Last news in Fakti

14 Декември, 2021 10:18 3 554 8

Торнадо изпочупи десетки нови коли и спря производството на Corvette

  • chevrolet-
  • corvette-
  • торнадо-
  • завод
Торнадо изпочупи десетки нови коли и спря производството на Corvette  - 1

Поредица от силни ветрове в Съединените щати причиниха огромни щети, освен това загинаха около 100 души. А торнадото в Кентъки беше признато за най-силното в историята на щата. Именно тук се намира и фабриката Chevrolet Bowling Green, където се произвежда легендарният американски спортен автомобил Chevrolet Corvette.

Торнадо изпочупи десетки нови коли и спря производството на Corvette

Сега, заради бедствието, през следващите няколко седмици предприятието няма да работи. Ураганният вятър повреди електрическата инсталация и предизвика пожар в централата на завода. Освен това бяха повредени и някои от сградите и цеховете.

Торнадо изпочупи десетки нови коли и спря производството на Corvette

Никой от хората в завода не е пострадал, което обаче не може да се каже за десетки коли, които са затрупани от отломки. Точната бройка на изпочупените автомобили не е ясна, но се знае, че ще са необходими 1-2 седмици, за да се преодолеят последствията от торнадото.

Торнадо изпочупи десетки нови коли и спря производството на Corvette


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    20 1 Отговор
    Не можах да разбера , това , завод ли е , фабрика ли е. Защото показаните на снимките бараки , приличат на цехчета за ширпотреба или на гаражи в най добрия случай!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ивайло

    3 0 Отговор
    При положение, че това производство е инвестиция за милиони долари и при положение, че в САЩ всяка пролет и есен в определени щати вилнеят торнада, които разрушават всичко, е добре да се помисли за друг вид производствена база, за да се предотвратят щети и загуби заради едно торнадо, минало случайно от там!!! Най-удачния вариат е производство под земята, в комплекс тип бомбоубежище, или както те си го наричат и го имат под всяка къща - скривалище от торнадо!!!
  • 4 Ивайло

    12 0 Отговор
    И да не е по земята, може да е в масивна постройка тиб "бункер"!!! А както казва колегата от първи коментар, това не прилича на производствена база, а по скоро на някакви навеси и гаражи, с това паянтово строителство - дървения и ламарина!!!
  • 5 Румен

    4 0 Отговор
    Това е така, защото никой в Америка не мисли за хората. Жилищата които са от 350000до 400000$ са направени от дърво .Торнадата са често явление в Америка и трябва къщите да се строят от бетон и тухли.

    Коментиран от #8

  • 6 9998

    5 1 Отговор
    Питам се: Има ли връзка между качеството на строителството на сгради с това на автомобили?
  • 7 гост

    2 0 Отговор
    аз пък не разбирам, щом са произведени вече, защо просто не ги пуснат на благотворителен търг и всеки колкото даде, вероятно в сервизите ще ги оправят лесно тези щети, а дори може да ги пуснат и без регистрация за употреба на писта, все пак са спортни коли. Някак си тези мерки за унищожаване на стоки не я разбирам, същото като мачкане на скъпи коли от митничарите, ами дай го на търг, удари му печатите, че е без каквато и да е гаранция и дари парите от това за детска болница или за храна на гладуващи деца. Глупаво, корпоративно дело.
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румен":

    не е точно така. къщите от дърво са от възобновяеми материали, много по-добре са от екологична гледна точка. в сащ се налага заради бързото строителство на тези жилища. в рамките на дни може да се вдигне цяла къща с предварително подготвени панели, вътре гипсокартон, вънка сайдинг и готово. отлива се само основа от бетон (който впрочем е с много лош въглероден отпечатък). покривите, които летят, са тенекиени конструкции. има си стандарти как трябва да се строят, за да издържат на торнадо, има дори стадарти за щорите например за щати като Флорида, където има доста бури.