Last news in Fakti

4 Август, 2021 13:38 4 653 20

Ето кои са най-продаваните автомобили от премиум марките в Европа

  • премиум автомобили-
  • продажби-
  • европа

Tesla Model 3 изостава от BMW 3er само с 18 автомобила

Ето кои са най-продаваните автомобили от премиум марките в Европа - 1

Конкуренцията в европейския премиум сегмент става все по-ожесточена. Сега и Tesla се присъединява към традиционните претенденти за първото място. След необичайно силен юни, когато почти 26 000 бройки от Model 3 бяха продадени на Стария континент, американският електрически автомобил стана четвъртият най-продаван модел от премиум марките за годината.

Разликата между него и заемащото третата позиция BMW 3er е само 18 автомобила. Volvo XC40 остава на върха, побеждавайки Mercedes A-Klasse. Шведската марка дори успява да класира в топ 10 втори модел в лицето на XC60, който свали Mercedes GLC от десетата позиция. Ето и ТОП 10 на най-продаваните автомобили от премиум марки в Европа:

Volvo XC40 - 72 908 бр.

Mercedes A-Klasse - 69 141

BMW 3 серии - 66 882

Tesla Model 3- 66 864

Audi A3 – 64 024

BMW 1er – 60 000

MINI Hatch - 59 264

Audi Q3 - 51469

BMW X1 - 50 321

Volvo XC60 – 41 934


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    34 9 Отговор
    От изброените няма нито един премиум автомобил???

    Коментиран от #4, #6, #13

  • 2 Пилот на Ферари

    23 10 Отговор
    Какъв премиум автомобил е Тесла ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аман от лаици

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    Прочети по-добре заглавието и пак се изкажи
  • 5 Гост

    21 11 Отговор
    Премиум сапунерки, продаващи се заради едната емблема. Премиум може да е Volvo V90 CC, XC90 или E-класа. По-надолу е компромис с пространството, с качеството, с моторизацията.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Защо

    14 3 Отговор
    Защо изтрихте на човека коментара?? Правилно обесняваше за ниските продажби на колите и това май на някой не му изнася. Цензура ли има тук??
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Изтрит

    16 2 Отговор
    Факти защо ме триете??? Казвам че модел С вече е 90 000 долара което е около 200 000 след данъци и мито. А Плейд гони 300 000 лева колкото едно Ферари. Та това ли са семейните коли и кой ще ползва субсидии за тях?

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    6 6 Отговор
    Всички други марки освен Тесла продават на дилъри !!!! Тоест колко от тия продажби са стигнали до крайни клиенти и колко прашасват по дилърства и даже са напуснали Европа в неизвестна посока е много основателен въпрос !! Българските дилъри имат над 30% реекспорт и то основно извън Европа , за западните не е много по различно !! Така че бройте си Тесла за номер 1 , сори ама това са фактите !

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Първо във статията се говори за Модел 3 , който в Европа струва колкото Пасат Комби с повечко екстри ! И второ във всички страни със субсидии има ограничения на цената на автомобила , който ги ползва !! Интересно що не се притесняваш за цената на един куп петролки за същата цена , които от десетки години са субсидирани през цената на горивата , както официално си признаха !

    Коментиран от #15, #16

  • 12 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Изтрит":

    Коментар 11 беше за теб !
  • 13 pokoloko

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    Benz A-class, BMW X1 премиум? Премиум са Rolls Royce, Bentley, Ferrari, Bugatti и да не изброявам още, от изброените в статията няма нищо премиум. Аз като имам познати с "премиум" марки автомобил а живеят в панелка и всеки ден се чудят къде да паркират. Преди няколко години фирмата в която съм беше взела един контракт да инсталира асансьор за автомобили тип стелаж за 3 коли една над друга в сграда в Лондон на Canary Wharf, само заварките и полирането бяха за £15K понеже всичко беше само инокс а целия монтаж около 300К, от колите видяхме само един AstonMartin.....
  • 14 Ще ги питам тези дето дават пари за

    1 1 Отговор
    Таратайки как ще си възстановят парите или вече отговор има с вдигането на цените от търговците и ще им ги плащат клиентите
  • 15 Глупости

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Глупости какви субсидии за ДВГ ти чуваш ли се. Напротов митата са убииствени, а бензина реалната цена е 1 лев всичко друго са данъци. Една 3ка е по евтина от голф!!! какъв пасат? И това е заради субсидиите и това е само началото. След това 3ката има куп превилвгии като не плащат пътен данък явно летят, ползват бус лентста явно са невидими за автобусите, безплатно паркиране, някъде даже безплатен ток. И за капак гласят бензина да е 3.50 лева да могст да помогнат на бедняжите да си купят Ска за 200 000 лееа.
  • 16 Слави

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ама и ти си един платен лаик.
  • 17 дада

    4 1 Отговор
    по неграмотна статия няма премиум марка някой да знае какво животно е това.

    Коментиран от #20

  • 18 Bai hui

    5 1 Отговор
    Треперят им мартинките на БМВ , че и на другите стогодишни .

    Коментиран от #19

  • 19 продажби

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Bai hui":

    Да треперят колко да треперят като за юли тесла е продала мижави бройки? Това са изкривени резултати заради нерегулярните доставки на Тесла и резултата се дължи на големите продажби на Юни, които се дължат да се хване периода преди намаляне на субсидиите във Франция и други държави. Хайде виж статистиката януари-юли и пак да коментираме.
  • 20 Коментара

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "дада":

    Има премиум марки, но нито една от изброените не е такава. Предлагат автомобили в премиум сегмента, но отново нито един от посочените в статията непренадлежи към него.