Last news in Fakti

24 Януари, 2022 17:26 20 581 25

Топ новина: Най-бързият автомобил на планетата тръгна по пътищата (ВИДЕО)

  • devel sixteen-
  • хиперавтомобил
Топ новина: Най-бързият автомобил на планетата тръгна по пътищата (ВИДЕО) - 1

Devel Sixteen е сензационен хиперавтомобил от арабски произход, за чието производство се говори от 2013 г. (!) Но, съдейки по тези снимки, колата вече е подложена на финални тестове и по предварителни данни трябва да влезе в производство още през 2022 или най-късно през 2023 г.

Предпродукцията на Devel Sixteen бе забелязана в Италия. Известно е, че тестовете са на екземпляр с мощност 2000 конски сили с V8 двигател. Всъщност това е "базовата" и най-слаба модификация на автомобила, който претендира да бъде най-бързият и най-мощният пътен автомобил в историята.

Топ новина: Най-бързият автомобил на планетата тръгна по пътищата (ВИДЕО)

Според разработчиците най-добрата версия на „дяволския“ хиперавтомобил е в състояние да ускори до 570 км в час! Максималната скорост на по-малко мощните модификации е 450-500 км в час. Що се отнася до динамичните характеристики, декларираното ускорение до 100 км/ч е по-малко от 2 секунди (за топ версията). Общо има три опции за Devel Sixteen:

6.2-литров турбо V8 мотор с мощност 2 000 к.с. (цена - $1.6 милиона)
12.3-литров турбо V16 мотор с мощност 3 000 к.с. (цена - $1.87 милиона)
12.3-литров турбо V16 мотор с мощност 5 000 к.с. (цена - 2.2 милиона долара)

Кога Devel Sixteen ще бъде наличен за закупуване? Ако всичко върви по план (а това продължава почти 10 години), то през 2023 г. първите купувачи може да получат дългоочакваните хиперавтомобили. Вижте най-бързата кола на планетата в движение.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 41 Отговор
    А на тесла модел Ес Плайд пак прави под 2сек ускорение, но струва само 130х.долара. и е четириместен седан с два багажника и 600км пробег. Някак си това е като бижу, скъпо, рядко и затова с висока цена, а не че е невероятна техника или космическа технология. Не, двигателят се прави от фирма за драгстери, а дали ще могат да контролират таква сила е много съмнително как точно ще се случи това и дали ще е приятно или страшно несигурно. Няма и да разбера, не ме вълнува, но е интересен факт как електричките изместиха ДВГ като ускорение и бързина.

    Коментиран от #6

  • 2 Lokomotivv

    25 7 Отговор
    За тия пари е60 :))))
  • 3 прррц

    31 2 Отговор
    ще бърза от бензиностанция до бензиностанция да зарежда нищо че който я купи има пари такава ламя ще харчи ако я настъпиш. онова бугати което показаха преди няколко дни на максимална скорост 9 минути и резервоара свършва...
  • 4 Грета Тумберг

    18 29 Отговор
    На автомобили с под 2 000 - 2500 кг. собствено тегло, трябва да им се забрани да имат двигатели над 4-5 литра, над 8 цилиндъра и над 300-400 к.с.. На такива извращения трябва да им се забрани да се движат по нормалните пътища. Изключение може да има само за високопроходимите джиповете, защото те са тежки и им се налага да катерят големи наклони. А това изисква мощен двигател още от ниски обороти.

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Чеп

    4 4 Отговор
    Ами няма смисъл да се коментират х-ките ,колко харчи,вдига и т.н.т. НО това "нещо" е грозно...
  • 6 дВГ

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Само не спомена максималната скорост - двойно по ниска за Тесла
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пилот на Ферари

    16 2 Отговор
    Да дадат клип как се влиза в тая кола ? И дали става за дебелите араби . То ако ще се тъпчеш като в котсервна кутия , по добре с влака.
  • 10 Хайл

    5 1 Отговор
    Много й тънки гуметата за тея мощности!
  • 11 суперсофт

    4 0 Отговор
    А какви гуми и джанти използва и на колко стотин километра трябва да се сменят?
  • 12 Алфa Вълкът

    9 1 Отговор
    Караш 5000км макс и в гаража ако имаш място, ако нямаш на вторични! Да сте чували за суперкар на повече oт 100000км? 1 на 100!

    Коментиран от #13, #16

  • 13 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфa Вълкът":

    даваха за някакъв холандец, караше модена 430 и беше на над 300х.км без никакви технически проблеми. човекът много си харесва ферарито и го използва като ежедневна кола, с по 30-40х.км годишно. за друг не съм чувал :)
  • 14 Бие те критическата

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Грета Тумберг":

    А ти сигурно нямаше и колело с което да си бръмчиш из Люлин
  • 15 Харесвам я отзад

    4 1 Отговор
    Задната част на афтомобила изглежда на съвременен истребител
  • 16 Психo от Курило

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфa Вълкът":

    Наскоро във факти имаше Порше и то от наточените на 333 000км
  • 17 Коментатор

    16 1 Отговор
    Все гръмки изказвания и твърдения, които още не са доказани, а и като гледам скоро няма шанс това да стане, поради ред логични причини!
    Бугати широн е с w16 двигател и прави около 1500-2000 коня, а тия с v8 искат 2000???
    То не е само да покаже съответната мощност на динамо стенда, ами да я поддържа безопасно!!!
    Освен това основния проблем за скорост над 400км/ч са гумите! Мишлен създадоха специални гуми за бугати, но дори за тях има изискване да не бъдат карани с макс скорост повече от определено време, щото ще се пръснат!!!
    И ето ги "девил нещо си"???
    Първо кой нормален човек би се качил в автомобил с такова име??? Така ли всички в тоя екип са сатанисти??? Досущ кат оная енергийна напитка, дето Уилис рекламира??? Да им се неначуди човек на сатанинския акъл?!
  • 18 Gucci x Balenciaga

    11 1 Отговор
    И защо са и такива скорости след като не е разрешено, и риска да претрепиш някой е на 100 процента. За лудия който е вдигнал такава скорост не ми е жал сам си е избрал да става камикадзе

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хипити

    13 0 Отговор
    И някой Кьонингсег или Тесла да я направи за смях.
    Арабите им дай пясък,подлост и лъжи.
    Колата я прави някой друг.
  • 21 Друг Софиянец

    6 0 Отговор
    "автомобила, който претендира да бъде най-бързият и най-мощният пътен автомобил в историята" - и аз претендирам да ми е най-големия в квартала; я елате от Факти да напишете една статия за мен.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Hideo

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Gucci x Balenciaga":

    Ами отговора се крие във въпроса ти!!! Нали идеята на камикадзето е да убие себе си и колкото се може повече околни! Така че сам си отговори. 😀😃😃
  • 24 УМЕН

    2 0 Отговор
    Виждал съм му спирачните апарати и дисковете. Най-вероятно са от Форд Фиеста или в най-добрият случай от Мондео. 570 км. ще вдигне, ама за два часа. И то с късмет. Арабско изхвърляне.
  • 25 Скам

    1 0 Отговор
    Тая кола я гледам от 2015, а още не съм я видял да се кара в някакво ускорение, колкото да покажат, че ще отвеят конкуренцията.

    И в Суперкар Блонди, и в Шмий, които са ТОП каналите за влогъри с коли по Дубай не им дадоха да я карат над 60.

    Понци схема за точене на пари от шейховете от 9 години насам, докато не покажат реално движение и ускорение. Досега изглежда като 320 с боди кит за суперкар като звук.