7 Март, 2022 11:00 5 205 3

BMW определи новото "китайско X5", като първата си кросоувър-лимузина

  • bmw-
  • x5-
  • li-
  • дълга база

Баварската марка увеличи дължината на X5 с тринадесет сантиметра

BMW определи новото "китайско X5", като първата си кросоувър-лимузина - 1

Вече ви разказахме накратко за това, че BMW представи удължена версия на база на X5. По-любопитното е, че от компанията я определят, като първата лимузина с повишена проходимост или по-кратко казано - кросоувър-лимузина.

Що се отнася до индексите на иновацията, то те са по аналогия с баварските седани. Така дългата база се нарича X5 Li, а за началото на продажбите ще бъдат налични две бензинови версии - X5 xDrive30Li и X5 xDrive40Li.

Разширяването на линията от баварски кросоувъри е заслуга на китайското съвместно предприятие BMW-Brilliance. В Китай версиите с дълга междуосна база са много търсени, така че BMW реши да играе и в нов пазарен сегмент - този на кросоувърите.

BMW определи новото "китайско X5", като първата си кросоувър-лимузина

Дизайнерите на BMW успяват да увеличат органично стандартното X5 - задната врата е „разтегната“ със 130 милиметра, а височината се увеличава само с три милиметра. По отношение на междуосието, то също е по-голямо и това на X5 Li е равно на флагмана X7 - и двата модела имат 3 105 мм между осите.

Така вторият ред на BMW X5 Li става много по-просторен, но отделни седалки не са предвидени - само обикновен триместен диван. Топ версията има регулируем ъгъл на облегалката, двусекционен панорамен покрив, лазерни фарове и въздушно окачване и др.

BMW определи новото "китайско X5", като първата си кросоувър-лимузина

Техническият пълнеж е без промяна: базовото BMW X5 xDrive30Li е оборудвано с четирицилиндров 2,0-литров двигател с мощност 272 конски сили (400 Нм), а по-мощната версия на X5 xDrive40Li е оборудвана с трилитров турбо шестак (370 конски сили, 450 Нм). И в двата случая трансмисията е осемстепенна автоматична, а задвижването - на всички колела (xDrive).

Публичният дебют на BMW X5 Li ще се състои през април; тогава цените ще бъдат обявени. Кросоувърът с дълга база ще започне да се сглобява в Китай, така че лимузината със сигурност ще бъде по-евтина от обичайния американско производство X5, който струва 700-840 хиляди юана (11,36-13,65 милиона рубли). Извън Средното кралство удължено BMW X5 няма да се появи.

BMW определи новото "китайско X5", като първата си кросоувър-лимузина


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 умници тъпаци

    6 2 Отговор
    Тия ще преместят всичкото си производство в Китай, антируските санкции просто ще затворят автомобилните заводи в Германия. От санкциите печелят Китай и САЩ, а Европа губи.
  • 2 Октопус

    7 1 Отговор
    Колкото по малък е човека зад волана толкова по голяма кола иска!

    Коментиран от #3

  • 3 haha

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Октопус":

    Бих добавил и колкото му е по-малък... толкова по-голяма кола иска. 😁😁