29 Август, 2020 10:30 3 408 5

VW ще тества автономни Audi E-Tron в Китай

  • vw-
  • audi-
  • e-tron-
  • автономни коли
VW ще тества автономни Audi E-Tron в Китай - 1

Volkswagen заяви тази седмица, че ще започне тестването на автономни превозни средства в източния китайски град Хефей. Това предаде Reuters.

Китай се превърна в гореща точка за тестване на самоуправляващи се автомобили. Пример за това са финансираните от Toyota компании за технологии за автономно шофиране Pony.ai и Baidu, както и подкрепяните от Nissan WeRide и Didi Chuxing. Те вече тестват самоуправляващи се коли в различни градове на Народната република. По всичко изглежда, че тази тенденция ще се засилва, тъй като автоконцерните инвестират милиарди в иновативната технология. 

Volkswagen, най-големият чуждестранен автомобилен производител в Китай, ще започне тестването на автономни коли в Хефей от септември с електрическото SUV на Audi, а именно E-tron. Резултатите ще бъдат представени следващата година. 

През май Volkswagen заяви, че ще инвестира 1 милиард евро, за да се сдобие с 50% дял в държавната китайска група за електрически превозни средства JAC. Освен това, немският автоконцерн ще придобие и пълен мениджърски контрол върху съществуващото си съвместно предприятие с JAC в Хефей, като повиши своя дял до 75% от 50%.

Volkswagen е продал 1,59 милиона автомобила в Народната република през първите шест месеца на 2020-а, което е със 17% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. За цялата 2019-а немският автоконцерн е доставил около 4,23 милиона превозни средства в Китай. 
 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    7 1 Отговор
    Тестват ги в Китай защото електрониката е китайска. Европейците са вече тотално назад в това отношение.
  • 2 Много

    5 3 Отговор
    добре, но първо да се погрижат за пробега му, който не се доближава и до 180 км с едно зареждане. Пълен смях

    Коментиран от #3

  • 3 Мммммм

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Много":

    Ти сега ли слезе от нея?
  • 4 Audi23

    1 1 Отговор
    Едва ли "тества" е точната дума.
    Тестваш нещо което си направил за да видиш дали работи безпроблемно или има нужда от подобрения.
    Доколкото знам никой още не и направил автономен автомобил , дори и Тесла които са най напред .

    Така че , нека кажем Ауди ще РАЗРАБОТВА автономни автомобили в Китай. Има доста развойна дейност да извършат по темата.
    А пък като ги разработят , нека да ги ТЕСТВАТ след това ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.