Last news in Fakti

27 Април, 2021 10:48, обновена 27 Април, 2021 17:51 50 093 71

Най-скъпата кола в света се появи за първи път по пътищата

  • bugatti-
  • la voiture noire

Ултраекслузивният хиперкар Bugatti La Voiture Noire е забелязан във Франция

Най-скъпата кола в света се появи за първи път по пътищата - 1

Ще припомним, че това е най-скъпата кола на нашето време - струва 18,7 милиона долара. Автомобилът е заснет близо до завода на Bugatti в Молсхайм, Франция - очевидно е в процес на последни тестове, преди да бъде предаден на купувача.

Както знаете, хиперколата Bugatti беше пусната в един екземпляр и собственикът ѝ все още е неизвестен. Според различните слухове това е Кристиано Роналдо, но той в крайна сметка си купи още едно Bugatti. Говореше се, че произведеното в един-единствен екземпляр Bugatti е собственост на Фердинанд Пиех.

Най-скъпата кола в света се появи за първи път по пътищата

Зa coбcтвeник ce cпрягaшe и бившия шeф нa VW Мaртин Винтeркoрн, кaктo и футбoлнaтa мeгaзвeздa Криcтиaнo Рoнaлдo. Впоследствие се появи информация, че кoлaтa вече e притeжaниe нa принц oт Caудитcкa Aрaбия - Бадр ибн Сауд, който сподели снимка на автомобила в социалните мрежи.

Дизайнът на Bugatti La Voiture Noire е вдъхновен от известния Bugatti Atlantic от 1937 година. Но "пълнежът" е същият като този на Bugatti Chiron - колата е оборудвана с 8.0-литров W16 двигател с мощност 1 500 конски сили и задвижване на всички колела.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фитипалди

    175 24 Отговор
    Голям праз,ще се придвижи от точка А до точка Б...Може да го рзбера да даде една камара пари ако с нея пътува до Луната,за доста дълго пътуване...Сноби.Или пък,гроздето е кисело.Не знам.

    Коментиран от #7, #8, #26, #28

  • 2 Това е

    212 18 Отговор
    лицето на цинизма свързан с богатството.Някой сноб ще я затвори в хола си и ще изпитва по голямо задоволство отколкото ако с тези пари нахрани половин Сомалия.Алчноста и лакомията ще погубят човешкия вид и това е неизбежно.

    Коментиран от #21, #32, #43, #61, #71

  • 3 Хахах

    110 14 Отговор
    Истината е, че както е 18, така и за 180 щеше да се продаде.... Нищо особенно не виждам в нея, можеше да я направят и без двигател, тъй и тъй ще стои цял живот заключена.
  • 4 сектант

    96 12 Отговор
    нищо чудно, че хората вървиме на път към самоунищожение
  • 5 Георги Петков

    77 3 Отговор
    Може пък Вин Дизел и екипа му да я откраднат от Буржа!
  • 6 Nick

    140 6 Отговор
    Същите тези хора, като притежателят на тази кола, утре ще ви заговорят, как трябва да сте отговорни за климата, да слезете от колите, да ползвате обществен транспорт или пък да си купите електричка, защото земята страда и света е в опасност и прочее други простотии, докато те се придвижват с 8L W16 двигател към дизеловта яхта или частния джет. Лицемерието на глобализма в действие.

    Коментиран от #10, #65

  • 7 асад123

    28 81 Отговор

    До коментар #1 от "Фитипалди":

    Инвестиция. Тази кола след 5 години ще струва 2 пъти повече. Това да не ти е Дачия, че да губи 90% още преди да е излязла от фабриката. А и щом виждаш колата като "превоз от точка А до точка Б", съжалявам за вижданията ти.

    Коментиран от #9, #39

  • 8 Парите не ги е дал тоа ами вие

    55 8 Отговор

    До коментар #1 от "Фитипалди":

    Такива хора имат пари без да са работили просто са им паднали стотици милиарди от небето и купуват възможно най доброто във всяко отношение ...трудно ше ги разбереш как разсъждават

    Коментиран от #44

  • 9 Фитипалди

    39 13 Отговор

    До коментар #7 от "асад123":

    Един ненормалник,ще я купи от друг ненормалник.Да виждам я от точка А до Точка Б...все пак са 18 мил.....Ще те вози,какво повече ще направи...луксозно или суперлуксозно пътуване...ама пътуване..

    Коментиран от #41

  • 10 Да ама не

    21 31 Отговор

    До коментар #6 от "Nick":

    Богаташите като този и колите им са пренебрежително малко спрамо бедняците и таратаиките им дето замърсяват нака че колите на боготашите не замърсяват толкова колкото колите на бедняците защото едните са 1% а другите 99%

    Коментиран от #16, #57

  • 11 Germany

    44 5 Отговор
    Най-скъпата кола в света е Ferrari 250 GTO ot 63 година собсвеност на Меси драги журналя !

    Коментиран от #13

  • 12 кикирикиии

    14 4 Отговор
    Купувам три.

    Коментиран от #69

  • 13 Дидо

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "Germany":

    Точно така пич,Ferrari 250GTO е най-скъпата кола.Продадена за 52 000 000лв
  • 14 пре30ями3

    33 4 Отговор
    Другата седмица вече ще може да се купи от някоя автокъща в Дупница.
  • 15 гост

    24 23 Отговор
    този автомобил е изкуство..... а не превоз от точка а до точка б....... и вие всички тук може да нарисувате няква цапаница.... ама леонардо няма да станете.... та така и с автомобилите

    Коментиран от #35

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 viki

    15 11 Отговор
    Май някой не си е дочел статията! Суперизвестната австралийска ютубърка на коли Суперкар блонди я тества миналата година на изложението за суперкари в Лас Вегас и сподели че цена е около 6 милиона щатски долара преди данъците или около 8 милиона щатски долара крайна цена и е в поне три екземпляра - единия е в САЩ! - Какво толкова има ли? Освен 1 500 конски сили и 1 500 НМ и истинско златно покритие на двигателя и платинен скоростен лост за 65 000 долара само той - отделно и около вратите и жабката също е в платина всички елементи и бутони! А отвън цялата е в карбон от най-високо качество + някой елементи също от платина!

    Коментиран от #33

  • 18 Мюмюн

    17 13 Отговор
    Скивахте ли бре, мушмороци-наш чиляк, арабин ша го играй турбу-газар. Той този от нашиа мемлекет-нещу бритчеди са падами. Ама не е курназ кат мен. Щото ази искам ракетата на Илун Маск да взимам-на Марс открили жилязо.А....ей, окумуш сам.
  • 19 За толкова пари

    14 3 Отговор
    Ще наема база, инженери и всичко останало за да ми направят кола...
  • 20 Иво

    19 6 Отговор
    С тези пари ще живеем цял живот като бохеми, аз, синът ми, внука ми, и пра внука ми!

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    60 23 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Грешно разбиране за това как работи капитализма. Богаташът изсипва 19 милиона долара във високотехнологична автомобилна фирма която дава заплати на хиляди инженери, дизайнери, програмисти и дори чистачки. Тези хора от своя страна си купуват хляб и така други също печелят около тях. Накрая парите пак отиват при богатите и богатите ги преразпределят чрез харченето и инвестициите си.

    Ако просто нахраниш децата в Сомалия без да ги възпиташ да работят и да им създадеш среда за работа, утре пак ще са гладни и пак ще трябва да ги храниш.

    Коментиран от #22, #29, #30, #40

  • 22 Ангел

    20 15 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    НАЙ ВЕРНИЯТ И ТОЧЕН КОМЕНТАР ДОСЕГА! БРАВО!

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 човек от народа

    32 6 Отговор

    До коментар #22 от "Ангел":

    за "децата на сомалия" вече неколкократно са прилагани високи технологии - спин, ебола , а сега и ковид ...... доказано - не действат !
  • 26 100 милиарда евро

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фитипалди":

    Давам 1 милиарда долара.
  • 27 гост

    18 6 Отговор
    Скъпа , скъпа...колко да е скъпа ? Ако мине по нашите магистрали ,и в Дупница не може да се продаде за нов внос ?
  • 28 Vector w8

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Фитипалди":

    тази кола е смешка , същата е като Chiron , само че със сменена кожа и 6 пъти по-скъпа хахаха
  • 29 Дедо ви

    32 8 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    По принцип си прав, но тези пари богаташът ги е спечелил на гърба на стотици и хиляди негови работници или с далавери което в края на краищата пак не е добре.
  • 30 010101

    60 5 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    "Капитализъм, както ни го описват: да не храним гладния с риба, а да му дадем въдица.
    Капитализъм, какъвто е наистина: не даваме въдицата, а я продаваме на кредит, без гладния да разбере, че няма достъп до езерото с рибата, нито има билет за риболов, защото и езерото, и рибата отдавна принадлежат на този, комуто той вече е длъжник за въдицата..."

    Коментиран от #37

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Много

    20 6 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Точен коментар. Мога само да добавя че дори не е нужно да погледнем чак към Сомалия. Дори и тук в Европа има гладни хора. Има и хиляди деца които умират от болести , защото се нуждаят от скъпо струващи операции непосилни за семействата им. Само помислете колко от тях могат да бъдат спасени само с парите от едно Бугати

    Коментиран от #46

  • 33 охахех

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "viki":

    А теглич дали има?
  • 34 Госあ

    11 2 Отговор
    Такива коли подхождат най вече на камиларите от СА.
  • 35 заблуден

    4 12 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    съгласен съм ... точка а .. до джи точката .. как пък никои не изкоментира w16, знаете ли че няма друга фирма която може да създаде такъв двигател ... на практика това са два w8 с общ колянов вал ... въобще какви хора се изказват ... направо не вярвам на ушите си
  • 36 СлънчогледкА

    15 4 Отговор
    А дали има възможност този анонимен собственик на това фамозно бугати , да е един виден нашенски юнак с инициали ББ ? Че казват доста чекмеджета имал пълни си то. Дори снимаха едно от тях. А де ?
  • 37 Миша Калаш

    13 4 Отговор

    До коментар #30 от "010101":

    Така е било винаги, докато не се роди Жозеф Игнас Гийотен ... и моя скъп приятел - Самюел ... да не забравя и Ричард Гатлинг !!!

    Коментиран от #63

  • 38 Нане

    8 2 Отговор
    ората няма ко да ядат
  • 39 Ха ха

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "асад123":

    Е щом е за печелене на пари ясно Кой я е купил- Бай Ганьос от Банкя.
  • 40 777

    20 5 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Я кажи тогава как работи капитализмът, когато някой богаташ изсипе милиони за една картина, която да закачи на стената? И тогава ли ще създаде блага за много хора? Не си много убедителен с коментара си.

    Коментиран от #58

  • 41 Роко

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Фитипалди":

    Ми най- хубаво е да се предвижваш от точка А до точка Б на волска кола, нищо не харчи (вола ще го пуснеш да пасе край пътя) опазва околната среда (почти нулеви вредни емисии), евтина е (ще ти излезе почти без пари). Най - хубаво е и да живееш в някоя пещера защо трябва да живееш в къща като и пещерата ти дава подслон.

    Коментиран от #48

  • 42 МазоВир

    2 5 Отговор
    Те таа бричка ако я вкарам на село у нивата и е до там....па еле ако я набия у калта на некой язовир и че я дръпат напролет с трактора! Това и чувал картофе нема де да туриш бе...за къв мий, а?
  • 43 Роко

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Ти колко сомалийски деца нахрани? И не ми излизай с номера че нямаш милиони (с парите с които си, си купил смартфон можеш да нахраниш поне десет в продължение на няколко месеца), можеш да се возиш на градския транспорт и с парите които си дал за колата можеш да храниш 300 сомалийски деца цяла година че и две. Едва когато го направиш можеш да държиш сметка на другите за какво си харчат парите преди това ще мълчиш.
  • 44 Роко

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Парите не ги е дал тоа ами вие":

    Ми милиарди не се правят без да работиш, дори за да ги откраднеш трябва да се потрудиш (и то доста). Иначе какво има за разбиране можеш да си го позволиш (изкарал си милиарди с труд) естествено си позволяваш най - доброто. Аз нямам милиарди и си купувам това за което имам (дали искам по - добро разбира се ако не го признаваш значи си лицемер) евентуално в бъдеще ако мога да си позволя по - добро ще го сменя (първата ми кола беше Москвич 412 това можех да си позволя тогава сега карам Инфинити схващаш ли разликата)

    Коментиран от #45, #60

  • 45 много си тъп Саше

    4 6 Отговор

    До коментар #44 от "Роко":

    Боли ме фара за децата в Сомалия.Ако ти много ги харесваш продай си цялото имущество,давай им цялата заплата и ги храни.Тия са мързелива паплач и си заслужават живота,който водят.

    Коментиран от #47

  • 46 Роко

    4 8 Отговор

    До коментар #32 от "Много":

    Е ми спасявай бе кои те е спрял продай си колата дай парите за операцията на дете в нужда. Никой не те е спрял вместо да ходиш на почивка дай парите на нуждаещите се. Вместо да купиш нов смартфон на детето купи му от тези с копчетата и дай разликата да помогнеш на някого. Не е трудно стига да имаш желание. Но не ти искаш другите да спасяват с тяхните пари докато ти харчиш твоите за себе си и когато някой друг похарчи за нещо което не можеш да си позволиш започваш лицемерно да виеш ма вижте го той не помага на бедните и гладните. Дай пример и тогава можеш да говориш. Не се иска много пример с 10% от заплатата ти (приемам че взимаш минималната) може да се купят 10-15 кила жито с които можеш да нахраниш за цяла седмица две сомалийски семейства (всъщност те живеят с толкова за месец).
  • 47 Роко

    3 6 Отговор

    До коментар #45 от "много си тъп Саше":

    Не приятелю Саше не съм казал че ги обичам, просто този на когото отговорих се опитва да прави помен с чужда пита, иска да ги храни с сомалийчетата с чужди пари и го посъветвах първо да ги нахрани със своите и после да предлага тези на другите.

    Коментиран от #56

  • 48 Фитипалди

    11 1 Отговор

    До коментар #41 от "Роко":

    Отиваш на другият полюс.Просто казвам че 18 000 000 са грешни пари за една кола...

    Коментиран от #50, #55

  • 49 незнайко

    6 1 Отговор
    Ако бяха издули нагоре предните и задните калници можеше да се каже че е вдаимствана от Bugatti Atlantic от 1937, но сега си е почти същото Bugatti Chiron само са намалили въздухозаборниците отзад !!!
  • 50 Роко

    4 7 Отговор

    До коментар #48 от "Фитипалди":

    Грешни са когато ги нямаш. Когато ги имаш всичко е въпрос на удобство, престиж и т.н. Както вече ти написах човек може да се предвижда и с волска кола но не го прави най - малкото защото от точка А до точка Б с нея се стига хиляди пъти по - бавно, удобствата са нулеви, а и ако отидеш на среща с бизнес партньори с нея дори няма да те погледнат пък камо ли да те изслушат.

    Коментиран от #51

  • 51 Фитипалди

    9 2 Отговор

    До коментар #50 от "Роко":

    По твоята логика,тази кола е в един единствен екземпляр.Значи този който я има, не трябва да прави бизнес с другите които имат Ламбо или Порше,защото са под неговата класа,нямат нужният имидж.Не можеш да разбереш какво ти казвам или просто си такъв...
  • 52 Баце

    5 2 Отговор
    След като 12 години усвоявах и работих яко с 200,сега след като слезнах от джипката ми се полага почивка и лайф, за това си я купих.
  • 53 Мустафа

    6 0 Отговор
    Много сте глупави бе господа журналисти.Фердинанд Пиех почина през 2019.Пълни глупаци сте.
  • 54 hmhmhm

    8 1 Отговор
    кола за сноби , не ме кефи много, 100 000 на година за "поддръжка", ай мерси
  • 55 Бачо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Фитипалди":

    Ясно, че имаш предвид, че нищо в една кола не струва толкова, но в случая това е цена, дадена и приета от хората за един обект. Освен това въобще не е най-скъпата. Когато нещо има колекционерска стойност за някого, то цената се определя от хората, които ги интересува. Една картина също струва около 10 долара за платно, дървена рамка и бои, но за определени хора струва милиони... Всичко е относително.

    Коментиран от #64

  • 56 много си тъп Саше

    9 3 Отговор

    До коментар #47 от "Роко":

    Няма списък да се храни паплач, която не може да се изхранва сама.Колкото повече им помагаш,толкова повече се възпроизвеждат.Тези са като нашите мургавите.Мързи ги да работят,а имат по 10 деца.Това са търтеи.

    Коментиран от #62

  • 57 Браво господине

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да ама не":

    Т.е. твоето виждане може да бъде обобщено с част от текста на една стара чалга песен: "за кокошки няма прошка, за милиони няма закони". Това ли искаш да ни кажеш?
  • 58 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "777":

    В този случай много пари от банковата сметка на един богаташ отиват в банковата сметка на друг богаташ. Ако втория богаташ използва парите за инвестиции или за харчене в продуктивната икономика, всичко пак се преразпределя надолу. Ако втория богаташ си заключи парите в сейф или си купи злато, се получава изсмукване и задържане на богатство.

    Богатите хора притежават основно диферсифицирани набори от активи които им носят редовни доходи, а не се къпят в трезора с жълтици като чичо Скрудж.
  • 59 YUI

    10 1 Отговор
    Какво струва тези луди пари, какво струва на банан с тиксо 120к долара? Светът е полудял, хората са полудели. Това просто не е нормално, не от днес, от много време вече.
  • 60 Само едно

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Роко":

    Само едно име ще напиша и теорията ти, че милиарди не се правят без да работиш, е предала Богу дух т.е. издъхнала е ...
    Името е Бойко Борисов.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "много си тъп Саше":

    Много точно!!!
  • 63 Много

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Миша Калаш":

    Много си прав , само Миша Калаш и Максимка Повечето...може и Гатлинг, ко нЕма по - ново.
  • 64 Фитипалди

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Бачо Киро":

    Погледнато от този ъгъл..прав си..
  • 65 тримата глупаци

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Nick":

    Освен това ще ни обясняват, че не сме богати като тях, защото сме прости и мързеливи. Още следващата седмица можем да го видим този автомобил на магистрала у нас, пресветкащ с фаровете някой 20-на годишен умен и работлив.
  • 66 Кумчо Вълчо

    1 4 Отговор
    Гроздето ,от гроздето ще да е .
  • 67 Йосип Броз Тито

    2 0 Отговор
    Интересно... бая време ще седи тоя принц без кола, когато дойде време за обслужване, а то се прави само в завода на Bugatti във Франция. Ще трябва от емирствата да я товари на контейнер и да пътува за Франция, но това ще отнеме месеци да се транспортира, обслужи и върне.
  • 68 fdддддддддд

    2 0 Отговор
    не ги карат много - не са много читави, видях един с Дъстър да тегли една такава веднъж
  • 69 Охлюв

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кикирикиии":

    Има само една
  • 70 ДЯВОЛА

    0 0 Отговор
    в България са доволни и на руските трошки като москвич и други подобни
  • 71 Spl

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Начина да се нахрани половин Сомалия е някой да им даде работа. Някой ще им даде работа, като създаде предприятие. А някой ще създаде предприятие за да си купи тази кола. Мащабите могат да са различни, но това е принципа, поради който Европа е богата, а Сомалия бедна.