Last news in Fakti

23 Септември, 2021 10:29 12 511 18

Знаете ли кои са най-често крадените коли в Европа?

  • крадени коли-
  • европа-
  • автомобили
Знаете ли кои са най-често крадените коли в Европа? - 1

Кражбите на автомобили в Европа са спаднали драстично за последните две години, сочат данни от статистиката, подавани от застрахователите в Европейския съюз. Все пак такива продължава да има, а най-крадената марка е Volkswagen. От изнесените данни става ясно още, че рискът е по-висок за SUV-та и луксозни автомобили. Точно поради тази причина BMW X6 е най-краденият модел.

Относителният риск за собствениците на автомобили Ford (САЩ), Mazda, Land Rover, Porsche и Tesla обаче е много по-висок от преди година. Автомобилите с повишена проходимост са особено популярни сред крадците, тъй като това са и най-търсените коли на пазарите. Въпреки всичко рискът от кражба на автомобил в Европа остава относително нисък 0,8 на 1000 застраховани автомобила.

Според Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft ( GDV ) - германска асоциация на застрахователната индустрия - броят на откраднатите застраховани автомобили в Германия през изминалата година е намалял с 5% до 14 229 автомобила.

Това е най-ниският общ показател от доста години насам. Спадът в кражбите на автомобили, особено при много нови модели, отчасти се дължи на подобрените мерки за сигурност, които правят новите автомобили по-малко уязвими. Ето и списък на15-те най-често крадени марки автомобили в Европа от началото на годината:

Знаете ли кои са най-често крадените коли в Европа?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Топ десет

    13 5 Отговор
    Шкода и тя е в десятката, другите са ясни. Порше е на 11-та позиция.
    Къде стигнаха чехите...
  • 2 Дядо Гъдю

    24 0 Отговор
    У наше село най-много си крадат каруците!
  • 3 СДВР

    18 0 Отговор
    Ми то ,защо да я крадеш ,като няма къде да я продадеш. Има много електроника и там всичко се пази (рама № ,двг. № ,километри и пр.) ,а ако тръгнеш да сменяш всичко - няма смисъл (сметката не излиза). Единствено за части или ако можеш да я изнесеш за Русия (или републиките и) - ама и това не е лесно.

    Коментиран от #7, #14

  • 4 Лъвицата

    12 2 Отговор
    Всичко се краде от црв , През Ауди 3ка 7ца , БМВ 3ка 7ца
    Мерцове Е класа, цедки , Мазди. Поръчка да има даже по оборудване гонгледат ако са постни не ги закачат Има ли фулл екстри и Мондео да е с обслужване отлита . Това си е цяло изкуство. Докато се продават машинки за по 2000лв запаметява ти сигнала на дистан. влиза като пич пали и след 200м го чакат в яхъра хаха от колата ти за 3 часа няма помен повчее

    Коментиран от #12, #16

  • 5 дебиле бг

    4 0 Отговор
    Как кои? Отключените.
  • 6 сектант

    15 0 Отговор
    само не знам кой успя да открадне джипа рено за 60 000 лева от представителството им директно - явно наистина е криза щом рено се краде

    Коментиран от #8

  • 7 Komapak

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "СДВР":

    Забравяш арабския пазар. Той е огромен и има много потенциал... 😀
  • 8 ФЕН

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    Това е отчайваща реклама на салона ....да покажат ,че продават ТЪРСЕНИ коли !! Или е застрахователна измама след месеци на отчаян опит за продажба....да заемат не кой лев за заплати.
  • 9 Брабус

    4 0 Отговор
    Не знам,но това ве ме зе на снимката е най-чупливото!
  • 10 бай пешо

    3 0 Отговор
    Всичко може да се откраде,.. зависи кой и за какво ти го поръча
  • 11 Опела е по желан от поршето

    2 1 Отговор
    Затва се краде повече😂😂😂
  • 12 Мойта има механичко кранче за бенза

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лъвицата":

    И махам компа като слизам и го нося с мене...буксите са променени и дори да си носиш същия комп за моя модел кола и го вържеш пак няма да запали...ше я откраднеш ли😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 психо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "СДВР":

    щом се краде значи има пазар
  • 15 оня с магарето

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мойта има механичко кранче за бенза":

    такива ги бутат , товарят и заминават...
  • 16 devil

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лъвицата":

    Ти уж си най големия джамбазин много те хвалят ако си ти деиствително Лъвицата ,бая гонки си правел с куките да ти намеря работа за един макан
  • 17 Сокол

    6 2 Отговор
    Карам си кола за под 1000лв. и от години даже не си правя труда да я заключвам. Най-ценното в купето е ключ 10 за клемите. Повече ме притеснява, че постоянно някой или я дере на паркинга, или ми чупи огледалото... На няколко пъти тръгвам да си купувам нова кола, но като се сетя за тези "дреболии" се отказвам. Не искам да си губя съня заради купчина тенекии.
  • 18 5835

    0 0 Отговор
    Някой знае ли каква е тази марка Peugot? Aз за Peugeot съм чувал, но тази не. Класацията добре сте я написали. Може ли линк към оригиналната статия в страницата на GDV, че я търсих, но не я намирам.