12 Ноември, 2021 15:11 2 964 2

Потребителите на Apple CarPlay са изложени на риск

  • apple-
  • carplay-
  • проблем

След получаване на телефонно обаждане или текстово съобщение, шумът на известията ще бъде безумно висок, което може напълно да шокира водача и да доведе до фатални последици

Потребителите на Apple CarPlay са изложени на риск - 1

След като iPhone-ите получиха актуализация на операционната система до iOS 15, се оказа, че използването на CarPlay е рисково. Проблемът се крие в контролите на силата на звука и ако при слушане на музика шофьорът е избрал сила на звука, която е най-комфортна за него, тогава ситуацията със сигналите за звънене става много неприятна.

Следователно, след получаване на телефонно обаждане или текстово съобщение, шумът на известията ще бъде безумно висок, което може напълно да шокира водача и да доведе до фатални последици. Съобщава се, че потребителите на CarPlay вече са започнали да се оплакват от проблема.

Не много отдавна потребителите на CarPlay започнаха да се борят с контролите на силата на звука в колите си поради грешка в Waze, но актуализациите, пуснати от компанията, собственост на Google, изглежда са решили проблема.

От друга страна, някои от тези, които в момента изпитват тази странна звукова грешка, все още имат инсталиран Waze на своите смартфони iPhone. Така че на теория най-новите актуализации на iOS може да не са непременно виновникът този път, тъй като проблемите могат да бъдат причинени от приложения като Waze.

За съжаление, нито Waze, нито Apple са коментирали проблема, така че остава да чакаме някаква допълнителна информация, която би могла да помогне на потребителите да се справят с претрупването на звука, което сега измъчва CarPlay.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    0 2 Отговор
    ... фатални последници.
    Ами да не ползват телефон докато карат, няма да свърши света, като не погледне ФБ на всеки светофар!

    Коментиран от #2

  • 2 Директора е тъп

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Абе Ганьо, ти знаеш ли изобщо кво е Apple Car Play и какви са тия приложения. Никой не говори за гледане на фейсбук и т.н. Предполага, че с твоята кошница, дето огледалата са на ръчка още, няма как да знаеш..