Last news in Fakti

15 Август, 2022 13:39 3 094 10

Колко от шофьорите минават през локви с цел да опръскат пешеходците?

  • локва-
  • пешеходец-
  • кола
Колко от шофьорите минават през локви с цел да опръскат пешеходците? - 1

Отговор на този въпрос ни дава една любопитна статистика, направена от Auto Mail, според която се вижда как се променя стилът на шофиране на водачите на МПС-та при проливен дъжд и дали те мислят за минувачите и другите участници в движението, когато шофират през локви.

В анкетата са участвали близо девет хиляди шофьори. Резултатите показват, че по-голямата част от собствениците на автомобили преминават към безопасен режим на шофиране с началото на проливен дъжд и наводнени пътищата.

Повече от 75% от анкетираните намаляват скоростта, когато вали. Близо 56% от всички анкетирани шофират през големи локви с повишено внимание. Има само 4.4% от тези, които избягват пътувания с кола при силен дъжд, и 5.6%, които не променят стила си на шофиране по време на дъжд.

Именно болшинството от последната група са тези, които не се интересуват от факта, че минавайки със скорост през локва, ще залеят с мръсна вода стоящите наблизо пешеходци. Единственото, което може да ни радва в случая е, че тези джигити са малко над 5% от водачите на моторни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Па у наше село

    15 2 Отговор
    сичките кат видат локва и дават мръсна газ...
  • 2 Рено

    19 0 Отговор
    Аз по принцип ги пазя, но съм имал случаи дето без да искам съм ги пръскал.
    Веднъж в една на пръв поглед малка локва отстрани на дясно плътно като минах и се образува цунами дето заля една цена.

    Коментиран от #8

  • 3 Псевдоним

    28 1 Отговор
    Тези дето преминават към безопасно шофиране при дъжд не пазят пешеходците, а пазят автомобила.
  • 4 Койдозлу

    32 2 Отговор
    Въпроса е друг.
    Защо има локви?
  • 5 Бай Онзи

    11 2 Отговор
    А колко от локвите и "венецианските" улици ми съсипват колата ???

    Коментиран от #9

  • 6 Рамбо Силек

    10 1 Отговор
    Спомням си като млад шофьор в един голям дъжд карам из квартала и насреща една мутра. Заобикалям аз внимателно, но се оказа, че до него имало дулбока дупка в която хлътна колата. С една дума, опръскках го е прекалено меко казано. Все едно излях една вана с кал отгоре му. После гледам в огледалото, тоя така се беше смаял, даже не успя да се ядоса, хехее

    Коментиран от #10

  • 7 пешиходец

    17 2 Отговор
    лай.няните таксиджии винаги дават газ и минават първи през локви и през пешеходни пътеки. сега да го ду.хат с високата цена на газа
  • 8 Киро Пароструйката

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рено":

    Из "записки по бългрските пътища". Джиткам си аз в един порой. По тротоара пешеходци с чадъри забързано шетат. Гледам на пътя едно петно вода и намалих. Майка му и петно, отдолу яма. Като изхлопа тая гума в тая дупка... господинът отстрани заприлича на текезесарски работник в дъждовно време.
    Български пътища...
  • 9 Гого

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Онзи":

    Колата ти е съсипана още преди 15 години като и е свършила гаранцията
  • 10 Си ган

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рамбо Силек":

    Е в случая "И почвам да бегам,бате.."... :)