Last news in Fakti

25 Юли, 2012 09:31 11 934 19

Две години без книжка и 2000 лв глоба при отказ за алкохолна проба

  • закон за движение по пътищата-
  • кат

 

Родните депутати приеха окончателно новите промени в Закона за движение по пътищата. Една от интересните точки, свързана с употребата на алкохол гласи, че водачи на моторни превозни средства, хванати с алкохол в кръвта от 0.5 до 1.2 ще бъдат оставяне без свидетелства за правоуправление за срок от една година.
 
Освен отнемането на книжката при наличие на гореспоменатото количество алкохол в кръвта, на провинилите се ще бъде налагана и парична санкция в размер на 500 или 1 000  лева. Ако водач, откаже проверка с дрегер или кръвна проба , наказанието е 2 000 лева и отнемане на книжката за период от две години.
 
Ще припомним, че до сега книжките се взимаха за една година, а паричната глоба варираше от 500 до 1 000 лева. Още от наказанията предвиждат 200 лева за автомобили, неправомерно  паркирали на места за инвалиди. Целогодишно ще се кара със запалени светлини, а 100 лева глобата за всеки шофьор, който не спира на пешеходна пътека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    3 2 Отговор
    Браво браво. Само остава и да се спазват тези закони.
  • 2 nemo 84

    2 0 Отговор
    ok
  • 3 ushev

    4 3 Отговор
    opravete patishtata i togava mi govorete za novi zakoni
  • 4 Георги Сапунков

    5 3 Отговор
    "opravete patishtata i togava mi govorete za novi zakoni" +1
  • 5 Захарче

    3 1 Отговор
    Разбита предница , скъсана гума , строшена кола - колко е глобата за общината/държавата ? Защо всичко е еднопосочно към нас водачите ?
    Но съм за строгите мерки и тяхното стриктно спазване !!!

    Коментиран от #10

  • 6 хххххххххххх

    4 0 Отговор
    Интересно каква ще е глобата за шофьор на патрулка без включени (или изгорели) светлини, без колани и за говорене по телефона, с превишена скорост без специален режим.

    Коментиран от #7

  • 7 милен миленев

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "хххххххххххх":

    то тяхното не се вижда

    Коментиран от #9

  • 8 Захарче

    3 0 Отговор
    Пропуснах нещо интересно и често срещано : частните автомобили на полицаите имат ли винетки , стикери за ГО , за технически преглед и за какъв чеп е дежурната служебна полицейска лепенка на стъклото до водача ?
  • 9 хххххххххххх

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "милен миленев":

    Вижда се, но не режат клона на който седят. А на тоз клон много мамуна стой. Докато няма служба или организация която да ги гони тях и да им къса задни...те за най-малката грешка или пропуск ще е така. Храни куче да те лае.
    И между полицаите има свестни хора, но болшинството за нищо не става. Просто са на държавна работа и си зимата заплатата и по още две-три от рекет и подкуп. Така че на тях им е през ..... ....... какво става в държавата.
  • 10 хххххххххххх

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Захарче":

    Нали знаеш редовното, което ще ти напишат полицията - несъобразена с пътните условия и обстановка скорост. Проблема пак си е във шофьора. Те са сложили знак за неравност по пътя - ма това не значи че трябва да влизаме и излизаме в ями, в който и танк ще се потроши.
  • 11 Магарока

    2 0 Отговор
    Закона има ефект,когато се спазва от всички.В БГ обаче не е така,затова както винаги започваме да се псуваме.Когато куките започнат да спазват законите,тогава ще има ред.До тогава ще има само един гол Х... а не закони.
  • 12 Еминем Фен

    3 0 Отговор
    Nie trezveni ne mojem da karame po teq dupki kamoli piqni ...
  • 13 900

    0 1 Отговор
    По добре отказ и 2000 лв. Отколкото 1г условно или пробация и пак 1г без книжка. И психо тест.
  • 14 кик

    0 1 Отговор
    хах кат ме фанат пиян нито пари ше дам ни нищо, отивам в русия или някъде в европа или турция или гърция и си вада нова книжка и пак съм на пътя хахаха дори може и да не ходя а тук да ми изработят каквато книжка искам
  • 15 900

    0 0 Отговор
    Kик за сега става. Но като вземеш книжка от държава на ЕС подписваш декларация че нямаш такава в БГ. Не знам как стои въпроса с Руските и Американските които също важат в БГ.
  • 16 ahaha

    0 0 Отговор
    "кик"
    i kak 6tesi izvadi6 nova kato triabva da ostavi6 pri tiah starata be!?! tam da ne razdavat knijki ei taka ot bg? ostavia6 starata, pla6ta6, 4aka6 za proverka i do 3 sedmizi ako te re6at moje i da ti izvadiat slel spravka v evropeiskia registar dali knijkata, koiato si ostavil e naistina tvoia! tikva si ti!
  • 17 900

    0 0 Отговор
    Говорим ако караш наново курса в друга държава. А вече имаш книшка в БГ. Но при всички положения пак 2 хилки.
  • 18 гаврил николов

    1 0 Отговор
    това е добре..ама какво ще правим ...с виновните лица за състоянието на пътищата...и инфраструктурата!??тях кой ще ги глобява....и колко!???или пак ще се спасяваме поединично....с любимия ни безпристрастен съд!!!повече от полвината катастрофи стават заради неподържаните ни пътища!!!никой не казва нищо по въпроса.....а то се глоби ,данъци,цени........
  • 19 Георги

    0 0 Отговор
    Имам въпрос за някой по-запознат . Книжката ми е отнеха на място на 1.1 промила преди да влезне новия закон но още не ми е излезло постановлението . Та въпросът ми е по новия или по стария закон ме хваща наказанието ?