Last news in Fakti

10 Януари, 2022 16:39 17 515 13

Kia подобри най-големия си "джип"

  • kia-
  • mohave

Южнокорейската версия на Mohave получава нови опции и различни компоненти по окачването

Kia подобри най-големия си "джип" - 1

Продажбите на Kia Mohave 2023 започнаха в Южна Корея. Всъдеходът е преразгледал дизайна на каросерията и окачването, а също така добавя няколко нови опции. Освен допълнителна електроника, списъкът включва двоен стъклопакет, система против сблъсък и функцията After-Blow, която изсушава изпарителя на климатика след спиране на двигателя. Mohave струва в родината си от 49 до 59 милиона вона, което съответства на 36 000 - 43 500 евро.

Kia подобри най-големия си "джип"

Очевидно основната цел на преработката на Kia Mohave е да се подобри изолацията, отговарящи за потушаване на вибрации и шум. Твърдостта каросерията също е увеличена и е добавено двуслойно стъкло. Окачването е с нови амортисьори, прекалибрирани за по-голям комфорт при шофиране по неравности. Също така, списъкът с оборудване на модела е попълнен с функцията за аварийно спиране Multi-Collision Braking System, която предотвратява сблъсъци в случай на авария. Налични са и две нови опции за тапицерия: Terracotta Brown и Taup Grey.

Kia подобри най-големия си "джип"

Най-скъпата версия Gravity полуава лъскава черна екстреирорна декорация и "абаносова" облицовка в салона. Двигателят е същият - V6 3.0 дизел, развиващ 257 конски сили и 560 Нм въртящ момент, но отговарящ на новите стандарти за емисии, които са в сила тази година. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична. Задвижването е и на четирите колела, с многодисков съединител в предното предаване.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    7 12 Отговор
    Да съдят и НО.КИА ‼️
  • 2 Сериозно животно

    19 3 Отговор
    Дали ще се предлага в България?

    Коментиран от #5

  • 3 Тити Намазов

    21 5 Отговор
    Хубави коли, но сервиза на КИА в София и Варна са пълна скъб

    Коментиран от #4

  • 4 ГоворишЕдно

    20 12 Отговор

    До коментар #3 от "Тити Намазов":

    Не знам за Варна, но София сервиза е изпълнен с адекватни хора, добри цени и никога не ти се налага да ходиш 2 пъти за един проблем. Предполагам си от морето и просто веднъж си идвал до София и с варненски стандарт си предценил, че не стават. И да за разлика от други производители ти сменят всичко в гаранция, а не ти вадят от 9 кладенеца вода, как ни били лоши пътищата и не покривали това и онова (както ти обясняват "реномираните" европейци).
    Така че доста необктивно и неаргументирано се изказвашш

    Коментиран от #7

  • 5 Дърт

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Сериозно животно":

    Оти, че си го купиш ли?

    Коментиран от #11

  • 6 дявола

    8 23 Отговор
    Поредния паркетник УЖАС
  • 7 ФЕН

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГоворишЕдно":

    Ти или си служител на Киа или си много заблуден и даже нормален сервиз не си влизал !!! Лично познавам служителите в Киа-София и мога дати кажа ,че 80% от клиентите избягаха от там ,даже се стигна хората да се отказват от гаранция на колите и да ги обслужват другаде само да не ходят в Киа...просто факти .Служителите твърдят ,че така им е нареди собственика ....за него съм чувал че е пън но може и материала да е калпав ида се оправдава с шефа ! Та всеки с киа щети го потвърди ..но Ти го знаеш отлично мисля?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Тоалетна хартия

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "ФЕН":

    Причината да не купувам чисто нови машини е гаранционните сервизите в България!!!Пълна трагедия са, без значение марката и вида машина!!!!!
  • 9 Ало аФторЪт!

    6 1 Отговор
    Джип е бранд, не е разновидност на МПС! SUV е правилното определение или автомобил с висока проходимост, въпреки че точно този модел не е такъв.
  • 10 КИА фен

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "ФЕН":

    Учуден съм от това мнение, ние сме корпоративен клиент на КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ и независимо, че на служебните ни коли гаранцията вече е изтекла, продължаваме да ги обслужваме в сервиза в София, именно поради добрите работни контакти със служителите на сервиза (приемчици, резервни части, касиери). Много ми е любопитно, понеже твърдиш, че си добре запознат със служителите, цитирай конкретни имена, да видим кой ти е направил подобно неприятно впечатление?
  • 11 Да, защо не?

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дърт":

    На цена 80 и няколко бона с пълен пакет екстри бих го предпочел пред немските аналози, на които с включени подобни екстри цените тръгват от 150 бона. Усещаш ли разликата?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Да ама

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да, защо не?":

    Това не е цената за европа. Тук Мохавето ще почва от 100+ хиляди лева
  • 13 морски

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Да, защо не?":

    Към цената в Корея.прибави 20% ддс и мито+ транспорт и мноого ще се доближиш до 150,което вече е тотал нонсенсе.Човек си купува KIA ,защото се предполага,че ще е евтина,а не хубава кола.