се спори относно качествата на колата.
  • 22 Dr Doolittle

    3 10 Отговор
    Tova sa izvadki ot bivshi sobstvenizci na Dachii :

    "Literally a joke of the road "
    "Dacia/Renault are a disgrace!!!"
    "I /we do not recommend a dacia no matter how cheap it was "
    "don’t buy DACIA!"
    "Appalling customer service"
    "NEVER buy this awful make of car !!!!!!!!!!"

    Коментиран от #29

  • 23 Random

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    22000лв за дачия? За тия пари Мазда 6 на 4-5 години под 70000км. Кеф ти мощност, кеф ти комфорт, пък е и японско, демек няма проблеми. Пък ти си карай циганската дачия

    Коментиран от #24

  • 24 Пенчо

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Random":

    За тази мазда не съм сигурен колко ще те вози но дачия със сигурност ще мине 300 000(триста хиляди) километрасъс максимум 200 (двеста)лева за ремонт в този пробег.Написах ти го по разбираемо защото пишеш глупости а аз имам такава кола и знам за какво става на въпрос.Имам познат с такава мазда и там нещата не стоят точно както си ги мислиш ти.За мощноста си прав но до там.
  • 25 Иван

    6 6 Отговор
    Карам дачиа Дъстър. 1.5 дизел . Не е лоша колата , но има и доста недостатъци . Ужасна скоростна кутия , шумно в купето, доста е дървена вътре. Двигателя е слаб за тази кола . Блокира на 190000км. и се наложи смяна , климата се развали. Качеството точно отговаря на цената - ниско
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Циник

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Тъпак!!!":

    Няма да те коментирам защото псевдонимът ти казва всичко.
  • 28 А пък аз

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Тъпак!!!":

    Ще ти изчиста зъбния камък знаеш с кое.
  • 29 влос

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Dr Doolittle":

    "Literally a joke of the road "
    "Dacia/Renault are a disgrace!!!"
    "I /we do not recommend a dacia no matter how cheap it was "
    "don’t buy DACIA!"
    "Appalling customer service"
    "NEVER buy this awful make of car !!!!!!!!!!" ХАХАХА..КУРНИЦИ СА ГОЛЕМИ,ПРАВ СИ!!!
  • 30 Сандеро

    5 1 Отговор
    През 2016 си купих от магазина Сандеро степуей дизел.Вече е на 130000 км и освен обслужване и гуми нищо не е пипано по него.Даже все още е с оригиналните си накладки!!!Кара се по лоши пътища,очаквах поне някой шарнир да се обади,ама не!Много здрава,икономична и непретенциозна кола!Между другото,преди карах стари коли висок клас,мощни и луксозни,ама все се чупеха...

    Коментиран от #32

  • 31 bmw

    3 3 Отговор
    Какъв комфорт може да има 1 дачия -нулев.Какво качество - най-ниското.За умрелите мотори на рено няма нужда от коментар.За евтините материали също.Предпочитам 20 годишно бмв пред нова дачия.
  • 32 д1д4

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "Сандеро":

    Абе като сметнеш цената от 25 000 на нов Степуей и като сравниш с цената на втора ръка + ремонтите излиза не просто по-скъпо а много по-скъпо.

    Само сравни тези 25 000 лева със 10 000 за 6 годишен автомобил купен от България и с реален пробег 100 000 км. Остават ми 15 000 за евентуални ремонти и за гориво за поне 100 000 км още пробег.

    Само дето колата ми нова е била 50 000 и на магистралата със 120 само съска. А Дачията от 80 нагоре е трагедия - челен опит с такси Логан от Варна до Албена
  • 33 Шакарон

    3 0 Отговор
    Родителите ми имат Lodgy, 1.2 TCe бензин, 115 коня. Карат я 6-та година, като не се кара много, но за времето и километрите, които е изминала (75к) досега не са имали проблем с нея, като аз лично съм я карал може би 30к+ километра. Като слабо място определено мога да посоча слабата изолация на купето, страхотното замъгляване на стъклата. Относно мотора, понеже ми предстои покупка на кола се качих да пробвам Accord 7th gen, 2 I VTEC 155 коня, и Lodgy-то рита доста повече от Хондата.
  • 34 bmw

    0 3 Отговор
    Ти не си се качвал на истинска кола , щом казваш ,че дачия 1.2 "рита".

    Коментиран от #35

  • 35 BMW M4

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "bmw":

    Е39 и 46 също не са истински. Само М и то след 2012.