Last news in Fakti

7 Януари, 2022 11:17 12 316 18

Шефът на BMW: всичко е разпродадено месеци напред, наемаме работници

  • bmw-
  • електромобили-
  • продажби

Голямото търсене на електрически превозни средства буквално принуждава компанията да увеличи броя на работните места

Шефът на BMW: всичко е разпродадено месеци напред, наемаме работници - 1

BMW все по-отчетливо се насочва към електрификацията и отчита нарастващо търсене на своите нови електрически модели. Това търсене вече е толкова високо, че производителят е принуден да увеличи персонала от работници. През 2022 г. на компанията ѝ трябват още шест хиляди души.

Главният изпълнителен директор на компанията Оливер Зипсе каза пред немския вестник Muenchner Merkur, че всички нови BMW i4 и BMW iX са разпродадени няколко месеца предварително. Именно отличните продажби накараха компанията да разшири персонала си с 5% - тоест с около 6000 служители.

Към днешна дата BMW вече е продала повече от 1 милион автомобила с батерии - и очевидно няма да спре дотук. До 2025 г. компанията възнамерява да продаде следващия милион от тези машини, а още през следващата година концернът BMW планира да покаже още няколко "зелени" нови продукта.

Те включват седана BMW 7-Series, младшата 5-Series, кросоувъра iX1 и евентуално новото Mini. И това не е всичко: следващата година ще видим първия оригинален модел от подразделението BMW M от много години – кросоувърът XM Concept ще бъде сериализиран и пуснат на поточната линия на завода в Спартанбург (САЩ).

Що се отнася до технологиите, специалистите на BMW M GmbH не губят време за дреболии: серийният Concept XM ще бъде най-мощният модел в историята на марката. В основата на хибридното задвижване е 4,4-литров V8 с турбокомпресор.

Този мотор е свързан с електрически двигател. Системната мощност е 750 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. На чисто електрическа тяга XM може да измине около 80 километра (според метода WLTP). Цените на новото XM, между другото, ще започват от 150 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаа

    26 9 Отговор
    А преди казваха, че нещо не ги търсят тези електрички? А то какво стана?
  • 2 То3u

    25 6 Отговор
    Тия па... Я пуснете 20+ годишни премиум каляски с газова уредба по възможност. Е те тогава няма да смогнете на поръчки от територията...
  • 3 Класика

    37 8 Отговор
    Ами как няма като ел.коли станаха задължителни по някаква причина хем стократно замърсяват въздуха повече от бензиновите!!! Както измисления ковид и фалшивите принудителни ваксинации,така по някаква тъмна икономическа игра ,а може и по принуда от някаква корпоративна секта с помощта на зелената секта използваща за лице болни деца като Грета Тунберг,то така ( само дето още не са пратили и полиция да ни бият за да купуваме ел.коли) и ни принуждават насилствено да се откажем от всичко и да купуваме нещо което трови атмосферата! И одтук само слабоумните(а те са много) няма да прозрят че тези които измислиха ковид и ваксини,които спират атомните централи и правят проблеми с чиповете и увеличават горивата и приемат закони за безполови хора....- са всъщност едно крипто- общество което печели световни пари от цялата каша и пробутват ел.колите като подвижни капсули за следене и манипулиране на приспания" добитък"..., на обречените органи и кости без мозък от матрицата! Елементарно Уотсън..... Амин...

    Коментиран от #5, #8, #15

  • 4 456

    12 7 Отговор
    Електричната нито е кола като кола, а да не говорим още повече и BMW, а пък и другото, че е и немско😄
  • 5 Йорданов

    9 27 Отговор

    До коментар #3 от "Класика":

    Оле брат от къде да започна, единствено Киро Брейка е изричал повече простотии в рамките на 10-на изречения. Как пък вкара в конспирацията и ваксините и криптовалутите 🤣
    Проблема на вас ( ако изключим психическите ви отклонения) . Е че си живеете в някакъв измислен свят в края на70 или началото на 80 те, в някоя социалистическа република. За вас всичко ново и модерно , което не разбирате е вредно , за вас все има някой който иска да ва прецака..
    Измислен бил кивита. Че аджаба отиди до най-близката болница, кажи че искаш да си доброволец в Ковид отделението за 1 ден ( ще та вземат на драго сърце). Ай тогава се варни тук и пак пиши...

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 6 Крум

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "Йорданов":

    Колега самият факт ,че даваш определения кой има или няма психични отклонения говори много за всичкото ново и модерно,което толкова превъзнасяш! И да сигурен съм, че си млад ,образован ,красив и много богат роден и израсъл на жълтите павета!

    Коментиран от #9

  • 7 Не само

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Йорданов":

    Не само това, всичко е измислено и произведено от една малка група свръхитнелигентни богати дядковци които някак си разбират от всичко, държат всичко, контролират всичко и по някаква незнайна причина някак си следят милиарди хора.
    И всичко това става като някак си наемат стотици милиони хора по света да работят за тях в болници, компании, медии, правителства, и т.н. за да следят и конторлират човечеството (и себе си ? ) и никой едно листче хартия дори не е показал като доказателство за такова нещо.

    Ще си одъртеят и пукнат в страх тия хора, няма спасение.
  • 8 3-фазния

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Класика":

    Спри с тия речи, легни по-удобно. На мен от теории ми е писнало. Всички жени вече дишат свободно - едни с пълни гърди, други с провиснали.
  • 9 TSLA®

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Крум":

    Не само той, колега. На жълтите павета има няколко жилищни входа. И в София живеят поне няколко образовани, богати хора с обноски, които казват "Добър ден" освен Бентли, в гаражите си винаги имат I-Pace, Tesla, e-Tron или EQC. Добър ден! :D
  • 10 Трифонов

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Йорданов":

    Ново... модерно...??? Кое е ново и модерно от това, което си написал? Извън, че, вероятно за теб, ще е ново да научиш, че си млад и силно заблуден по отношение на собствената си степен на образованост и интелигентност. Поради която и причина, в поста си си демонстрирал присъщата на тези - млади, недообразовани и неинтелигентни келеши - безпардонна арогантност и самочувствие без покритие, наглост и безмерна нахалност. Та специално за теб да изясня, вероятно за милионен път - първото самопридвижващо се пътно превозно средство в историята на човечеството, е било електромобил, задвижван от електромотор, захранван от батерии, монтирани в пода. Съвременните електромобили са много по-близо до своя първообраз, отколкото съвременните автомобили с ДВГ до своя. А това прави тази "нова и модерна" технология, всъщност по-стара и примитивна. Както неведвъж съм подчертавал - познанието идва с четене! Не с писане на идиотщини по форумите. Седнете да четете и не харчете пари, които нямате за неща, от които нямате нужда!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Хахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Трифонов":

    И какво общо има новата електричка със старата, освен че върви на ток? Батерията ли? Мотора ли? Управлението на моторите ли? Компютрите ли? И да не забравяме липсващата мрежа от зарядни преди и развиващата се, сега? Времето на зареждане преди и сега? Километрите които изминават ли? Кое е общото между старите и новите електрички?
  • 12 Даниел Иванов

    5 0 Отговор
    Само да припомня на всички, че за да се създаде батерия за автомобил се отделят вредни емисии равни на 100 години отделяни от ДВГ. Т. е. "зелените" автомобили са 4-5 пъти по-вредни от останалите.
    За по-четящите е ясно, че в заводите за батерии в Африка и Азия има и много деца........без зъби......и така масата хора ВИНАГИ са заблуждавани от правителствата да купуват нещо. Никой от ешалона на света не му пука за Вас или природата!!!
  • 13 Африканче от Берлин

    1 2 Отговор
    А да си наясно, че най-големия завод за батерии в света в момента се изгражда в най защитената екологична територия - вододайната зона на столицата на Германия?

    Там ли ще работят беззъбите африканчета?

    Само да ти припомня, че наложиха жестока глоба на Тесла, защото положили неодобрени по проекта тръби, които събират дъждовната вода от покривите и по този начин можело да се замърсят подпочвените води.

    Да повторя, ако не си разбрал предпазват подпочвените води от дъждовната вода. Следователно производството на батерии е по-чисто дори от дъждовната вода.

    В съседната статия става въпрос за Tesla модел S, за която по песимистични прогнози са отделени 14 тона въглероден диоксид за производството и. С последната батерия са изминати 900 000 км.

    Дори най-чистите автомобили произвеждани в момента отделят 100 грама въглероден диоксид на километър. Следователно за този пробег ще отделят 900 тона. Кое е по-чисто?

    Коментиран от #18

  • 14 Иванов

    2 0 Отговор
    Аааа , тва не може да е вярно. Българските капацитети във Факти.бг , казват , че ел. колите са тъпня и нямат бъдеще. Българите са най-умните на света и аз им вярвам.

    Коментиран от #16

  • 15 Стария Град

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Класика":

    Някои хора са толкова назад в състезанието, че си мислят, че водят.
  • 16 Стария Град

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Нация съставена от дървени философи, затова сме на този хал.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДОТУК ХУБАВО А Я КАЖИ В ЕВРОПА

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Африканче от Берлин":

    ИЛИ ВЕЛИКАТО ДЖЕРМАН И ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ЗАВОД ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТАРИТЕ БАТЕРИИ ПО 500 КИЛА СРЕДНО ИЛИ ША ГИ ЗАРАВЯМЕ ИЛИ В АФРИКА ПАК ИЛИ ТУКА ПОД ЧЕРНОЗЕМА... ПРОДАДЕНЕ МИЛИОНИ КОЛИ С БАТЕРИИ И ОЩЕ БЪЛВАТ.....ТАКАВА КАМАРА ОТ ОТРОВИ ША СА НАТРУПА ЧЕ И АФРИКА ША ИМ Е МАЛКА......ААА СЕТИХ СА ША ГИ ФЪРЛЯТ В ОКЕАНА ЗА ИЗКУСТВЕНИ КОРАЛОВИ РИФОВЕ...