Last news in Fakti

23 Декември, 2021 12:14 12 749 13

Ето я серийната кола, изминаваща 1000 км с едно зареждане (ВИДЕО)

  • електромобил-
  • nio-
  • et5
Ето я серийната кола, изминаваща 1000 км с едно зареждане (ВИДЕО) - 1

Китайският автомобилен производител NIO представи нов електрически седан ET5, който е пряк конкурент на Tesla Model 3, но има значително по-голям автономен пробег. Иновацията има дизайн, подобен на по-големия модел ET7 на компанията, а някои елементи на каросерията са заимствани и от скъпия хиперавтомобил Nio EP9.

Ето я серийната кола, изминаваща 1000 км с едно зареждане (ВИДЕО)

Два електромотора със системна мощност от 360 kW (483 к.с.) генерират 700 Нм въртящ момент и могат да ускорят автомобила до 100 км/ч само за 4.3 секунди. В зависимост от изискванията на клиентите, автомобилът може да бъде оборудван с една от трите модификации на акумулаторния пакет.

Базовата конфигурация с капацитет от 75 kWh осигурява автономно шофиране до 500 км. Стандартният модел (100 kWh) ще осигури пробег до 700 км с едно зареждане на батерията, докато флагманската версия е с батерия с капацитет от 150 kWh и ще осигури автономно шофиране от 1000 км.

Ето я серийната кола, изминаваща 1000 км с едно зареждане (ВИДЕО)

Доста скромният интериор на автомобила е почти изцяло копиран от интериора на модела ET7. Таблото е оборудвано с 10.2-инчов монитор с поддръжка на собствената платформа PanoCinema с разширена и виртуална реалност. Кабината има 256-цветно осветление, а акустиката поддържа технология за съраунд звук Dolby Atmos 7.1.4. Също така, за автомобила е разработен цифров ключ, базиран на UWB технология.

ET5 на NIO е преминал успешно тестовете за пътна безопасност C-NCAP и Euro NCAP с най-висока оценка от 5 звезди. Продажбата на един от китайските конкуренти Tesla Model 3, електрическият автомобил ET5, ще започне през септември следващата година. Базовият модел ET5 ще бъде на цена от 51 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jар

    42 2 Отговор
    Модела изглежда страхотно отвън и отвътре.Изглежда този път китайците са създали "оригинал".

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Boxer EZ 3.0

    22 0 Отговор
    Изглежда много добре за самоходна батерия! Времето ще покаже доколко е удачна и как ще решат въпроса с рециклирането на края!

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    9 25 Отговор

    До коментар #1 от "jар":

    Със сигурност е по-скъп от оригинала , защото на тая цена Тесла предлага Пърформанс , а базовия е поне 10 000 долара надолу ! А щом със 75 квт е на тая цена , със 150 квт ще гони 70 000 , което вече си е в категорията на Модел С с който дори китайците не вярвам да си въобразяват , че може да се мери ! И всичко залага на едно единствено нещо , прословутите "1000 км пробег " !!! Като ги махнеш , всичко останало е много по-зле ! Резултата ще го видим след най-много 6 месеца , но отсега може да се каже , че поредния "убиец" на Тесла ще убие само себе си !

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    12 12 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer EZ 3.0":

    Интересно защо почти същия дизайн на Модел 3 , от който явно са копирали 100% е " пълна грозотия" , но при китайското копие вече е "много добре" , хахахаххаха !! На всичкото отгоре въпреки тоталното копиране , коефициента на въздушно съпротивление е по-лош при китаеца със цели 30% !!

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    8 9 Отговор
    Нали никой "китайцолюбец" не е забравил , че предстои Тесла за 25 000 !! И то едновременно в Европа и Китай !! И че дори в Китай НИО няма и половината от продажбите на Тесла , да не говорим за други места !
  • 7 гост

    6 7 Отговор
    а базовият модел на Модел 3 се продава за 38х.долара. За да достигне 50х.долара трябва да е двумоторната версия. У нас надали ще се предложи някога. Интересното е как вмъкват двойно по-голяма батерия в същото място. Освен това е интересно как при удвояване на капацитета и съотвено теглото, пробега го пресмятат само х2. Реално се добавят стотици килограми и не е реалистично това да е така, може просто да се тества например, в колата със 75кв батерия, да приемем, че действително ще харчи 15кв, сложете й едни 300кг в багажника и проверете колко ще харчи тогава.
  • 8 Boxer EZ 3.0

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не забравяй, че китаеца много бързо се учи!
    А, да си чувал че правят автомобили с 30г. гаранция?
  • 9 Не бъди черноглед

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не е важно дали ще е по-добра или по-лоша от Тесла. Важното е, че вдига летвата за останалите производители, които вечер ще трябва да прескачат 1000 километра пробег с едно зареждане.

    Друг ще направи зареждането по-бързо, трети ще направи по-евтини електромобили и така цялата индустрия ще върви напред от което най-много ще печелят крайните потребители.
  • 10 Край

    17 2 Отговор
    Мерцедес може ли да направи подобна кола!?! Вагените могат ли!?! БМВ или ауди?!?! Не нали.
    Феновете на ретро немски автомобили нещо да напишат.

    Коментиран от #12

  • 11 Стара чанта

    1 9 Отговор
    Държавата със стоки и продукти тип ,, шир потреба "! За нищо не стават, освен за бърза употреба и скорошна смяна ! Сигурно така ще е и в автомобилната им индустрия !
  • 12 номад

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Край":

    чекай бмв мерц са на ниво : нема чип за дигитален километраж
  • 13 Е, сия

    2 0 Отговор
    да ги направят по 2400 лева и на изплащане за 2 години ...