Last news in Fakti

24 Юли, 2012 19:16 1 769 11

Не спираш на зебра – 100 лв глоба

  • не спираш-
  • пешеходна пътека-
  • закон за движение по пътищата

100 лева глоба за всеки шофьор, който не спира на пешеходна пътека. Това е една от промените, които парламентът прие на второ четене в законопроект за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата.
Законопроектът е изготвен въз основа на приетите на първо четене законопроекти с вносители Министерски съвет, председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента Иван Вълков и група народни представители.
Когато нарушението е повторно, водачът се наказва с глоба в размер 200 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок един месец.
С глоба 50 лева се наказва пешеходец, който преминава през огражденията от парапети или вериги; и не спазва светлинните сигнали на пътните светофари и сигналите на регулировчика.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕДЕН

    0 0 Отговор
    Да вземат да вдигнат първо доходите, да създадат условия за пресичане, а после да вдигат глобите, че няма пари да се нахраним като хората, а те искат огромни глоби да плащаме

    Коментиран от #2

  • 2 Кофти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЕДЕН":

    Ми ти се научи да караш, пък тогава мрънкай! Ако си караш по правилника, не виждам защо трябва да те притесняват глобите? Вижте малко как е в чужбина.. Ама не, той Ганьо не може така, все трябва да е на неговата пък другите да го ду**т...
  • 3 Превъзпитан

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с новия размер на глобите, въпреки, че през последните 8 месеца имам 2 акта за превишена скорост в населено място на обща стойност 300 лв. Единият път беше с камера, а втори - от патрулка, като и двата пъти беше след 24,00 часа. Сега обаче твърдо спазвам ограниченията и на практика пак пристигам за същото време. Парите, които печеля, нито са много, нито ги печеля лесно, така че възпитателния ефект е голям. Мисля, че нас българите само като ни бръкнат дълбоко в джоба ще ни научат да спазваме правила.
    Друг е въпросът, че ни дерат кожите и ни бъркат в джоба по хиляди други начини, а ние си траем като говеда.
    Правилата са двупосочни и пак от нас зависи да се прилагат и за другата страна.
  • 4 ЕРГ

    0 0 Отговор
    и все пак един вапрос? КОЙ КОНТРОЛИРА БГ ПОЛИСЕ... КОГАТО КАРА ПИЛ , ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОН ,БЕЗ КОЛАН , И БЕЗ ДА Е НА РАБОТА.
  • 5 Мустафа Айвар

    0 0 Отговор
    БРАВО! В Бълхария с добро никой не се е научил, нека глобяват- така има шанс да се повиши културата на водене на бълхарина. Ако може да включат и часове по обучение на сгрешилите 2 път, да решават листовки и ако не успее да я реши правилно да му се отнемат правата до успешно полагане, а изпитите да са през 1 седмица. Поздрави от Фиджи
  • 6 Едикой си

    0 0 Отговор
    Време е да започнат да глобяват и безрасъдните пешеходци, които минават на червено!Иначе това за зебрите е добра идея, ако се и спазваше...грешка нямаше да има....
  • 7 симеон

    0 0 Отговор
    защо глобяват шофьора в нарушение с 100 лева а пешеходеца в нарушение само 50
  • 8 симеон

    0 0 Отговор
    на следващите ще гласувам за този който обещае че ще отмени всички закони прокарани от герб без изключение няма нито един за хората всички са за лобистки в ощърб на обществото
  • 9 Николай

    0 0 Отговор
    Ама нали се сещате че това с глобите ще се прилага само на простолюдието. Виждал съм какви ли не нарушения от водачи на скъпи автомобили , ама тях никой не ги закача. На чичко полицай по му отърва да си затвори очите да си обърне главата или да вземе някой лев ( не за друго , да се почерпи за здраве ). Това племе няма да се оправи и след още 500 години.
  • 10 Въпрос?

    0 0 Отговор
    Защо мой комшия полицай има залепена седмична винетка на личният си автомобил от преди няколко години и си кара където си иска?
  • 11 хан соло

    0 0 Отговор
    защото е КОЛЕГА ако тръгнат да му пишат АКТ се едно да пре..ш роднина
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове